Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

Aleksandras Rybakas vilniečiams atskleidė nematytą savo pusę – su kameriniu orkestru grojo klasikos kūrinius

Trečiadienį Vilniaus paveikslų galerijos kieme vilniečiai susirinko į baigiamąjį Kristupo vasaros festivalio koncertą, kuriame kartu su šv.Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu Donato Katkaus, pasirodė ir Aleksandras Rybakas.
Aleksandras Rybakas
Aleksandras Rybakas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Eurovizijos“ dainų konkurso, vykusio 2009 metais, nugalėtojas trečiadienį vakaro Vilniuje pasirodė ne kaip populiariosios muzikos atstovas, o kaip rimtosios muzikos atlikėjas. Nuo penkerių metų smuiku griežiantis atlikėjas šį savo talentą koncerto metu ir demonstravo. „Labas vakaras, gražieji žmonės“, – vos užlipęs ant scenos su lietuviška publika pasisveikino A.Rybakas ir atliko dainą „Europe's Sky“.

„Aš esu Aleksandras iš Norvegijos, o kokie jūsų vardai? Suskaičiuosiu iki trijų ir pasakykite savo vardą! Na va, štai mes ir pažįstami. Man labai malonu čia būti ir groti su šiuo orkestru, norėčiau, kad jis būtų mano, nes jūs esate labai šaunūs“, – su susirinkusia publika ir orkestro muzikantais anglų ir rusų kalbomis bendravo atlikėjas.

Gerbėjai, kurių trečiadienį susirinko pilnas Vilniaus paveikslų galerijos kiemelis, negailėjo svečiui aplodismentų ir drauge su juo lingavo į taktą.

„Po to, kai laimėjau „Euroviziją“, norėjau nepamiršti savo šaknų. Nors dabar esu popmuzikos atstovas, širdyje esu klasikinės muzikos mylėtojas“, – susirinkusiai publikai prisipažino A.Rybakas ir netrukus tai įrodė, grieždamas klasikinės muzikos kūrinius, pavyzdžiui, Antonijaus Vivaldžio kūrinio „Keturi metų laikai“ dalį „Vasara“.

„Goog evening, we would like to play two kūrinius“, – publikai tarė ant scenos žengęs šv.Kristoforo kamerinio orkestro vadovas ir dirigentas Donatas Katkus, taip įrodydamas, kad taip pat, kaip ir Aleksandras, gali kalbėti net keliomis kalbomis. Pristatydamas kūrinius jis taip pat prabilo ir rusiškai, o už aplodismentus padėkojo ispaniškai.

Aleksandras Rybakas
Aleksandras Rybakas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius