Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16

Alhi pristato 1000 km kelionės pėsčiomis įkvėptą albumą „Sustok akimirka žavinga“

Jaunosios lietuvių kartos elektroninės muzikos prodiuseris bei reperis Alhi (tikrasis vardas Albertas Kazlauskas) seniai tapęs retu audringų hiphopo vakarėliu svečiu. Paslapties ir individualumo skraiste užsiklojęs atlikėjas mėgaujasi vidine laisve, nepastebimai įsiliedamas į minią, kuri net neįtaria, kas toks eina šalia.
Alhi
Alhi / Asmeninio albumo nuotr.

Vis dėl to, šių metų vasarą jis akies krašteliu leido pažvelgti į tai, prie ko nepailstamai dirba savo paties įsirengtoje studijoje. Eterį pasiekė debiutinis Alhi vaizdo klipas dainai apie asmens vidinę kovą su savimi, pavadinimu „Between me & myself“, po kurio jis metė sau iššūkį – leidosi į 1000 km kelionę pėsčiomis link Santiago de Compostela.

Tik pasiekęs tikslą jis tikrąja ta žodžio prasme suprato seną tiesą, jog svarbiausia yra ne rezultatas, bet ėjimas link jo. Todėl rengiant medžiagą savo naujam opusui buvo aišku, kad jis turi atspindėti tą sustabdytą akimirką, kurioje slypi kūrybos proceso džiaugsmas. Neveltui albumo pavadinimui atlikėjas pasirinko legendinius J.W. Getės „Fausto“ žodžius.

Pats Alhi teigia, kad tai yra pirmasis albumas, kuriuo nuo pradžių iki pabaigos yra pilnai patenkintas. Šįkart į kokybę, o ne kiekybę susikoncentravusi muzikinė energija sutalpinta į šešis su puse kūrinio, kuriuose vyrauja nakties atmosfera ir melancholiškos nuotaikos.

Asmeninio albumo nuotr./Alhi albumo viršelis
Asmeninio albumo nuotr./Alhi albumo viršelis

Sodrius garsų tonus užpildyti vokaliniais intarpais autorius pasikvietė būrį scenos senbuvių – charizmatiškąjį grupės „O2“ lyderį Dovarą Nevardauskį, slapyvardžiu „Doo“, ilgametį Alhi bendražygį ir šiuo metu grupės „Sofa Nr.42“ vadovą Matą „Mato Nesimato“ Mulevičių, lenkiško repo ambasadorių Lietuvoje Karol Pašnikovič pravarde „Filmik“, nuostabaus balso savininkes Justę Kraujelytę bei Laurą Grinkevičiūtę.

Siūlome pasiklausyti albumo dainų santraukos:

VIDEO: Alhi: "Sustok akimirka žavinga" iškarpos (sempleris)

Nepaisant šių dienų tendencijos albumus leisti tik internetiniame pavidale, Alhi lieka ištikimas fizinio formato tradicijai. Tačiau, kad tai nebūtų tik dar vienas CD, renkantis dulkes, jis paruošė kai ką netikėto.. Konvencines muzikinio albumo formos ribas laužantis CD labai limituotu tiražu neprimena nieko, kas iki tol būtų pasirodę mūsiškėje leidybos rinkoje – jis pateikiamas rankų darbo medžiaginėje dėžutėje su septyniomis 10x15 cm analoginiu fotoaparatu darytomis nuotraukomis, kiekvienos dainos kūrybinio proceso aprašymu bei asmenine padėka ir palinkėjimu kiekvienam įsigijusiajam.

Specialiai albumui reklamuoti koncertų organizuoti nesiruošiantis atlikėjas užsimena, kad standartiniuose repo muzikos formose jam vis sunkiau išsitekti, todėl kalbėdamas apie ateities planus reziumuoja, kad šis leidinys žymi tam tikrą jo kūrybinės asmenybės transformacijos etapą. Kokia kryptimi gali pasukti kūrėjo muzikinės tendencijos, kol kas nežino niekas. Albumui skirtas puslapis, kuriame yra daugiau informacijos: www.alhi.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius