Skaudžiausios 2013 metų pramogų pasaulio netektys

Palydėdami 2013-uosius prisiminkime, kokių talentų neteko pasaulis šiais metais.
Jamesas Gandolfini, Vytautas Šapranauskas, Paulas Walkeris, Cory Monteithas, Lou Reedas ir Dennisas Farina
Jamesas Gandolfini, Vytautas Šapranauskas, Paulas Walkeris, Cory Monteithas, Lou Reedas ir Dennisas Farina / TV3, „Scanpix“/„Reuters“ ir „Sipa Press“ nuotr.

VYTAUTAS ŠAPRANAUSKAS (1958–2013)

TV3 nuotr./Vytautas Šapranauskas
TV3 nuotr./Vytautas Šapranauskas

Teatro ir kino aktorius, televizijos laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas iš gyvenimo pasitraukė balandžio 18-ąją, dieną prieš savo 55-ąjį gimtadienį.

Vytautas Šapranauskas palaidotas Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Garsus aktorius turėjo du vaikus su buvusia žmona Daiva – sūnų Gytį ir dukrą Judrę. Vytautas Šapranauskas ne vienerius metus romantiškus jausmus puoselėjo projekto „ŠarkA“ narei Ievai Stasiulevičiūtei.

JAMESAS GANDOLFINI (1961–2013)

Jamesas Gandolfini
Jamesas Gandolfini

Garsiojo serialo „Sopranai: Mafijos kronika“ (org. „The Sopranos“) žvaigždė Jamesas Gandolfini mirė birželio 19-ąją, būdamas 51-erių. Iki tol sveikata nesiskundęs aktorius viešėjo Italijoje, kur planavo suderinti darbą (turėjo dalyvauti viename filmų festivalyje Sicilijoje) ir „vyriškas“ atostogas su 13-mečiu sūnumi Michaelu. Tačiau idiliškos atostogos pasibaigė tragiškai: viename iš Romos viešbučių garsų aktorių ištiko infarktas. Tądien Jamesas Gandolfini su sūnumi aplankė Vatikaną, papietavo, jautėsi gerai. Grįžęs į viešbutį Jamesas nuėjo į vonios kambarį, kur jį ir ištiko širdies smūgis. Išsigandęs, kad tėvas ilgai neišeina iš vonios kambario ir nieko neatsako, aktoriaus sūnus pasikvietė viešbučio personalą. Viešbučio darbuotojai išlaužė vonios duris – ten rado ant grindų parklupusį aktorių. Iš karto buvo iškviesti medikai ir aktorius nugabentas į ligoninę, tačiau jo išgelbėti nebepavyko.

Našle liko antroji Jameso Gandolfini žmona Deborah Lin, su kuria jis susituokė 2008-aisiais. Aštuoni mėnesiai prieš mirtį Jamesas Gandolfini su žmona susilaukė dukrelės Lilianos, pirmąjį gimtadienį ji atšventė spalį, kuomet tėčio jau nebebuvo šalia.

Jamesas Gandolfini per ketvirtį amžiaus trukusią karjerą yra pelnęs „Auksinį gaublį“ kaip geriausias draminio serialo aktorius, dar tris kartus buvo nominuotas šiam apdovanojimui. Jamesas Gandolfini už vaidmenį „Sopranuose“ taip pat pelnė tris „Emmy“ statulėles bei dar penkis kartus buvo šiam prestižiniam apdovanojimui nominuotas. Jau po mirties Jamesas Gandolfini už vaidmenį komedijoje „Meilei nereikia žodžių“ (org. „Enough Said“) pelnė Aktorių gildijos apdovanojimų ir Amerikos kino kritikų apdovanojimų nominacijas kaip geriausias antraplanis aktorius.

CORY MONTEITHAS (1982–2013)

Cory Monteithas
Cory Monteithas

Populiaraus jaunimui skirto serialo „Choras“ (org. „Glee“) žvaigždė mirė liepos 13-ąją Vankuveryje, jam tada buvo 31-eri. Aktorių pražudė heroinas ir alkoholis. Pirmą kartą narkotikus populiarus aktorius išbandė būdamas vos 13-os metų, o 19-os su mamos ir draugų pagalba buvo įrašytas į reabilitacijos kliniką. Dar šių metų pradžioje Cory Monteithas reabilitacijos klinikoje bandė įveikti savo priklausomybę nuo kvaišalų, tačiau grįžęs į gimtąjį miestą ir, kaip manoma, susitikęs su jam neigiamą įtaką dariusiais draugais, aktorius neatsilaikė pagundai ir vėl įjunko į narkotikus.

Mylimojo netektį ypač sunkiai išgyveno 27-erių Lea Michele, Cory Monteitho kolegė iš serialo „Choras“. Jiedu susitikinėjo beveik dvejus metus, aktorė ne vieną kartą duodama interviu kalbėjo apie didžiulę jųdviejų meilę. Dabar, kai praėjo beveik pusė metų nuo Cory Monteitho mirties, Lea Michele stengiasi gyventi toliau ir tikina, kad į šią situacją bando žiūrėti kitu žvilgsniu – ji jaučiasi dėkinga gyvenimui už tai, kad turėjo galimybę būti mylima tokio nuostabaus žmogaus kaip Cory Monteithas.

DENNISAS FARINA (1944–2013)

Dennisas Farina
Dennisas Farina

Serialo „Įstatymas ir tvarka“ (org. „Law and order“) žvaigždė Dennisas Farina mirė liepos 22-ąją, jam tada buvo 69-eri. Aktorius mirė nuo plaučiuose susidariusio kraujo krešulio.

Aktorius Arizonos valstijoje gyveno su ilgamete mylimąja Marianne Cahill. Dennisas Farina turėjo tris sūnus, kuriuos pagimdė pirmoji jo žmona Patricia Farina ir šešis anūkus.

LEE THOMPSONAS YOUNGAS (1984–2013)

AOP nuotr./Lee Thompsonas Youngas
AOP nuotr./Lee Thompsonas Youngas

Serialo „Detektyvė Rizoli“ (org. „Rizzoli & Isles“) aktorius Lee Thompsonas Youngas iš gyvenimo pasitraukė rugpjūčio 19-ąją, jam tada buvo 29-eri.

Aktoriaus kūnas jo bute Los Andžele buvo rastas, kai jis nepasirodė serialo „Detektyvė Rizoli“ filmavimo aikštelėje ir sunerimę kolegos ėmė jo ieškoti. Lee Thompsonas Youngas nusišovė. Po jo savižudybės paaiškėjo, kad aktorius kurį laiką sirgo maniakine depresija.

Aktorius išgarsėjo paauglystėje, kai suvaidino pagrindinį paauglio slaptojo agento vaidmenį „Disney“ seriale „The Famous Jett Jackson“. Lee Thompsonas Youngas taip pat sukūrė vaidmenį seriale „Žvilgsnis į ateitį“ (org. „FlashForward“), o pastaruosius keletą metų seriale „Detektyvė Rizoli“ jis vaidino detektyvą Barry Frostą, pagrindinės herojės partnerį.

MARCIA WALLACE (1942–2013)

Marcia Wallace
Marcia Wallace

Aktorė ir įgarsintoja Marcia Wallace nuo krūties vėžio mirė spalio 25-ąją, būdama 70-ies metų. Marcia Wallace animaciniame seriale „Simpsonai“ (org. „The Simpsons“) daugiau kaip 25-erius metus įgarsino Barto mokytoją Edną Pikčiuvienę.

Krūties vėžys jai buvo diagnozuotas 1985-aisiais, tačiau po 28-erių kovos su klastinga liga metų vėžys ją vis tik įveikė.

Marcia Wallace buvo ištekėjusi Denniso Hawley, kuris nuo vėžio mirė prieš 21-erius metus. Jiedu buvo įsivaikinę sūnų Michaelą, kuris pasekė motinos pėdomis ir tapo aktoriumi. Kitais metais pasirodys paskutinis Marcios Wallace filmas „Muffin Top: A Love Story“, kuriame ji vaidino kartu su savo sūnumi.

LOU REEDAS (1942–2013)

Lou Reedas
Lou Reedas

Roko muzikos pionieriumi vadinamas grupės „Velvet Underground“ įkūrėjas Lou Reedas mirė spalio 27-ąją, jam tada buvo 71-eri. Muzikantas mirė nuo kepenų ligos savo namuose Niujorke. Šių metų gegužę jam buvo persodintos kepenys, jis neslėpė savo priklausomybės nuo narkotikų ir alkoholio.

PAULAS WALKERIS (1973–2013)

Paulas Walkeris
Paulas Walkeris

Filmų „Greiti ir įsiutę“ (org. „Fast & Furious“) žvaigždės mirtis pasaulį sukrėtė vos prieš keletą savaičių – jis žuvo per automobilio avariją lapkričio 30-ąją, jam buvo 40 metų. Garsus aktorius lemtingąją dieną kartu su artimu draugu, buvusiu profesionaliu lenktynininku Rogeriu Rodu dalyvavo labdaringame renginyje, per kurį norėjo surinkti pinigų per taifūną Filipinuose nukentėjusiems žmonėms. Bičiuliai išvažiavo pasivažinėti su sportiniu automobiliu „Porsche GT“, tačiau smagi kelionė baigėsi tragiškai: Rogerio Rodo vairuojamas automobilis trenkėsi į stulpą, po to į medį ir užsiliepsonojo. Abu vyrai žuvo vietoje, jų kūnai sudegė neatpažįstamai. Skrodimas parodė, kad Paulas Walkeris mirė nuo trauminių ir terminių sužalojimų kombinacijos. Tai reiškia, kad po automobilio atsitrenkimo į stulpą jis mirė ne iš karto – įsiplieskusi ugnis užbaigė jo gyvenimą.

Be tėvo liko 15-metė Paulo Walkerio dukra Meadow, kuri visai neseniai persikėlė gyventi į Kaliforniją pas tėvą. Aktoriaus netektį ypač sunkiai išgyvena ir jo mylimoji, 23-ejų Jasmine Pilchard-Gosnell. Su ja aktorius kartu buvo septynerius metus.

Avarijos priežastis dar nėra išaiškinta: pirminė policijos versija buvo didelis greitis. Po atliktos ekspertizės paaiškėjo, kad „Porsche GT“ neturėjo gamybinio broko, kaip manyta anksčiau. Policija jau paneigė gandus, esą avarija įvyko dėl to, kad jis su Rogeriu Rodu dalyvavo gatvės lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius