-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 23

Grupė „Deeper Upper“ pristatė žmogaus ir miesto ryšius narstantį debiutinį EP albumą „Structures“

Kol vieni piktinasi, kad Lietuvos muzikos scenoje nieko doro nevyksta, kiti sunkiai dirba ir keičią šią nusistovėjusią nuomonę. Post-punk revival vaikinų grupės „Deeper Upper“ nariai – vieni tokių. Ketvirtadienį jie pristatė savo debiutinį EP albumą „Structures“ ir įrodė, kad kokybiška ir kūrybiška muzika Lietuvoje tikrai nėra nei mirusi, nei mitas.
„Depper upper“ albumo „Structures“ perklausa
„Depper upper“ albumo „Structures“ perklausa / Luko Balandžio nuotr.

„Deeper Upper“ yra  keturių vaikinų – Evaldo Arlausko, Rimo Nasutavičiaus, Igno Ivaškos  ir Daktaro Kęstučio – grupė, kurianti post-punk revival, indie roko ir alternative roko muziką. Pirmą kartą ant scenos jie užlipo 2010 metais ir netruko kibti į darbus: išleido keturis internetinius singlus, sukūrė kūrinio „In the sands of a desert“ vaizdo klipą, kuris 2012 metais pelnė T.Ė.T.Ė. apdovanojimą.

Į albumo perklausą, vykusią Vilniuje stūksančiame Energetikos  ir technikos muziejuje, pelnytai vadinamame industrializmo epochos paminklu, atvyko gana nemažas būrys melomanų. O su visais pasisveikinę vyrukai patikino, kad būtent todėl jie ir pasirinko šią vietą – čia industrinė struktūra, kuri primena apie žmogaus ir miesto sąlyčio taškus.

„Mums didelę įtaką daro miestas, kaip tik apie jo ir žmogaus sąryšį mes pasakojame šiame albume. Albumo pavadinimas „Structures“ reiškią viską – nuo žmogaus, bendravimo struktūros iki pačios didžiausios struktūros – miesto. Mūsų muzikoje tikrai galima girdėti nuo motorų gaudesio iki žmonių pokalbio šlamesio“, – sakė Evaldas.

Luko Balandžio nuotr./Depper upper albumo Structures perklausa
Luko Balandžio nuotr./„Depper upper“ albumo „Structures“ perklausa

Vyrukai, koncertuosiantys ne viename vasarą Lietuvoje ir už jos ribų vyksiančių festivalių, patikino, kad EP, o ne pilną albumą iškepė tik dėl to, kad muziką rinkosi itin skrupulingai. Šiu metu jie jau yra sukūrę 12-ka kūrinių.

„Man labai smagu matyti tiek žmonių mums svarbiu laikotarpiu. Mes per kiek daugiau nei 2,5 gyvavimo metų išleidome 12 kūrinių. Nors tai neatrodo labai produktyviai, mes visuomet ieškome giliau, todėl ir trunkame ilgiau. Mūsų šūkis, kuriuo pradedame koncertus, būtent ir yra: „The deeper I went into this, the upper my head“ (liet. Kuo giliau leidaisi, tuo aukščiau buvo galva)“, – sakė grupės narys Kęstas.

Vaikinus kūrybai, anot jų pačių, įkvėpė oro ir mechanizmų grupės. Nariai dėlioja diversiškus savo kūrinius vengdami standartinių struktūrų ir patys nėra linkę atvirai diskutuoti apie kūrybą.

Anot Evaldo, keturios jų dainos – „Trapping in“, „As we are about to fail“, „In this dance“ ir „Stoneworks“ – turi būti interpretuojamos tik pačių melomanų. Maža to, paklausęs visų keturių dainų žmogus pats sau turi atsakyti, ar tas sociumo, jo paties, o galiausiai architektų sukurtas struktūras reikia griauti, ar jos turi egzistuoti toliau.

Klausanti EP albumo neapleido prieštaringi jausmai – vieną akimirką jie painūs, niūrūs ir sudėtingi, kitą – lengvi, ritmingi ir kupini harmonijos. O ir pačiuose, ilgai ir atidžiai ieškotuose kūriniuose jie derina visą garsų amplitudę: nuo klasikinio iki absoliučiai industrinio skambesio.

Luko Balandžio nuotr./Depper upper albumo Structures perklausa
Luko Balandžio nuotr./„Deeper upper“ albumo „Structures“ perklausa

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius