Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 28

Vaido Baumilos albumo pristatymas Vilniuje: duetas su gerbėja ir gimtadieninė publikos staigmena

Dainininko Vaido Baumilos koncertinis turas „Iš Naujo“, kurio metu jis skirtinguose Lietuvos miestuose pristatė naujausią savo albumą, pasiekė finišo tiesiąją: šimtai atlikėjo gerbėjų šeštadienio vakarą susirinko Vilniaus renginių salėje „Compensa“, kur skambėjo finalinis turo koncertas. Šis gerbėjams tapo puikia proga ne tik pasiklausyti naujausių V.Baumilos dainų, bet ir pasveikinti su gimtadieniu – koncerto dieną dainininkui suėjo 28-eri.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naująjį, savo sąskaitoje jau trečiąjį albumą „Iš Naujo“ gimtadienį šeštadienį šventęs Vaidas Baumila pristatė septyniuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, o finalinis ir pats didžiausias turo koncertas surengtas Vilniuje. Kad svarbiausią koncertą surengs per gimtadienį V.Baumila Žmonės.lt tikino neplanavęs – tai atsitiktinumas nulėmė. 

Jau kviesdamas įvertinti naujausią jo darbo vaisių Vaidas Baumila žadėjo gerbėjams dovanas – atskleidė, kad per koncertą Vilniuje į sceną lips ir jo draugai Linas Adomaitis, Girmantė Vaitkutė, būsima partnerė „Eurovizijos“ scenoje Monika Linkytė. 

Žadėjo ir naują skambesį: naujajame albume klausytojai ras ne tik naujas Vaido dainas, bet ir keletą jau pristatytų ir visų pamėgtų, tačiau jokiame albume dar nepublikuotų kūrinių, tokių kaip „Ieškok manęs“, „Mergaitė“, „Free Love“ ar „Dying“. 

Visus pažadus V.Baumila ir ištęsėjo. Scenoje pasirodė madingai – pusvalandžiu – pavėlavęs, bet iškart su gera nuotaika: pasisveikinęs su gerbėjais tikino esąs labai laimingas, galėdamas jų matyti tiek daug, ir netruko pradėti dainuoti. Viso vakaro metu jam pritarė gyvo garso grupė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

Savo gera nuotaika dainininkas iškart norėjo užkrėsti visus, tad koncertą pradėjo trankiais šokių ritmais. Pasikvietęs į sceną šokėjų būrį jis miniai parodė ir savo šokio judesiukus, kurie pirmosiose eilėse stovėjusias merginas nuo pat pradžių ėmė vesti iš proto. 

Publikos staigmena

Vos po poros dainų staigmeną V.Baumilai pateikė ir jo gerbėjai – sudainavo „Su gimimo diena“. Viskas buvo aptarta iš anksto: dar prieš Vaidui pasirodant scenoje koncerto režisierius Vytautas V.Rumšas paprašė publikos, kad pamatę scenoje mažą mergaitę – dainininko dukterėčią Smiltę – jie netruktų patys pradėti dainuoti. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

Planą gerbėjai įgyvendino be priekaištų: scenoje pasirodė Smiltė, įteikė Vaidui atviruką, Vaidas nustebo, o tada visi ėmė dainuoti. V.Baumilai beliko susiimti už galvos. „Tai gal baigiame koncertą ir iškart varom tūsintis?“ – besijuokdamas klausė. 

Norėdamas atsikvėpti jis kreipėsi į klausytojus: „Vilnius yra mano gimtas miestas. Nežinau, kiek šiandien čia susirinko tikrų vilniečių, bet jūs esate čia – paskutiniame mano turo koncerte. Už tai iš aš, ir mano grupė esame jums labai labai dėkingi.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

Dėkojo už vietą „Eurovizijoje“

Stovėdamas scenoje V.Baumila savo gerbėjams dėkojo ne kartą. Ypač didelį „ačiū“ sakė tiems, kas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje balsavo už jo ir Monikos Linkytės duetą. 

„Žinote, ta „Eurovizija“ – keistas, varginantis dalykas. Eina ir praeina, bet geros dainos lieka“, – sakė jis ir atliko pernai į konkursą vos neišvažiavusį, specialiai jam parašytą kūrinį „Dying“.

Be abejonės, aptarė ir šiais metais „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovausiančią dainą „This Time“ – juokavo, kad tai – „pati kaimietiškiausia daina Lietuvoje“. Vėliau, koncerto pabaigoje, ją atliko su scenos partnere Monika Linkyte. Atlikėja publikai pasirodė pasipuošusi smaragdine suknele, V.Baumilai ji atnešė didelę dovanų dėžę.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė ir Vaidas Baumila
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

Duetas su gerbėja

Bendraudamas su gerbėjais V.Baumila nuo pradžių iki galo stengėsi išlikti atviras ir nuoširdus. Dainininkas dalijosi savo mintimis apie muziką, istorijomis iš praeities, pasakojo, kaip gimė vienas ar kitas kūrinys. O papasakojęs, kaip internete išgirdo perdainuotą savo kūrinio „Ieškok manęs“ versiją, nustebino visus: į sceną pakvietė gerbėją Robertą, su kuria uždainavo kartu.

Pasirodo, kad jaunoji Roberta kadaise perdainavo V.Baumilos kūrinį „Ieškok manęs“ ir įdėjo įrašą į internetą. V.Baumila jį išgirdo, susižavėjo ir išsiaiškino, kas gi toji gerbėja. O tada nusprendė padovanoti jai dovaną: pakvietė koncerte Vilniuje padainuoti kartu. 

Sudainavo jiedu be priekaištų – publika aplodismentų negailėjo. O pati Roberta pasinaudojo proga ir stovėdama scenoje pasveikino Vaidą su gimtadieniu: linkėjo išlikti tokiu nuoširdžiu ir paprastu, vėliau kartu su publika darkart atliko „Su gimimo diena“. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė ir Vaidas Baumila
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

Padėjo profesionalai

Tam, kad koncertas gerbėjams paliktų neišdildomą įspūdį, prie jo idėjos įgyvendinimo prisidėjo didelė komanda: renginį režisavo Vytautas V. Rumšas, choreografiją kūrė Šarūnas Kirdeikis, stiliumi pasirūpino Agota Mašanauskaitė, specialiai sukurtos dekoracijos ir scenografija, šviesos ir garso efektai. 

Anksčiau V.Baumila akcentavo, kad, kalbant apie bendrą albumo skambesį bei pristatymo koncertus, jam svarbiausia turinys, o ne „blizgučiai“.

„Keliaudamas ir dirbdamas užsienyje įgavau tikrai daug patirties, – teigė dainininkas. – Ateina laikas, kai tampa labai aišku, kas koncerte svarbiausia. Man tai kokybiška muzika ir profesionalus techninis koncerto pateikimas – tinkamas įgarsinimas bei apšvietimas. Kartu su komanda siekiame, kad koncertai būtų tikri, brandūs ir nuoširdūs.“ 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius