Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Princas Williamas Japonijoje pasimatavo samurajaus aprangą

Britų princas Williamas Japonijoje šeštadienį pasimatavo šios šalies feodalinių laikų aristokratijos aprangą – televizijos studijoje apsivilko samurajaus drabužius ir užsidėjo šalmą.
Princas Williamas Japonijoje pasimatavo samurajaus aprangą
Princas Williamas Japonijoje pasimatavo samurajaus aprangą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antras žmogus eilėje į Jungtinės Karalystės sostą dar paprašė kardo, kad įvaizdis būtų išbaigtas, ir šypsodamasis pozavo fotografams.
Williamas, kuris pats tarnaudamas ginkluotosiose pajėgose valdė ultramodernų sraigtasparnį, paklausė: „Kaip atrodo?“

„Jums tikrai tinka“, – atėjo atsakymas.

Senovės kario aprangos pasimatavimas įvyko Japonijos nacionalinio transliuotojo NHK pagrindinėje studijoje, aikštelėje, kur filmuojamas populiarus istorinis serialas.

Anksčiau princui buvo parodytas geišų šou, kurio metu išsidabinusios moterys šoko su vėduoklėmis, dainavo tradicines dainas ir grojo tradiciniu tristygiu instrumentu.

Williamas, kuris netrukus gimdyti turinčią žmoną Kate paliko namie, ir pats pabandė pagroti tuo instrumentu. Jo įvaldymas yra labai svarbus įgūdis geišoms, kurios mokomos dainuoti, šokti ir palaikyti pokalbį ir kurių draugija atsieina iki tūkstančių dolerių už vakarą.

Britų princui didelę puokštę įteikė populiari aktorė Mao Inoue, kuri atrodė pribloškiamai vilkėdama paprastą kimono.

Jo apsilankymas toje filmavimo aikštelėje buvo priminimas apie Japonijos pompastiką ir tradicijas, kurios kartais pranoksta net britų karališkosios šeimos formalumus.

Vėliau Williamas apsilankė NHK žinių skyriuje, kur jam buvo papasakota, kaip ši korporacija – viena didžiausių transliuotojų pasaulyje – informavo apie 2011 metų žemės drebėjimą, cunamį ir branduolinę katastrofą Japonijoje.

Vėliau šeštadienį ir sekmadienį Williamas turi apsilankyti tos nelaimės, kuri pareikalavo maždaug 19 tūkst. gyvybių ir be namų paliko dešimtis tūkstančių gyventojų, rajone.

Dauguma žmonių, turėjusių palikti savo namus, vis dar negali grįžti, kai kuriais atvejais – dėl radiacijos, pasklidusios iš Fukušimos atominės elektrinės. Mokslininkai perspėja, kad kai kuriuos rajonus gali tekti apleisti.
Vėliau šeštadienį Williamas turi nuvykti į vieną žaidimų aikštelę Fukušimos prefektūroje, o paskui – pavakarieniauti tradicinėje užeigoje, kur jį, kaip tikimasi, priims Japonijos premjeras Shinzo Abe.

Sekmadienį britų princas susitiks su žmonėmis, kurių gyvenimus paveikė 2011 metų žemės drebėjimas ir cunamis. Tarp jų bus laikraščio, kuris po tos katastrofos leido ranka rašytus egzempliorius, nes spausdinimo mašinos buvo sunaikintos, darbuotojų.

Vėliau sekmadienį princas išvyks iš Japonijos į Pekiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius