Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksizmas Holivude: 37-erių Maggie Gyllenhaal per sena vaidinti 55-erių vyro meilužę

„Oskarui“ nominuotai amerikiečių aktorei Maggie Gyllenhaal buvo pareikšta, kad būdama 37 metų ji esanti per sena vaidinti 55 metų vyro meilužę.
Maggie Gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai pati aktorė papasakojo viename interviu, kuris ketvirtadienį buvo paskelbtas internete.

„Kai esi Holivudo aktorė, esama dalykų, kurie išties kelia nusivylimą ir visąlaik mane stebina“, – sakė Maggie Gyllenhaal interviu „TheWrap Magazine“.

„Esu 37 metų, ir neseniai man buvo pasakyta, kad esu per sena vaidinti 55 metų vyro meilužę. Man tai sukėlė nuostabą. Iš pradžių pasijutau blogai, tuomet supykau, o vėliau iš to pasijuokiau“, – pasakojo aktorė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Maggie Gyllenhaal
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Maggie Gyllenhaal

Šie Maggie Gyllenhaal komentarai iš karto sulaukė atgarsio socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“, o salon.com pakomentavo, kad ši situacija „puikiai atskleidžia, koks neadekvatus ir komiškai seksistiškas iš tiesų yra Holivudas“.

Anksčiau šį mėnesį Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (ACLU) paragino vyriausybę imtis veiksmų mažinti „plačiai paplitusią režisierių moterų atskirtį“ JAV kino ir televizijos pramonėje.

„Scanpix“/AP nuotr./Jake'as Gyllenhaalas ir Maggie Gyllenhaal
„Scanpix“/AP nuotr./Jake'as Gyllenhaalas ir Maggie Gyllenhaal

Laiškuose už pilietines teises atsakingoms federalinėms ir Kalifornijos valstijos valdžios institucijoms ACLU pažymėjo, kad režisierės moterys susiduria su „sisteminga diskriminacija bei atskirtimi“, ir tai negali būti toleruojama.

ACLU duomenimis, 2014-aisiais iš 250 pelningiausių metų filmų režisierių moterys sudarė tik 7 proc. – 2 proc. mažiau nei 1998 metais.

Maggie Gyllenhaal, kuri yra vyresnioji aktoriaus Jake'o Gyllenhaalo sesuo, 2009 metais buvo nominuota „Oskarui“ už vaidmenį juostoje „Pašėlusi širdis“ („Crazy Heart“). Jos brolis 2005-aisiais pelnė „Oskarą“ už darbą filme „Kuprotas kalnas“ („Brokeback Mountain“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius