Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 17

Atsikūrusi „Empti“ grįžta užlopyti skylės Lietuvos scenoje

Jau šį penktadienį, lapkričio 21 d., sostinės muzikos ir kokteilių bare „Champagne Bar" „Empti“ vėl užlips ant scenos ir surengs tikro garso koncertą, simboliškai pavadintą „Reconnect“. Atsikūrusios grupės nariai Paulius Kilbauskas ir Giedrė Kilčiauskienė paskutinį kartą drauge koncertavo prieš ketverius metus.
Grupė „Empti“
Grupė „Empti“ / Organizatorių nuotr.

Bene tituluočiausiai Lietuvos grupei „Empti“ nusibodo šluostyti dulkes nuo daugybės „Bravo“ bei „Radiocentro“ apdovanojimų statulėlių, tad grupė grįžta siekti naujų laimėjimų. Kiek netikėtai paskelbę apie savo sugrįžimą, muzikantai nudžiugino „Empti” pasiilgusius gerbėjus. Duetas kviečia į pirmąjį savo koncertą po netrumpos pertraukos, o radijo eteryje jau galima išgirsti ir naujausią jų dainą „Don‘t miss the party“.

Atsikūrė ne dėl pinigų

1993-iaisiais susikūrusi „Empti“ daug kartų keitė savo sudėtį, kol galiausiai joje liko tik du nariai – Paulius ir Giedrė. Būtent jie ne tik sukūrė visiems pažįstamas dainas „Gera mylėtis“, „Muzika“, „Diskoteka“, „Saloje“, „Pabandyk“, išleido du labai populiarius albumus „Estrada“ ir „Cunami“, bet ir susižėrė bene visus pagrindinius muzikinius apdovanojimus. Laimėjo tris „Bravo” statulėles – metų debiuto, metų albumo bei metų geriausios šokių grupės kategorijose.

Grupė iš karto paneigė kalbas, kad atsikūrė dėl pinigų. Juk „Empti“ atlikėjai pastaruosius metus nesėdėjo nieko neveikdami. Paulius iš pradžių įkūrė grupę „Overtone“, vėliau „Dublicate“, Giedrė tapo grupės „Pieno lazeriai” vokalisted ir net ėmė dėstyti vokalo paskaitas.

„Daugelis mūsų klausia, kodėl grįžtame. Pagrindinis argumentas, yra tas, jog Lietuvos popmuzikoje dabar iš tiesų yra didelė skylė. Nežiūrime į tai kaip į verslą. Tad mes nesivaikome tikslų, kaip kuo greičiau pakliūti į radijo stočių topus. Tiesiog norime kurti gražią muziką, kaip tai darėme anksčiau“, – tvirtina grupės atlikėjai.

Koncerte – brandesni „Empti“

„Be kalbų, koncertas bus fantastiškas, – šypsodamasi užtikrina Giedrė. – Seni gerbėjai galės grįžti į 2000-uosius su dainomis „Muzika", „Pabandyk", „Saloje", „Gera mylėtis", bet bus ir negirdėtų kūrinių. Besitikintiems iš mūsų ko nors naujo drąsiai galiu pasakyti – mes patys nauji ir toliau kasdien besikeičiantys. Stilistiškai mūsų senoji muzika skambės daug brandžiau.”

Šį penktadienį ant scenos, be pagrindinės „Empti” sudėties, pamatysite penkis kviestinius atlikėjus. Tai bosininkė Agnė Petkutė, kuri jau daug metų gyvena Olandijoje ir groja su soulo žvaigžde Franku McCombu, pritariančiosios vokalistės – Giedrė Rimšaitė, dainuojanti grupėje „Skamp” bei „Tabami” projektuose, ir grupės „Sounds in G" narė Monika Cikanavičiūtė, multiinstrumentalistas Vygintas Kisevičius. Būgnus muš Andrius Kairys, koncertuojantis su daugeliu garsių Lietuvos atlikėjų ir grupių.

„Ir popsas gali skambėti gerai“

Muzikalumu, profesionalumu ir, svarbiausia, novatoriškumu garsėjusiai grupei „Empti” nuo pat pirmos dainos komplimentų ir savo simpatijų negailėjo, rodos, visi – nuo muzikologų iki žinomiausių Lietuvos muzikantų. „Empti” iš karto pamėgo ir didelis būrys muzikos klausytojų.

Tarp didžiausių gerbėjų buvo ir žinomas muzikologas bei radijo stoties „Opus3” direktorius Darius Užkuraitis. Jis neslėpė džiaugsmo dėl šio daugeliui netikėto sugrįžimo: „Empti“ – viena kūrybingiausių Lietuvos grupių, kuri įrodė, kad ir popsas gali skambėti gerai. Smagu, kad jie atsikuria. Dabar yra vilčių, kad popmuzikos kartelė bus pakelta dar aukščiau.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius