Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas paskraidino Berlusconi lėktuvu amfibija

Rusijos ir Italijos premjerai Vladimiras Putinas ir Silvio Berlusconi penktadienį toliau aptarė įvairius dvišalių santykių klausimus bei tarptautines problemas, žurnalistams pranešė Rusijos premjero atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.
V.Putinas ir S.Berlusconi
V.Putinas ir S.Berlusconi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italijos premjerui V.Putinas taip pat parodė Rusijos lėktuvą Be-200, kuris naudojamas gaisrams gesinti įvairiuose Europos ir pasaulio regionuose.

Rusijos valstybinė televizija parodė, kaip oranžines gelbėjimosi liemenes vilkintys S.Berlusconi ir V.Putinas greitaeigiu kateriu priplaukia prie lėktuvo.

Jiedu įlipo į lėktuvą Be-200, o S.Berlusconi atsisėdo į vado krėslą. „Nuostabus galios jausmas“, – tarė jis plačiai šypsodamasis.

Lėktuvas su Italijos premjeru pakilo nuo vandens paviršiaus ir vėl nutūpė ant vandens.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvas „Be-200“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvas Be-200

Ši iškyla buvo paskutinis S.Berlusconi „privataus“ vizito epizodas Sankt Peterburge, kurį italų kairieji išjuokė kaip naujausią į skandalus įklimpusio Italijos premjero ekstravagancijos pavyzdį.
D.Peskovas pranešė, kad S.Berlusconi vizitą baigė ir išvyko iš Rusijos.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos lėktuvas Be-200 ne kartą dalyvavo gesinant miškų gaisrus Europoje, tarp jų ir Italijoje.

Šių metų vasarą Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė apie kuriamą specialią tarptautinę lėktuvų grupę „Eurosquadron“, kuri gesins miško gaisrus ES šalyse. Šią eskadrilę sudarys daugiausia Rusijos lėktuvai amfibijos Be-200, bet joje bus ir kitų Europos šalių lėktuvų.

Pagrindinis Be-200 variantas skirtas miškų gaisrams gesinti, tačiau lėktuvo konstrukcija leidžia daryti tam tikus pakeitimus, leidžiančius skraidinti krovinius ir keleivius, patruliuoti pakrantės zonas, dalyvauti paieškos ir gelbėjimo operacijose. Be-200 pasižymi unikaliomis savybėmis. Jis gali kilti ir leistis tiek sausumoje, tiek ir vandenyje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius