Leidinio „Svobodnaja pressa“ duomenimis, jame lankytis V.Putinas pradėjo, kai jo pajamos padidėjo tapus Sankt Peterburgo vicegubernatoriumi.
Per lankymosi restorane „Podvorje“ metus į meniu net buvo įtraukti „Vladimiro Putino pietūs“ – patiekalai, kurių jis kartais užsisakydavo.
Premjeras, sprendžiant iš jo „pietų“, dažniausiai valgo karališką žuvienę, ką nors iš vyriausiojo virėjo pasiūlytų mėsos patiekalų rinkinio, į kurį įeina langetas, dešra, eskalopas ir naminis kotletas, taip pat jautienos su aštriu česnakiniu grietinės padažu, karšto rūkyto eršketo su citrina ir aliejumi ir desertų. Be svaigiųjų gėrimų, tokie penkių patiekalų „Putino pietūs“ kainuoja 2,6 tūkst. rublių (220 litų).
Jeigu palygintume premjero pietus su vidutiniškais verslo pietumis Maskvos restoranuose, kur kainos apskritai didesnės nei Sankt Peterburge, tai jie kainuoja 10 kartų brangiau.
Vidutiniškai verslo pietūs Maskvoje kainuoja 259 rublių (22 litus), o vakarienė sostinės kavinėse ir restoranuose – 400 rublių (34 litus), tai beveik 7 kartus pigiau nei „Vladimiro Putino pietūs“.
„Svobodnaja pressa“ pažymi, kad premjeras ir šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas mėgsta skirtingus patiekalus.
V.Putinui patinka rusiški arba kaukazietiški patiekalai, o D.Medvedevui – prancūziški. Asmeniniu virėju jis nusisamdė garsų kulinarą iš Prancūzijos Jeromeą Rigaud.
J.Rigaud papasakojo, kad „prezidentas Medvedevas labai mėgsta žuvį ir jūros produktus. Pavyzdžiui, langustų salotas. Taip pat jam patinka egzotiški patiekalai, saldūs ir sūrūs valgiai“. Vienas J.Rigaud pameistrių specializuojasi gaminti prezidento mėgstamą farširuotą lydeką.
Kremliaus vyriausiasis virėjas Anatolijus Galkinas interviu sakė, kad D.Medvedevas ir V.Putinas labai rūpinasi savimi ir valgo daug daržovių, vaisių ir žalumynų.
„Mažiau riebalų. Daugiau daug energijos teikiančio maisto“, – sakė jis.