2014 06 06

74-ąjį gimtadienį švenčiantis Tomas Jonesas: „Stebinu save patį“

Sero Tomo Joneso skiltį socialiniame tinkle „Facebook“ šį savaitgalį užplūs gerbėjų sveikinimai. Šeštadienį įžymiam britų dainininkui sukanka 74-eri – tačiau birželio 25-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuosiantis atlikėjas tikina, kad jaučiasi kur kas jaunesnis.
Tomas Jonesas
Tomas Jonesas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Muzika Gimtadienis

Penkis dešimtmečius scenoje esančiam atlikėjui dabar – vienas geriausių karjeros laikotarpių. Neseniai jis baigė filmuotis jau trečiame iš eilės populiariojo britų TV šou „Balsas“ sezone, kuris Didžiojoje Britanijoje pasiekė geriausius per visą istoriją reitingus.

Darbai televizijos projekte lėmė, kad dainininkas nuo metų pradžios negalėjo rengti koncertų, tačiau dabar ketina atsigriebti iš visos širdies. Bilietai į jo pasirodymus graibstomi ir Europoje, ir Jungtinėse Valstijose, kur Tomas Jonesas gyvena jau beveik 40 metų.

„Mano karjeroje vis įvyksta kažkas, dėl ko mano muziką atranda nauja karta. Daina, albumas ar pasirodymas, po kurio jaunimas sužino apie tokį Tomą Jonesą, o tada nori išgirsti ir tai, ką esu sukūręs anksčiau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Jonesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Jonesas

„Balsas“ prie to irgi prisidėjo. Dabar einu į restoraną Londone, o paaugliai gatvėje šaukia mane vardu. Net tada, kai apsivelku džemperį su gobtuvu ir užsidedu tamsius akinius. Abu mano paskutiniai albumai pateko į britų topų dešimtuką, o diskas „Praise & Blame” apskritai pasiekė antrąją vietą, nusileido tik Eminemui. Tai rodo, kad ir šiandien galiu rungtyniauti su jaunais artistais“, – sako Tomas Jonesas.

Jis kol kas neatsleidžia, ar į „Balsą“ sugrįš ir kitą sezoną, bet tvirtina, kad dirbti TV projekte buvo nuostabu.

„Turbūt šou populiarumą nulėmė ir tai, kad susirinko gera mokytojų kompanija. Kylie Minogue – šiltas ir labai geras žmogus, Ricky Wilsonas iš „Kaiser Chiefs“ – tikras rokenrolistas, will.i.am iš „The Black Eyed Peas“ – puikus prodiuseris, o aš atlieku seno krikštatėvio vaidmenį.

Koncerto rengėjų nuotr./Tomas Jonesas
Koncerto rengėjų nuotr./Tomas Jonesas

Šou man buvo sunkiausia daužyti dalyvių svajones, kai kuriems jų pasakyti „ne“. Į Los Andželą žmonai parveržiau visų laidų įrašus, ji niurzga, kad pasirinkau ne tuos atlikėjus.

Bet kartais taip nutinka. Karjeros pradžioje aš irgi dalyvavau talentų šou. Ir pralaimėjau lėlininkei. Ji net nebuvo gera lėlininkė, bet buvo labai graži. Manau, komisija žiūrėjo į tai“, – juokiasi Tomas Jonesas.

Karjeros penkiasdešimtmetį dainininkas paminės daugiau nei keturiasdešimties koncertų serija. Jos grafike pirmą kartą Tomo biografijoje įrašyti ne tik kai kurie Didžiosios Britanijos miestai, bet ir apsilankymas Lietuvoje.

„Jau surengiau dešimt koncertų Jungtinėse Valstijose. Išbandėme naujas mano hitų „Delilah“, „Kiss“, „It's Not Unusual“ aranžuotes. Skamba puikiai. Nekantrauju savo dainas atlikti Europos žiūrovams.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Jonesas
„Scanpix“ nuotr./Tomas Jonesas

Prisipažinsiu – šiuose koncertuose nustebinau save patį. Man pačiam netikėta, kaip gerai skamba balsas.     Jis vis dar išlieka toks pat stiprus, nors su metais jo tonas tampa kiek žemesnis. Užtat žemos natos skamba geriau nei bet kada“, – sako Tomas Jonesas.

Dainininkas turi dvi skirtingas grupes – su viena koncertuoja Šiaurės Amerikoje, su kita – Europoje. Su pastarąja dainininkas artimiausius mėnesius dainuos ne tik arenose, bet ir dideliuose roko festivaliuose.

„Kad mano amžiaus atlikėjas koncertuoja greta visų tų jaunų roko žvaigždžių – tai fantastiška, didelė garbė ir malonumas. Prieš kelis dešimtmečius pats nebūčiau tuo patikėjęs. Mėgstu festivalius, ten dažnai ateina žmonės, kurie mano muziką galbūt išgirsta pirmą kartą.

Esu dėkingas likimui, kad mano balsas vis dar turi tą ypatingą spalvą. Sendami dainininkai kartais pradeda skambėti lyg neužsivedantis variklis. Ačiū Dievui, taip nenutiko man. Dainuoju natūraliai – viskas puikiai pavyksta.

Žinoma, labai save prižiūriu. Geriu daug vandens, laikausi režimo, miegu bent aštuonias valandas“, – pasakoja Tomas Jonesas.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Jonesas
„Scanpix“ nuotr./Tomas Jonesas

Garbaus amžiaus artistas yra kupinas planų – šiuo metu ruošia naują albumą su „Kings Of Leon“ ir kitų žinomų atlikėjų prodiuseriu Ethanu Johnsu.

„Jau įrašėme 29 dainas, dabar iš jų reikia atrinkti tas, kurios pateks į albumą. Tai bus muzika, kuri man patinka – tai svarbiausia. O jei dainos patenka į topus – tai tik pliusas“, – sako Tomas.

Scenos veteranas, Didžiosios Britanijos karalienės apdovanotas riterio titulu, yra laikomas vienu svarbiausių šios šalies muzikos simbolių. Tačiau nuo 1976-ųjų su žmona gyvena Los Andžele.

„Aš išlieku velsietis iki kaulų smegenų, tačiau man patinka gyventi JAV. Velse būnu ne taip dažnai, kaip pats norėčiau. Deja, kaskart randu vis mažiau senų draugų – nemažai jų jau mirė. Keičiasi pastatai, ištisi miestai.

Bet aš vis dar čia, pilnas jėgų ir noro dainuoti“, – šypsosi dainininkas.

Daugiau nei šimtą milijonų įrašų pardavęs, dešimtis hitų įrašęs scenos džentelmenas birželio 25-ąją pirmą kartą dainuos Lietuvos publikai. Bilietai į šį išskirtinį koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

VIDEO: Tom Jones - Tower Of Song

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius