Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 18

„Baltic Balkan“ užkariauja Europą: naują jų kūrinį transliuoja „BBC Radio“

Lietuvių trijulė „Baltic Balkan“ į savo karjeros istoriją gali įtraukti solidų įrašą – jų muziką transliuoja „BBC Radio“. Šeštas britų radijo kanalas laidos „The Craig Charles Funk and Soul Show“ metu milijonams klausytojų visame pasaulyje pristatė grupės kūrinį „Transbalkan“.
„Baltic Balkan“
„Baltic Balkan“ / Krzysztof Skula nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje naują minialbumą „Balkantinnitus“ išleidusiems „Baltic Balkan“ toks debiutas ir patiems buvo maloni staigmena. Ir jei ne vienos gerbėjos atsiųstas laiškas, kolektyvas apie tarptautinę sėkmę veikiausiai būtų sužinojęs gerokai vėliau.

Kaip pasakojo muzikantai, prieš kelias dienas jie sulaukė žinutės, kurioje viena jų kūryba susižavėjusi britė negailėjo lietuviams komplimentų, o taip pat ir užklausė, kad šiuos galės išvysti gyvai koncertuojančius Londone. Vėliau paaiškėjo, kad ji „Baltic Balkan“ muziką išgirdo būtent per „BBC Radio 6“. Šeštadieninėje laidoje grupė buvo pristatyta kartu su Kanados atlikėja Tai Brazda ir amerikiečiais „The Hot 8“.

„Buvome maloniai nustebinti, mums tai – didelis įvertinimas. BBC radijo klauso didžiulė auditorija žmonių. Iš pradžių net negalėjome patikėti, nelabai supratome, tačiau įsitikinę tuo galim tik džiaugtis“, – džiugių emocijų neslėpė „Baltic Balkan“.

VIDEO: Baltic Balkan - Balkanaktis - Vilnius - Lithuania

„The Craig Charles Funk and Soul Show“ eteryje gyvuoja jau kone 15 metų, ją nuo 2002-ųjų veda legendinis aktorius, TV laidų vedėjas ir didžėjus Craigas Cahrlesas.

Kol kas grupė Londone yra koncertavusi sykį, kuomet pasirodymą surengė nuo 1872-ųjų istoriją skaičiuojančiame didmiesčio klube, kuriame šou kadaise ruošdavo ir pats Charlie Chaplinas.

Krzysztof Skula nuotr./„Baltic Balkan“
Krzysztof Skula nuotr./„Baltic Balkan“

„Baltic Balkan“ jau brandina mintis sugrįžti atgal į Londoną, tačiau kol kas dar gyvena praėjusio koncertinio turo po Lenkiją nuotaikomis. Pastarąją savaitę grupė šokdino Varšuvos ir Lodzės publiką – taip jie šventiškai paminėjo stačiatikių Naujus metus.

Krzysztof Skula nuotr./„Baltic Balkan“
Krzysztof Skula nuotr./„Baltic Balkan“

„Lenkai yra katalikai, tačiau visiems labai patinka principas, kad Naujus Metus gali švęsti du kartus. Žmonės tuo džiaugiasi, nes dar nebūna daug laiko praėję nuo tikrųjų Naujųjų, dar nepabodusi pati šventė. Lenkijoje publika mus visuomet labai šiltai priima, jie labai atsipalaidavę ‘, – pasakojo „Baltic Balkan“.

Muzikantai jau ruošiasi vasario kelionei į Belgiją, kur jų laukia pasirodymai Briuselyje, Gente, Antverpene. O kol kas jie jėgas sutelkia į artėjantį dar vieną „Balkanaktį“, kur drauge su svečiais iš Belgijos „Radio Barba“ iš naujo pajudinti kojas kvies sostinės „Perone“, vasario 10 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius