-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 09

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ naujomis dainomis atidarė koncertų po atviru dangumi sezoną

Artėjanti vasara šauni tuo, kad prasideda ilgai lauktas muzikos po atviru dangumi sezonas. Ne, ne tik dėl gausybės laukiančių festivalių miškuose, sodybose ir paežerėse, bet ir miestuose. Štai būtent tokį, bene vieną pirmųjų koncertų po atviru dangumi surengė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“.
Aistė Smilgevičiūtė
Aistė Smilgevičiūtė / Luko Balandžio nuotr.

Paskutinį pavasario mėnesį Vilniaus širdyje įsikūrusio gyvos muzikos klubo „Artistai“ lauko terasoje pasirodė savito braižo dainų autorius ir atlikėjas Rokas Radzevičius, etninėmis spalvomis bei skaidria energetika išsiskirianti atlikėja Aistė Smilgevičiūtė ir grupės „Skylė“ muzikantai.

Jie susirinkusius lankytojus stebino autoironija ir naujomis, dar niekur iki šiol negirdėtomis, naujomis grupės dainomis. Mat ilgai naujo kūrybinio impulso bei įkvepiančių temų ieškojusi grupė jau pradėjo repetuoti visiškai naujas dainas. O pirmieji jas išgirdę šio koncerto klausytojai iš karto galėjo jas įvertinti.

Iš dviejų dalių sudarytas koncertas buvo kupinas netikėtumų, mat antroje dalyje grupė buvo kiek linksmesnė ir lengvai autoironiška.

Gerbėjams gerai žinoma daina apie vampyrą fermerį Ernestą, studento, sėdinčio „ant ledo“, išpažintis dainoje „Žiema“, hipiškos svajonės apie moterį be chalato iš „10 000 nuogų mėnulių“, užvedanti „Kulka Dumdum“ bei pankuojantys „Ubagai“... Dar vienas, autoironiškas, grupės „Skylė“ veidas, priverčiantis trypčioti iš laimės ne vieną grupės gerbėją.

Trumpai apie grupę „Skylė“

Grupė „Skylė“ – 1991 m. susikūręs muzikos kolektyvas. Nuo pat susikūrimo pradžios, pagrindiniai kūrybos bruožai – filosofija paremta poetinė mintis, mitologija ir įvairių muzikos stilių maišymas – išliko nepakitę iki šiandien. 1997 m. prie grupės prisijungusi vokalistė Aistė Smilgevičiūtė galutinai suformavo kolektyvo veidą. Šiandien „Skylė“ yra išleidusi daugiau kaip dvidešimt albumų, o muzikinis spektras apima net spektakliams skirtus kūrinius.

Luko Balandžio nuotr./Aistės Smilgevičiūtės ir grupės Skylė koncerto akimirka
Luko Balandžio nuotr./Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius