Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 02

A.Orlovos albumo pristatymas – su kvepiančiomis laukų gėlėmis ir šikšnosparniu (nuotraukos)

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Vilniuje, „Piano.lt“ kiemelyje, vyko dainininkės Alinos Orlovos naujojo albumo „Mutabor“, prekyboje pasirodžiusio liepos 1 d., pristatymas. Naujoje dainininkės programoje, kaip ir ankstesnėje, netrūko melancholijos, skausmo ir mažyčio vilties spindulėlio.
Koncerto akimirka
Alina Orlova / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Koncertą atlikėja pradėjo beveik pusvalandį vėluodama ir trumpai pasisveikinusi su publika prisėdo prie balto fortepijono, o nuo jo pakilo tik baigusi programą. Atlikėjai talkino penki muzikantai, A.Orlovos atliekamas dainas papildė gitaros, smuiko, akordeono, trimito ir kitų muzikos instrumentų garsai.

Renginio metu dainininkė, kaip ir visada, nebuvo itin kalbi. A.Orlova padėkojo publikai, kad ši susirinko į koncertą, ir pasidomėjo, kaip gyvena šiame kiemelyje jos kadaise matyti šikšnosparniai. Netrukus, tikriausiai atlikėjos muzikos išbudintas, vienas šikšnosparnis lyg tyčia ėmė sukti ratus žiūrovams virš galvų ir nenurimo iki pat koncerto pabaigos.  

Kiekvienam muzikos kūriniui buvo sukurtas vaizdo etiudas, jų autoriai –  kūrybinė komanda www.pvz.lt. Per porą mėnesių netikėčiausiose vietose trukusių filmavimų buvo sukurta keturiolika skirtingų vaizdo istorijų. Klipuose buvo galima matyti kadrus iš senelių namų, kalėjimo, reabilitacijos klinikos, baseino ir šokių kultūros namuose. Vaizdo etiudus kūrusių menininkų teigimu, žiūrint šiuos klipus iš eilės galima pamatyti tam tikrą Lietuvos socialinį skerspjūvį. Kai kuriuos iš jų buvo galima išvysti praėjusį savaitgal vykusio muzikinio festuvalio „Be2gether“ metu, kuriame koncertavo A.Orlova.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Senamiesčio auros gaubiamas ir spalvų žaismo nuspalvintas koncertas pritraukė gausų būrį įvairaus amžiaus klausytojų, tarp kurių buvo galima išvysti ir gerai pažįstamų veidų: dizainerį Aleksandą Pogrebnojų, muzikologą Darių Užkuraitį, buvusį „Foje“ narį Arnoldą Lukošių, stilistę Eglę Mickevičienę, dainininką Justiną Lapatinską, muzikos prodiuserį Martyną Tylą.

A.Orlovos koncertą nuspręsta pradėti 22 val., nes būtent tada baigėsi paskelbtas 3 dienų gedulas mirus prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui.

Pasibaigus beveik pusantros valandos koncertui publika atlikėjai dėkojo plodama atsistojusi, o keli gerbėjai netrukus prie scenos nuskubėjo su didelėmis laukinių gėlių puokštėmis.

 Viena iš koncerte skambėjusių dainų „Čudesa“ („Stebuklai“):

 

VIDEO: ALINA ORLOVA / CHUDESA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius