Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 06

Alexanderį Rybaką pasitiko pustuštė salė (papildyta nuotraukomis)

Antradienio vakarą Vilniuje vykęs „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojo, Norvegijos atstovo Alexanderio Rybako koncertas parodė, kad sunkmetis tikrai suleido savo aštrius dantis į lietuvių pinigines ir privertė apkarpyti lėšas, skirtas pramogoms.
Antradienio vakarą Vilniuje vyko „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojo, Norvegijos atstovo Alexanderio Rybako koncertas
Alexanderis Rybakas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sostinės „Siemens“ arena buvo pustuštė ir nors prie scenos susirinkęs būrys gerbėjų laukdami pagrindinio svečio skandavo „Rybak Rybak“ ir „Alexander“ buvo akivaizdu, kad gerbėjų minia išties kukli.

Prieš A.Rybako pasirodymą publiką apšildė punktualiai – lygiai 20 val. – ant scenos užlipęs Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavęs  Sasha Son. Kaip pats sakė, jis žiūrovams padovanojo „jaukų akustinį pasirodymą“. Atlikėjas scenoje pasirodė tik su klavišininku ir pritariančiąja vokaliste. Jis atliko keletą kūrinių iš savo rusiškos programos – „Ne uletaj“ ir rusiškąją jo praėjusių metų „Eurovizijos“ dainos „Miss Kiss“ versiją, taip pat lietuviškus hitus, o pasirodymą baigė „eurovizine“ kūrinio „Pasiklydęs žmogus“ versija. „Labai džiaugiuosi galėdamas „apšildyti“ Alexanderio Rybako koncertą“, – šypsojosi Sasha Son.

Lygiai 21 val. per „Siemens“ areną nuaidėjo klyksmo banga, užgeso šviesos. Publikai skanduojant „Rybak Rybak“ scenoje pasirodė šokėjai ir lauktasis A.Rybakas. Atrodė, kad kiekviena jauna atlikėjo gerbėja klykė už dvi. Tiesa, publika į koncertą susirinko įvairaus amžiaus – netrūko ir įsimylėjėlių porų, ir šeimų su vaikais.

A.Rybakas koncertą pradėjo instrumentiniu kūriniu. Jis griežė smuiku, o ypač efektingai atrodė du kartu su juo scenoje buvę šokėjai. Po trumpos įžangos A.Rybakas nutarė savo lietuvių kalbos žinių nedemonstruoti ir pasisveikino angliškai. Pasakęs, kad lietuviai nuostabūs, jis pradėjo pasirodymą.

Jūs iš kur, iš Vilniaus? Man čia patinka!A.Rybakas nepraleido progos pajuokauti sakydamas „Sveiki, aš šio ansamblio vokalistas Saša Rybakas“. Vėliau jis papasakojo žiūrovams apie vaikystę, kai mama jam dainuodavo prieš miegą. „Mama visada man dainuodavo liūdnas dainas, kol apsiverkdavau ir užmigdavau“, – pristatydamas baltarusišką kūrinį „Kupolinka“ sakė atlikėjas. Vėliau A.Rybakas intrumentiniu kūriniu, kurį lydėjo žiūrovus sužavėjęs šokėjų pasirodymas, pristatė norvegų kultūrą.

Matydamas prie scenos nerimstančias jaunąsias savo gerbėjas „Eurovizijos“ nugalėtojas pasiteiravo: „Kas mane myli? Tu?“, o prie scenos buvusios mergaitės pratrūko šaukti ir klykti. „Jūs iš kur, iš Vilniaus? Man čia patinka!“ – šūktelėjo atlikėjas sulaukdamas pritariančių šūksnių.

Bene po kiekvieno kūrinio A.Rybakas nepraleido progos pabendrauti su publika. Juokavo, kad pats pamokė šokėjus šokio, siūlė gerbėjoms atsigerti vandens. Dauguma skambėjusių atlikėjo dainų buvo apie meilę, tačiau dainuodamas jis užsiminė ir apie netikėtai jį užklupusią šlovę. Kuomet A.Rybakas pirmąsyk nusileido nuo scenos, atrodė, kad dešimtys gerbėjų rankų jį sudraskys, tačiau jis ne tik liko sveikas, bet ir susirinko visą glėbį gėlių.

Muzikantas taip pat pademonstravo ir pianisto sugebėjimus, atlikęs baladę apie 13 žirgų jūroje. Po keleto liūdnų kūrinių ir už širdies griebiančių smuiko melodijų A.Rybakas salę išjudino instrumentine „Black eyed peas“ kūrinio „Pump it“ versija.

Vėliau atlikėjas pasiteiravo, kas iš gerbėjų norėtų pakilti ant scenos. Salėje pasirodžius visam rankų miškui jis sušuko „Jums gi po 15 metų...“. Pradėjęs dainuoti kūrinį „You just too good to be true“, mėgino išsiklausinėti greta scenos stovinčių merginų vardų. Tačiau, supratęs, kad lietuviškų vardų neperkąs pareiškė, kad visų vardai gražūs, bet jis nesupranta, kaip juos tarti. Po to A.Rybakas pats išsikėlė vieną iš gerbėjų ant scenos ir tęsdamas kūrinį priklaupęs ant kelio jai dainavo, o šokėjai mergaitei atnešė dovanų rožių ir minkštų žaislų.

Nuskambėjus primiesiems garsiojo hito „Fairytale“ akordams, salėje buvę žiūrovai tiesiog pašėlo – plojo, šoko ir kartu dainavo, o šokėjai scenoje demonstravo įmantrius triukus ir atliko ne vieną salto. Po šio kūrinio palikęs sceną atlikėjas sugrįžo bisui ir padainavo dar tris kūrinius. Tarp kurių nuskambėjo ir rusiška „Na nedelku do vtorovo ja ujedu v Komarovo“. Pasakęs, kad nori, jog visi dainuotų A.Rybakas užtraukė paskutiniąją dainą, koncerte jau dainuotą „Roll with the wind“. Baigęs kūrinį jis padėkojo už puikų vakarą ir taręs „aš jus labai myliu“, žiūrovams skanduojant „bravo“ paliko sceną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius