Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25

2016 metų Karklės festivalis vyks keturias dienas

Įkvėpti festivalio „Karkle Live Music Beach-2015“ sėkmės, jo organizatoriai nusprendė nelaukti kitų metų ir kaip niekada anksti skelbia ne tik 2016-ųjų Karklės festivalio datą, bet ir pirmųjų bilietų prekybos pradžią.
„Rudimental“ koncertas Karklėje
„Rudimental“ koncertas Karklėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ateinančią vasarą Karklės festivalis vyks rugpjūčio 12-15 dienomis – ilgąjį Žolinių savaitgalį (kitąmet rugpjūčio 15-oji, poilsio diena, bus pirmadienis).

Tai reiškia, kad septintoji muzikos šventė Karklėje bus ilgesnė nei jos pirmtakės, nes koncertai, kuriuose pasirodys festivalio hedlaineriai, bus rengiami ne tik tradiciškai penktadienio ir šeštadienio vakarais, bet ir sekmadienio vakarą, o pramogoms bei muzikai pajūryje publika turės net keturias dienas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Festivalio „Karklė 2015“ poilsiautojai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Festivalio „Karklė 2015“ poilsiautojai

Pirmieji bilietai – populiariose kavinėse  

Įsigyti bilietus į festivalį „Karkle Live Music Beach-2016“ jo ištikimiausi gerbėjai galės jau netrukus: kelialapiais į didelio populiarumo sulaukiančią vasaros muzikos fiestą ant jūros kranto pradedama prekiauti nuo ateinančio antradienio, lapkričio 27-osios vidurdienio. 

Pirmieji bilietai bus platinami „Vero Cafe“ tinklo kavinėse Vilniuje (Pilies g. 6, Gedimino pr. 27 ir Upės g. 9), Kaune (Laisvės al. 75 ir Vilniaus g. 18) ir Klaipėdoje (Tiltų g. 1). Jie kainuos po 35 eurus, t.y. gerokai pigiau nei įprastai bilietai kainuoja artėjant festivalio datai. Iš viso už šią kainą planuojama parduoti 500 išankstinių bilietų. 

Šių metų naujovė ta, kad į bilieto kainą išsyk įskaičiuota ir nakvynė festivalio palapinių miestelyje. Bilietai be nakvynės nebus platinami. Anot organizatorių, tai daroma atsižvelgiant į ankstesnių metų patirtį – dėl patogumo ir tvarkos. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Festivalio „Karklė 2015“ akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Festivalio „Karklė 2015“ akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Rudimental“ koncertas Karklėje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Rudimental“ koncertas Karklėje

Papildomai jau nuo antradienio minėtose „Vero Cafe“ tinklo kavinėse bus galima įsigyti ir nakvynę festivalio teritorijoje esančiuose vasarnamiuose. Jų kiekis itin ribotas, ir paprastai jau iki naujųjų metų vietų nameliuose nebelieka. Tad norintiesiems festivalio metu turėti lovą ir stogą virš galvos tenka paskubėti. 

Beje, džiaugdamiesi nauju draugu ir partneriu – kavinių tinklu „Vero Cafe“, – festivalio organizatoriai skelbia, kad, siekiant palaikyti glaudesnį kontaktą su būsima festivalio publika iš visos Lietuvos, kiekviename mieste, vienoje iš šio tinklo kavinių, įsikurs „Karkle Live Music Beach-2016“ ambasados. Be to, planuojama ir daugiau įdomių projektų, kuriuos kartu įgyvendins „Vero Cafe“ ir Karklės festivalio komanda. 

Nominuotas prestižiniuose apdovanojimuose 

Organizatorių teigimu, ateinančių metų renginys savo lygiu, infrastruktūra, pasaulinių muzikos žvaigždžių, Lietuvos atlikėjų, pramogų gausa bei jų kalibru nė kiek nenusileis šiemetiniam, juolab kad pastarųjų šešerių metų ir ypač – praėjusios vasaros įdirbis atvėrė festivaliui naujų viliojančių perspektyvų. 

Žinia, šiemet „Karkle Live Music Beach“ pristatė vieną solidžiausių ir įspūdingiausių atlikėjų sąrašų Lietuvos festivalių istorijoje. Hedlaineriai buvo tokios pasaulinio garso kompanijos, kaip „Rudimental“, „Example“, „Gus Gus“, Marlon Roudette, „Tensnake“, Tiga, kurios yra laukiamos didžiausių pasaulio festivalių – Glastonberio, Redingo, Roskildės, „Rock am Ring“ bei daugelio kitų – scenose.  

Dauguma žvaigždžių, iki tol apskritai nedaug žinojusių apie Lietuvą, po savo pasirodymų Karklėje dėkojo organizatoriams ir maloniai stebėjosi, jog mūsų mažytėje šalyje vysta toks profesionalus, aukšto lygio muzikos renginys. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Festivalis „Karklė 2015“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Festivalis „Karklė 2015“

Pasak „Karkle Live Music Beach“ organizuojančios „Live Music“ komandos vadovo Mariaus Tumšio, toks įvertinimas gerokai padidino Karklės festivalio žinomumą tarptautinėje muzikos ir šou verslo rinkoje bei pagerino derybines pozicijas dėl pasaulinių muzikos žvaigždžių prisiviliojimo į Karklę ateityje.  

Be to, šiemet Karklės festivalis vienintelis iš Lietuvoje vykstančių panašių renginių pirmą kartą buvo nominuotas nuo 2004-ųjų rengiamuose Jungtinės Karalystės Festivalių apdovanojimuose (The UK Festival Awards 2015), užsienio festivalių kategorijoje, kur šia garbe dalinasi su tokiais Europoje ir pasaulyje žinomais festivaliais, kaip „Open'er“ (Lenkija), „Ibiza Rocks“ (Ispanija), „Lollapalooza Festival“ (Vokietija), „Positivus“ (Latvija)  ir kt. Tai taip pat byloja apie augantį Karklės festivalio pripažinimą tarptautiniu mastu. 

Keturios dienos ir trys naktys 

Su kiekvienais metais kokybiškai augantis festivalis „Karkle Live Music Beach“ 2016-ųjų rugpjūčio 12-15 dienoms ruošia išties grandiozinę programą, kuri dėl palankiai sukritusios datos pirmą kartą truks net 4 dienas ir 3 naktis. 

Jas festivalio organizatoriai žada pripildyti ne tik kruopščiai atrinkta pasaulinių žvaigždžių bei Lietuvos atlikėjų muzika, bet ir išskirtinėmis pramogomis, tradicinių pasaulio virtuvių kvapais ir skoniais bei, kaip skelbia festivalio šūkis, – laisve ir meile ant jūros kranto. 

Anot rengėjų, naujausią informaciją apie kitų metų festivalio atlikėjus ir kitus svarbius dalykus bus galima sekti „Karkle Live Music Beach“ interneto svetainėje, festivalio profilyje „Facebook“  socialiniame tinkle bei šalies žiniasklaidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius