Švedijos princesė Madeleine šeštadienį ištekės už finansininko Chriso O'Neillo

Švedijos princesė Madeleine šeštadienį ištekės už finansininko Chriso O'Neillo, bet jos vestuvės nebus tokios pompastiškos kaip prieš trejus metus įvykusios sosto įpėdinės princesės Victorios.
Švedijos princesė Madeleine ir Chrisas O'Neillas
Švedijos princesė Madeleine ir Chrisas O'Neillas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30-metė Madeleine, jauniausias karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios vaikas, su Niujorko finansininku Ch.O'Neillu susipažino dirbdama labdaros fonde „World Childhood Foundation“, kuris padeda visuomenės paribiuose atsidūrusiems vaikams ir kurį 1999-aisiais įsteigė jos motina.

Jungtuvių ceremonija po pietų įvyks Stokholmo karališkojoje koplyčioje, o po jos per miestą keliaus procesija su žirgų traukiamomis karietomis.

350 m ilgio karališkosios procesijos maršrutas bus trumpesnis nei prieš trejus metus ir daugiausia eis per viduramžius menantį senamiestį Gamla Staną.

„Tai visai nebus panašu į Victorios vestuves. Pirmiausia dėl to, kad Madeleine nėra sosto paveldėtoja“, – sakė apie karališkuosius asmenis rašančio švedų žurnalo „Kungliga Magasinet“ redaktorius Rogeris Lundgrenas.

„Antra, tai yra privačios vestuvės – karalius pats už jas moka“, – nurodė jis.

Vis dėlto tūkstančiai žmonių turėtų ateiti pasižiūrėti procesijos ir jaunavedžių, kurie paskui laivu iš Ridarholmeno salos nuplauks į vestuvių pokylį Drotningholmo rūmuose, kur princesė Madeleine 1982 metais gimė.

Švedijos sostinė bus įspūdingas fonas vestuvėms – su savo 14 pagrindinių salų ir archipelagu Baltijos jūroje, kurį sudaro maždaug 24 tūkst. salelių.

Po vestuvių iš netoliese esančio Šepsholmeno bus paleista 21 šūvio salvė.

„Tikrai pastebėsite, kad Stokholme vyksta karališkos vestuvės“, – sakė R.Lundgrenas.

Dalyvaus maždaug 600 svečių, tarp jų – Danijos sosto įpėdinis princas Fredrikas, Norvegijos sosto įpėdinis princas Haakonas ir Monako kunigaikštienė Charlene. Taip pat dalyvaus princesė Takamado iš Japonijos, o Didžioji Britanija atsiunčia Esekso grafą princą Edwardą.

Ne taip kaip Victorios, kurią daugelis gerbia ir kuria žavimasi dėl gero būdo ir paprasto stiliaus, Madeleine santykiai su švedų visuomene buvo komplikuoti.

Kai jai buvo dvidešimt keleri, bulvariniai laikraščiai ją buvo praminę „vakarėlių princese“, nes ji ne kartą buvo nufotografuota naktiniuose klubuose madingoje Stokholmo Stureplano aikštėje.

Fotogeniška princesė tapo paparacių favorite, bet kalbėdamasi su žurnalistais ji jausdavosi nepatogiai ir tai galėjo sudaryti žmonėms klaidingą įspūdį apie ją, sakė R.Lundgrenas.

„Kadangi ji retai duoda interviu, mes jos nepažįstame“, – sakė jis.

„Manau, kad žiniasklaida ją baudžia, nes ji taip gerai atrodo. Žiniasklaidai patinka klijuoti jai etiketes, o jos ne visada yra tikslios“, – pridūrė jis.

Nuomonė apie Madeleine, kaip apie nerūpestingą vakarėlių mergaitę, taip įsigalėjo, kad net ištikimiausi rojalistai ėmė nerimauti.

Catarina Hurtig, apie karališkąją šeimą rašanti reporterė ir rašytoja, sakė, jog skaitytojai skambindavo jai ir prašydavo pasakyti karaliui duoti Madeleine „pylos“.

„Daug žmonių klausdavo, kas moka už visus tuos vakarėlius, ir pasirodė, kad ją ir jos draugus dažnai vaišindavo tų klubų savininkai, kurie susisiekdavo su bulvariniais leidiniais“ –, sakė C. Hurtig.

2010 metų balandį Madeleine persikraustė į Niujorką – po nutrūkusių sužadėtuvių su vienu Stokholmo teisininku.

Nors jos apsipirkinėjimo reidai Medisono aveniu ir toliau kėlė prieštaringus vertinimus Švedijoje, kur karališkieji rūmai net jautė būtinybę paskelbti, kad sąskaitas apmoka ne mokesčių mokėtojai, ji taip pat pelnė švedų pagarbą už savo, kaip neapmokamos darbuotojos, darbą minėtame labdaros fonde.

„Tie vaikai nė nenutuokia, kas ta Švedija, bet jie tikrai žino, kas yra princesė. O jai labai sekasi būti ta pasakų princese, kai su jais susitinka“, – sakė R.Lundgrenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius