-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 03

Antroji „Galapagų“ festivalio diena: nuo rezistencinio roko iki jausmingo džiazo

Antroji Zaraso saloje vykstančio „Galapagų“ festivalio diena prabėgo nejučiomis. Puikių pasirodymų virtinė ir nuotaikingai nusiteikusių festivalio lankytojų aura – atminimuose bei nuotraukose.
„Krambambulya“ / Festivalio \„Galapagai 2014\“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
„Krambambulya“ / Festivalio \„Galapagai 2014\“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

Šeštadienio popietės įkarštis „Galapagų“ festivalio lankytojų neatbaidė nuo pramogų. Nuo pat ryto dūzgianti jaunimo minia žaidė įvairius festivalio metu organizuojamus žaidimus, savo jėgas išmėgino pačių susigalvotose vandens sporto užduotyse bei dienos metų rengiamose varžybose.

Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

Vakarinę šeštadienio pagrindinės scenos programą atvėrė magiškai užburiantis Jurgos Šeduikytės ir jos kolektyvo pasirodymas. Ne tik gerai žinomomis dainomis iš ankstesnės kūrybos, bet ir naujomis kompozicijomis publiką pradžiuginusi atlikėja buvo šiltai sutikta festivalio klausytojų auditorijos.

Ir nors pirmiesiems į sceną lipantiems atlikėjams tenka nemenka užduotis – pritraukti po visą festivalio teritoriją išsibarsčiusią publiką, tačiau po pasirodymo pakalbinta J.Šeduikytė atviravo, jog tai yra teigiamas iššūkis.

Jurgos pasirodymas / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
Jurgos pasirodymas / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

„Gera matyti, kaip koncerto metu po truputį iš visų kertelių pradeda rinktis klausytojai, scenos link bėgdami tam, kad išgirstų tavo pasirodymą“ – su šypsena teigė dainininkė.

Antrieji vakaro programos dalyviai – „Krambambulya“ – daugiau nei dešimtmetį koncertine veikla užsiimantis kolektyvas iš Baltarusijos. Ši vyrukų „gauja“ į „Galapagų“ sceną įnešė triukšmingo folk rock ir ska stilių mišinio.

„Krambambulya“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
„Krambambulya“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

Rezistencine dvasia dvelkiantys grupės tekstai kontrastavo su lyriškais prieš tai pasirodžiusios Jurgos tekstais.

Prie scenos susirinkusi publika mosavo Baltarusijos demokratinės respublikos vėliava, (uždrausta Baltarusijoje) taip išreikšdama politinę paramą atlikėjams, kurių muzikinė veikla tėvynėje yra ribojama.

„AC/DC Tribute.lt“ savo pasirodymu pritraukė gausią minią gerbėjų, mylinčių ne tik senųjų „AC/DC“ muziką, bet ir Lietuvos rokerių atliekamą „tribute“.

Kaip ir kiekvieno koncerto metu kolektyvas daug dėmesio skyrė ne tik muzikiniam atlikimui, bet ir sceninei išvaizdai bei choreografijai. „AC/DC Tribute.lt“ gitaristas dėvėjo „AC/DC“ gitaristo pamėgtą aprangą: mokyklinius šortus ir baltus marškinius.

„AC/DC Tribute.lt“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
„AC/DC Tribute.lt“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

Vokalistas, puikiai įvaldęs Brianas Johnsonas dainavimo stilių, karaliavo scenoje: nuolat komunikavo su publika ir maišė susirinkusios minios emocinį katilą.

„Skamp'ų“ trijulė kaip visuomet pasirodė puikiai. Daugiau nei 15 metų kartu koncertuojantys scenos profesionalai, pasirodymą papildę varinių pučiamųjų trio, išpildytu skambesiu „išnešė“ publiką, balsu pritarusią kiekvienai kolektyvo atliekamai dainai.

„Skamp“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
„Skamp“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

Publikos šėlsmą dar labiau sukėlė pasirodymo pabaigoje atliktas kūrinys „Summertime“, kurio eigoje pasigirdo Lady Gaga ir grupės „Nirvana“ dainų motyvai. Miniai žmonių ošiant bei prašant prailginti pasirodymą dar šiek tiek ilgėliau, Zaraso saloje nuaidėjo žymioji V.Kernagio daina – „Mūsų dienos kaip šventė“.

„Leon Somov & Jazzu“, atsižvelgiant į publikos reakcijas, buvo vienas laukiamiausių šio festivalio pasirodymų. Didžiosios scenos slėnyje buvo nusėsti visi suoliukai, o prie scenos buriavosi didžiulė minia žmonių.

„Leon Somov & Jazzu“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena /  Simonos Marozaitės nuotr.
„Leon Somov & Jazzu“ / Festivalio „Galapagai 2014“ antroji diena / Simonos Marozaitės nuotr.

Jausmingas ir romantiškas kolektyvo pasirodymas – vasaros vidurnakčio atgaiva. Suskambus žymiajai dainai „Tik pasilik“, kai kurių klausytojų akyse pasirodė ašaros. Rangų bangoje ir iškeltų žiebtuvėlių liepsnose skendintis pasirodymas buvo neginčytinai vienas stipriausių viso festivalio koncertų.

Festivalio pabaigoje į sceną užlipus „MC Black Daniels (C. A. R. T.)“, vakarėlis tęsėsi iki išnaktų, išlaikydamas publikos dėmesį iki paskutinės akimirkos.

Glaustos apžvalgos pabaigoje galima pastebėti, jog viena stipriausių šio festivalio pusių – kokybiškos muzikos įvairovė, kurią galima buvo pajusti ne tik keliaujant nuo vienos scenos prie kitos, bet ir visą laiką praleidžiant prie pasirinktinai vienos.

Padėkos žodį taip pat reikia tarti grupei „Karma“ dienos metu pasirodžiusiai „Monster“ scenoje. Šis kolektyvas (bene vienintelis) savo pasirodymo metu paprašė publikos atsistoti ir tylos minute pagerbti nelaimingo atsitikimo metu žuvusį „Galapagų“ organizacinės/techninės komandos narį.

Šis gražus gestas – žmogiško neabejingumo pavyzdys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius