Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesueloje per opozicijos protestus žuvo grožio karalienė Genesis Carmona

Venesuelos grožio karalienė Genesis Carmona trečiadienį mirė nuo šautinės žaizdos ir tapo penktąja auka per šalį krečiančius politinius neramumus.
Genesis Carmona po šūvio išvežama iš protesto vietos
Genesis Carmona po šūvio išvežama iš protesto vietos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Venesuela

Protestai, kuriuose neretai prasiverždavo smurtas, prieš prezidento Nicolas Maduro vyriausybę vyksta jau tris savaites.

Naujausia šių neramumų auka tapo 22 metų studentė ir manekenė Genesis Carmona, kuri antradienį buvo pašauta į galvą, kai nežinomi užpuolikai atvažiavo motociklais ir pradėjo šaudyti į opozicijos protestuotojus centriniame Valensijos mieste. Mergina trečiadienį mirė ligoninėje.

„Kiek dar laiko taip gyvensime? Kiek dar pakęsime šį spaudimą, kai jie mus žudo“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė vienas žuvusios gražuolės giminaitis, prašęs neskelbti jo vardo.

„Jai buvo belikęs vienas semestras iki baigimo“, – pridūrė giminaitis, kalbėdamas apie G.Carmona, kuri studijavo turizmo verslą ir pelnė 2013-ųjų „Mis Turizmas“ titulą šiaurinėje Karabobos valstijoje.

VIDEO: Televizijos reportažas apie Genesis Carmoną iš ligoninės

Suimtas protestų lyderis Leopoldo Lopezas paragino savo šalininkus tęsti kovą, kad būtų atstatydinti socialistų vyriausybė. Įtampa Venesueloje labai padidėjo, kai L.Lopezas – 42 metų Harvarde išsilavinimą įgijęs ekonomistas – pasidavė saugumo pajėgoms antradienį.

Trys žmonės buvo nušauti Karakase po vieno prieš savaitę surengto opozicijos mitingo, o ketvirtas žuvo partrenktas automobilio per demonstraciją pajūrio mieste Karupane. Daug kitų žmonių buvo suimti arba sužeisti.

Žmonės.lt primena, kad sausio pradžioje Venesuelą sukrėtė kita nelaimė, kuomet per ginkluotą užpuolimą buvo nužudyta telenovelių aktorė ir buvusi „Mis Venesuela“ Monica Spear.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius