Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Slaptas filmo „Audros sūkuryje“ ginklas – unikalus tornadų medžiotojų šarvuotis

Prisiartinti prie galingo tornado neįmanoma nerizikuojant savo gyvybe, tačiau nepaisydami pavojaus šimtai žmonių kasmet mėgina nufilmuoti įspūdingiausius kadrus vaikydamiesi adrenalino, ieškodami mokslui dar nežinomų tiesų ar trokšdami populiarumo. Maža tornadų medžiotojų saujelė prisiartinti prie siaučiančio viesulo mėgins ir naujausiame filme „Audros sūkuryje“ (angl. „Into the Storm“). Kad galėtų pasislėpti nuo šėlstančio vėjo, skriejančių nuolaužų ir gamtos rūstybės, herojams buvo sukonstruotas specialus šarvuotas bunkeris ant ratų.
Filmas „Audros sūkuryje“
Filmas „Audros sūkuryje“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.
Temos: 1 Šarvuotis

Įspūdingą transporto priemonę filmo kūrėjai pakrikštijo „Titus“. Ji yra pakankamai greita, kad pasiektų viesulo vietą, pakankamai tvirta, kad išsilaikytų ant žemės ir nebūtų nublokšta it žaisliukas, aprūpinta tvirtais šarvais ir naujausia technika.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Šarvuotis „Titus“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Šarvuotis „Titus“

Tornadų medžiotojams filme vadovauja Pitas (akt. Mattas Walshas), dokumentinių filmų kūrėjas, fanatiškai besivaikantis mintį nufilmuoti, tai, ko dar nėra tekę niekam – viesulo sūkurį iš vidaus. Apsėstas šios idėjos vyras išleido visas savo santaupas ir pastatė ant kortos savo ateitį, kad galėtų sukonstruoti savo slaptąjį ginklą – „Titus“.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmas „Audros sūkuryje“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmas „Audros sūkuryje“

Pasak „Audros sūkuryje“ režisieriaus Steveno Quale‘o, šiandien yra tas amžius, kai filmo kūrybinė grupė negali apgaudinėti žiūrovų – pavyzdžiui, pastatyti tik transporto priemonės karkasą. „Tokį melą žiūrovai tuoj pat pamatys, tad privalėjome sukonstruoti tikrą „Titus“, kuris savo ruožtu tapo vienu filmo herojų. Įkvėpimo sėmėmės iš karinės technikos, ši slėptuvė turėjo būti tvirta ir tokia stabili tarsi „M1 Abrams“ tankas“, – kalbėjo jis.

Užduotis sukurti unikalų, išskirtinio dizaino prieštornadinį galiūną teko Mičigano valstijoje veikiančiai kompanijai „Kustom Creations“, kurie „Titus“ pagamino praktiškai iš nieko, ant modifikuotos „Dodge“ pikapo važiuoklės. Vėliau kūrybos departamento komanda į jo interjerą integravo nedidelę meteorologinę laboratoriją, keltuvą nuolaužoms nuo kelio šalinti, aprūpino šarvuotį kameromis ir stikliniu bokšteliu, kad išorė galėtų būti filmuojama ne tik 360 laipsnių kampu, bet ir tiesiai aukštyn.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmas „Audros sūkuryje“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmas „Audros sūkuryje“

Filmavimų metu „Titus“ turėjo išgyventi praktiškai tikrą tornado jėgą, mat filmo kūrybos grupė ne tik užtikrino 160 km per valandą greičio vėjo šuorus bet ir tikrą liūtį. „Jis tapo pilnaverčiu komandos nariu, o filme „Titus“ gauna, ko gero, daugiau dėmesio nei bet kuris aktorius“, – juokėsi S.Quale‘as.

Įvertinti „Titus“ tvirtumą ir išvysti visa griaunančių viesulų galią filme „Audros sūkuryje“ Lietuvos žiūrovai kinuose gali jau nuo penktadienio, rugpjūčio 8 dienos.

VIDEO: Nuotykių trilerio „Audros sūkuryje“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius