Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saulėlydžio“ autorę kaltina plagiatu

Sensacingos sėkmės pasaulyje sulaukęs filmas „Saulėlydis“ (angl. „Twilight“) buvo pastatytas pagal amerikiečių autorės Stephenie Meyer romaną. Tačiau dabar aiškėja, kad bestseleriais ir filmais tapusių knygų siužetas gali būti „pasiskolintas“.
Pagal S.Meyer knygą sukurtas filmas „Saulėlydis“ pasaulyje sulaukė fenomenalios sėkmės, o jo pagrindiniai aktoriai R.Pattinsonas ir K.Stewart kaip mat tapo vienais gedžiamiausių.
Pagal S.Meyer knygą sukurtas filmas „Saulėlydis“ pasaulyje sulaukė fenomenalios sėkmės, o jo pagrindiniai aktoriai R.Pattinsonas ir K.Stewart kaipmat tapo vieni gedžiamiausių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kristen Stewart

TMZ.com pranešė, kad 4-osios S.Meyer knygos, pavadintos „Švintanti aušra“ (angl. „Breaking Dawn“), leidėjai sulaukė laiško iš kitos amerikiečių rašytojos Jordan Scott advokatų. Jame tvirtinama, kad garsioji S.Meyer nuplagijavo mažiau žinomos autorės kūrinį. Laiške įvardijami visi abiejų knygų, t. y. S.Meyer „Švintančios aušros“ ir J.Scott „Noktiurno“ (angl „The Nocturne“), panašumai. Abi knygos pasakoja vampyrų ir mirtingųjų meilės istorijas. Advokatų laiškas prieinamas visiems pageidaujantiems daugelyje interneto svetainių.

J.Scott pateikia konkrečių scenų iš abiejų knygų ištraukas, demonstruodama jų panašumą. Autorei kliūva vestuvių aprašo, meilės scenų sutapimai, abiejose knygose yra povestuvinio sekso scena, abiejose knygose figūruoja moteris, kuri prastai jaučiasi, nes įsčiose nešioja kūdikį, turintį blogio galių, abiejose knygose miršta pagrindinio herojaus žmona. Laiške S.Meyer advokatams rekomenduojama apsvarstyti galimus kompensacijos variantus už J.Scott padarytą žalą. Savo ruožtu „Saulėlydžio“ autorės advokatai pareiškė, esą J.Scott reikalavimai „visiškai nepagrįsti“.

Filmas „Saulėlydis“, kurio pagrindu tapo pirmoji S.Meyer vampyrų sagos knyga, pasirodė 2008-ųjų lapkritį. Jis uždirbo daugiau kaip 370 mln. JAV dolerių (beveik 890 mln. Lt). Pagrindinius vaidmenis jame atlikę jauni aktoriai Kristen Stewart ir Robertas Pattinsonas kaipmat išgarsėjo visame pasaulyje. O prieš porą dienų R.Pattinsonas buvo britų žurnalo „Glamour“ paskelbtas seksualiausiu pasaulio vyru.

Antrosios „Saulėlydžio“ sagos dalies, pavadintos „Jaunas mėnulis“, premjera JAV numatoma lapkričio 20-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius