Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rihanna siekia iš „Topshop“ prisiteisti 5 milijonus JAV dolerių už neteisėtai panaudotą jos atvaizdą

Atlikėja Rihanna padavė į teismą Jungtinės Karalystės mažmeninę drabužių prekiautoją ir gamintoją „Topshop“ bei siekia prisiteisti 5 milijonus JAV dolerių. Moterį papiktino tai, kad pastarieji pardavinėjo medvilninius marškinėlius su jos atvaizdu be atlikėjos sutikimo.
Rihanna
Rihanna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš Barbadoso kilusi gražuolė tiesiog įtūžo, kad „Topshop“ pardavinėja trikotažinius marškinėlius, ant kurių puikuojasi jos atvaizdas iš vaizdo klipo „We Found Love“. Aštuonis mėnesius Rihannos atstovai bandė taikiai susitarti su sero Philipo Greeno vadovaujama įmone, tačiau vieningo ir draugiško susitarimo nepavyko pasiekti, todėl atlikėja nusprendė imtis teisinių veiksmų.

Šaltinis dienraščiui „New York Post“ pasakojo: „Rihannos atstovai prašė „Topshop“ išimti marškinėlius iš prekybos, tačiau jiems buvo atsakyta: „Mes darysime tai, ką norėsime.“ Jie nusipirko nuotraukas iš fotografo, tačiau nesivargino susitarti su atlikėja ir sumokėti jai už tai, kad būs naudojamas jos vaizdas. Amerikos įstatymai yra palankūs menininkams, saugomos jų teises, o Jungtinėje Karalystėje – tai yra nežinomas dalykas.“

„Labiausiai Rihanna įsižeidė todėl, kad jie pasiuntė ją velniop. „Topshop“ atstovai nekreipė dėmesio į atlikėjos skundus ir nusprendė vis vien tęsti pardavimus. Tačiau įmonė pasiūlė dainininkei 5 tūkst. JAV dolerių kompensaciją“, – toliau tęsė šaltinis.

Rihannai trūko kantrybė ir ji pasisamdė tarptautiniu mastu žinomą advokatą Reedą Smithą, kuris parengs Londone įsikūrusiam drabužių mažmenininkui ieškinį.

„Seniau „Topshop“ buvo tik Jungtinėje Karalystėje, tačiau jie išsiplėtė ir atidarė savo padalinius JAV. Nors britų įstatymai negina menininkų tokioje situacijoje, tačiau Rihanna nusprendė išbandyti savo jėgas ir iškelti ieškinį. Atlikėja išleido jau milijoną teisinėms reikmėms. Kaip teigia ji, tai yra daroma iš principo, ji nori parodyti pasauliui, kad taip daryti negalima, kad ši kompanija siekdama pelno nepaiso menininko interesų“, – pasakojo šaltinis.

Rihanna advokatui taip pat perdavė darbo sutartis su kitais britų drabužių gamintojais „Armani“ ir „River Island“. Pastarosios firmos marškinėlius taip pat puošia atlikėjos atvaizdas. „Topshop“ atstovai neišplatino oficialaus pranešimo šiuo klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius