Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 11

Efektingame Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ Klaipėdoje šėlo sausakimša arena gerbėjų

Penktadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje galingais gongo dūžiais prasidėjo „Marijono Mikutavičiaus 3D Show“ – įspūdingiausias metų koncertas, pakėlęs Lietuvos koncertų kokybės kartelę į rekordinį aukštį. Gruodžio 19 d. „3D Show“ bus rodomas Kaune „Žalgirio“ arenoje, gruodžio 27 d. – Vilniiuje „Siemens“ arenoje.
Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ akimirka Klaipėdoje
Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ akimirka Klaipėdoje / Dainiaus Čėplos nuotr.

Pilnutėlė Klaipėdos arena nuo pirmųjų koncerto minučių vaizdą stebėjo užgniaužusi kvapą. Visa galinė  siena virto milžiniško dydžio ekranu, kuriame mainėsi  kiekvienai dainai specialiai sukurti vaizdai: skaitmeninis lietus per „Jeigu nori“, ugnis – per „Sudaužytus veidus“, miestas – per „Mano žemę“ ir t.t.  

Milžiniška vaizdo projekcija buvo sujungta su šviesos ir  specialiaisiais efektais –  nieko panašaus nė viename Lietuvos atlikėjo koncerte dar nebuvo. Scenoje krito žvaigždės, augo medžiai, kilo ir leidosi saulė.

Marijono grupė  ir  pritariantys vokalistai įsikūrė už ekrano esančioje keturių aukštų namo konstrukcijoje, kurią žiūrovai galėdavo išvysti tik tuomet, kai ji būdavo specialiai apšviesta. Muzikantai, šokėjais ir pritariantys vokalistai tai atsirasdavo lyg iš niekur, tai vėl išnykdavo erdvėje. 

Dainiaus Čėplos nuotr./Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ akimirka Klaipėdoje
Dainiaus Čėplos nuotr./Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ akimirka Klaipėdoje

Vienu metu  už ekrano esančioje konstrukcijoje staiga atsirado apie 80 žmonių – visas improvizuotas oro uosto knibždėlynas.  Tai buvo „Pakeliui namo“, per kurią Marijonas užklausė, kiek gi žmonių iš šiandien susirinkusių buvo jo koncerte pernai.  Pakilo rankų miškas – dainininkas turi daugybę ištikimų gerbėjų, kurie atėjo net ne antrus, o jau ir trečius metus. 

Ir šiemet jiems tikrai neteko nusivilti. „3D Show“ režisierius Dalius Abaris pasistengė, kad publikos dėmesys būtų nuolat prikaustytas: krentantys kamuoliai, byrančios pastabos, kosmoso vaizdai, ugnys, konfeti, kortos, sniegas ir net į sceną išvažiavęs motociklas. 

„3D Show“ metu gyvas vaizdas buvo taip meistriškai sujungtas su projekcija, kad kartais būdavo sunku suprasti, kur – tikras žmogus, o kur – kompiuterinis atvaizdas.

Marijonas prieš koncertą prisipažino, kad jaučiasi kaip atkaklus tankas, kuris turi  būti viso bataliono priešakyje. Jam koncerte teko svarbi misija – vienam atsilaikyti prieš visą kompiuteriais ir pažangiausia šviesos ir garso technika sukurtą koncerto didybę. 

Jo garbei reikia pasakyti, kad jis su tuo puikiai susidorojo: charizmatiškas, lengvai bendraujantis su publika, paperkantis visus  nuoširdumu, kurio nesuvaidinsi.  

Dainiaus Čėplos nuotr./Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ akimirka Klaipėdoje
Dainiaus Čėplos nuotr./Marijono Mikutavičiaus „3D Show“ akimirka Klaipėdoje

Kad ir koks nuostabus būtų vaizdas už jo nugaros, be garsiausių kūrinių jis būtų tuščias. Publika išgirdo viską, ko laukė: „Ar mylit ją jūs“, „Balintos sienos“, „Velnias, man patinka Kalėdos“, „Ar mylėsi tu mane“, „Nebetyli sirgaliai“ ir, žinoma, „Tris milijonus“.  Per  dviejų valandų šou suskambo 19 kūrinių.

Prieš  savo koncertą Marijonas nedaugžodžiavo ir  tuščiai nesigyrė. Tačiau po pirmo „3D Show“ Klaipėdoje tapo aišku: tai – ne tik techniškai sudėtingiausias ir pažangiausias, bet ir tikra  lietuviškos muzikos sensacija tapęs koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius