-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Princas Williamas gaus dvi savaites tėvystės atostogų

Jis gal ir karališkasis asmuo, bet kalbant apie tėvystės atostogas princas Williamas nesiskiria nuo kitų - kaip ir tūkstančiai kitų tėvų Didžiojoje Britanijoje jis gaus dvi savaites atostogų, kai gims jo vaikas.
Princas Williamas – karališkųjų oro pajėgų leitenantas (2010 m.)
Princas Williamas – karališkųjų oro pajėgų leitenantas (2010 m.) / „Scanpix“ nuotr.

Drauge su britų visuomene karališkoji šeima palaipsniui modernizuoja savo požiūrį į gimimą ir tėvystę. Williamo tėvas princas Charlesas dalyvavo gimstant abiem jo sūnums, kurie, beje, gimė ligoninėje, o ne rūmuose. Abu šie dalykai buvo karališkųjų tradicijų atsisakymas.

Tačiau Williamas yra pirmasis iš pagrindinių karališkųjų asmenų, gausiantis įstatymu numatytas tėvystės atostogas, kurios Didžiojoje Britanijoje buvo įvestos 2003 metais.

Kai kurie šeimų aktyvistai sako, kad Williamas, kuris yra karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotas, rodo gerą pavyzdį šaliai, kur tėvai iki pastarojo meto dažniausiai imdavo tik trumpas atostogas.

Tačiau kiti sako, kad dviejų savaičių negana, ir teigia, kad socialinis ir ekonominis spaudimas vis dar neskatina tėvų skirti laiko savo naujagimių priežiūrai.

„Yra toks elementas, kad darbdaviai — ir patys vyrai — galvoja apie juos kaip apie tuos, kurie uždirba pinigus, ir laikosi to vaidmens atsiradus vaikams“, – sakė Jeremy Daviesas iš instituto „Fatherhood Institute“.

„Gali būti gana sunku nuo to atsiskirti“, – pridūrė jis. Pagal Britanijos įstatymus, Williamui priklauso dvi savaitės atostogų, kurios apmokamos tik beveik 137 svarais už savaitę. Tačiau jam pasisekė – kariškiai yra tarp tų darbdavių, kurie moka daugiau, ir jis visas dvi savaites gaus savo įprastą atlyginimą.

Vyriausybė nurodo, kad du trečdaliai tėvų gimus kūdikiui pasiima kažkiek tėvystės atostogų, tačiau mažiau nei pusė pasiima visas dvi savaites. Kai kurie to padaryti negali, nes dirba savo pačių susikurtose darbo vietose arba nedirbo pusmetį ar daugiau iki vaiko gimimo. Dar kiti tiesiog neišgali sau to leisti.

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų gruodį)
Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų gruodį)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius