Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16 /22:46

Egidijus Dragūnas „Sel“ 20-mečio koncerte: „Prie mano persirengimo kambario paruoštas bliūdelis su pienu ir baronkomis... Specialiai Tarasovui“

Lietuvoje, ko gero, nerastume žmogaus, nežinančio grupės „Sel“ ir juo labiau Egidijaus Dragūno (36). 20-ąjį gyvavimo jubiliejų švenčiančios grupės koncertinis turas veik prieš mėnesį prasidėjo Dubline, o penktadienio vakarą pagaliau išmušė gerbėjų Vilniuje valanda – Egidijus su grupe surengė žadėtąjį įspūdingą šou.
Egidijus Dragūnas-Sel
Grupės „Sel“ jubiliejinio koncerto akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Grupės Sel jubiliejinio koncerto akimirka
 „Sel“ jubiliejinio koncerto akimirka

Nors koncertas Vilniuje esančioje „Siemens arenoje“ turėjo prasidėti 20 valandą, kaip ir pridera vienam didžiausių popmuzikos žvaigždžių, E.Dragūno grupės nariai  ant scenos užsiropštė veik pusvalandžiu vėliau.

Tačiau tai, rodosi, tik dar labiau įaudrino susirinkusius gerbėjus: jie šaukė, plojo, rėkė ir kitaip išreiškė savo simpatijas grupei „Sel“. Galiausiai, jiems pradėjus skanduoti grupės lyderio vardą, šviesa užgeso, o dainininkas nusprendė pasirodyti... hologramos pavidalu. Taip priversdamas auditoriją spiegti nepakeliamai kurtinančiai.

„Sel“ 20-mečio koncerto Vilniuje vaizdo įrašas:

Ilgai netrukus E.Dragūnas ir pats pasirodė scenoje ir, skatindamas gerbėjus iškelti aukščiau rankas bei pagal muziką raikyti orą, pradėjo savo pasirodymą daina „Laužau standartus“.

„Sveiki visi! Dar besiruošiant koncertui pas mane atėjo vienas žmogus ir klausė, ar baisu. Sakiau, kad baisu kaip pas dantistą... O jūs ar pasiruošę šiandien pašėlti?!“, – su publika po pirmosios dainos sveikinosi Egidijus ir ilgai nelaukęs atsakymo užtraukė dainą iš paskutiniojo savo albumo „Aš kaip žąsis“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egidijus Dragūnas-Sel
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egidijus Dragūnas-Sel

Įspūdingame lazerių šou, persipynusiame su vizualine medžiaga, rodoma didžiuliame ekrane už muzikantų nugarų, ir kolonėlėmis besiliejančia muzika Selo gerbėjų širdys salo iš malonumo, rankos nenustojo plojusios, o gerklės – klykusios. Egidijui uždainavus dainą „Sel 600“, salėje neliko nei vieno tylinčio – susirinkę kartu su atlikėju, unisonu traukė dainos žodžius „...aš jaučiu, kad tu tikrai gali. Padaryti tai, ko negali kitos. Šitą naktį tu mano, mano... mano ir niekieno kito“.

Tarp dainų atlikėjas nevengė ir pasikalbėti su publika. Jis jiems siūlė ne tik kelti savo rankas kuo aukščiau, bet ir sėdintiems nebijoti atsistoti: „Žmonės, sėdintys ten aukštai, atsistokite, aš jums leidžiu. Čia ne darbas ir ne kalėjimas, kad reikėtų sėdėt. Šiandien aš noriu būti kuo arčiau jūsų!“.

Tačiau daugiausiai publikos palaikymo E.Dragūnas sulaukė papasakojęs, kokį straipsnį perskaitė šiandien portale Žmonės.lt.

„Šiandien viename portale skaičiau straipsnį, ką apie mane mano kitos pramogų pasaulio žvaigždės. Taigi man labiausiai užstrigo Viliaus Tarasovo komentaras, kuriame jis sakė, kad  į koncertą eitų, nebent  jam primokėčiau ir padaryčiau VIP ložę su šampanu.... Prie mano persirengimo kambario paruoštas bliūdelis su pienu ir baronkomis... Specialiai Tarasovui“, – šmaikštavo Selas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Grupės Sel jubiliejinio koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Grupės „Sel“ jubiliejinio koncerto akimirka

Naujas legendinės dainos „Kontrolinis šūvis“ skambesys

Kaip dauguma grupės gerbėjų žino vieną pirmųjų grupės „Sel“ dainų „Kiemas“, taip ir žino kiekvieną dainos  „Kontrolis šūvis“ žodį. Dar prieš ją atlikdamas atlikėjas įspėjo, kad šią dainą jis šiandien interpretuos kiek kitaip. Ir iš tiesų, repo ritmus pakeitė džiazo garsai  ir daina klausytojų ausis pasiekė visai kitokia, nei dauguma tikėjosi.

Šalia gerai žinomų dainų „Sweet ateitis“ bei „Laiškas iš Paryžiaus“  Selas atliko ir itin seną, prieš 25-erius metus (taip, matematiškai žiūrint jam turėjo būti apie 11-ka metų – aut.past.) parašytą, savos kūrybos dainą „Vėjas“. Ją atlikėjas skyrė tiems, „kurie į koncertą atėjo su savo meilėmis“. Nuvilnijus pirmiesiems dainos akordams dainininkas paragino: „Paimkite savo mylimąsias už užpakaliukų“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Grupės Sel jubiliejinio koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Grupės „Sel“ jubiliejinio koncerto akimirka

Koncerto metu nuskambėjo ir kiek netikėta, lyriška daina „Sparnai tavo sielai“. Per ją gerbėjai išsitraukė žiebtuvėlius bei mobiliuosius telefonus ir sukūrė tikrą žybsinčią bei šviečiančią rankų jūrą. Žinia, šią dainą kažkada traukė kita popscenos dainininkė Gintarė Karaliūnaitė.

Griaustiniu dundanti publika ir daina iš kasetės

Koncerto metu skambėjo hitais tapusios dainos „Mano juokas“, „Mano naktys“, „Nes aš tik vėjas“, „Perlai“, „Vėl ruduo“, o  daina „Informacija“ privertė iš vietų atsistoti net ramiai krėsluose kiūtančius žmones. Jie šokinėjo, plojo ir rankomis orą kapojo.

Suskambus lyriškai ir ne ką mažiau mažiau kontraversiškai dainai „Saulės miestas“ (dėl autorinių dainos teisių Egidijus kadaise susipešė su kita Lietuvos muzikos legenda Andriumi Mamontovu – aut.past.) dainininkas net nebedainavo. Mat už jį dainą iš visos širdies plėšė  jo gerbėjai.

Koncertas pamažėl ėmė siekti finišo tiesiąją. Egidijus Dragūnas sudainavo kiekvienam save gerbiančiam šokių aikštelės ir joje skambančios muzikos žinovui pažįstamą dainą „Leisk“. Po jos padėkojo už gerbėjų dėmesį, o šie, žvakutėmis nusėtam tortui keliaujant į sceną, atsidėkodami sudainavo gimtadienišką dainelę „Su gimimo diena“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egidigus Dragūnas ir Eleonora Sebrova
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egidigus Dragūnas ir Eleonora Sebrova

„Ačiū Vilniau, mano mieste.... Ačiū tau!“, – išrėžė tokio gesto susijaudintas dainininkas. Ir paskutinį kartą uždainavo dainą, nuo kurios ir prasidėjo dvi valandas trukęs koncertas „Laužau standartus“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./rupės Sel jubiliejinio koncerto akimirka
Grupės „Sel“ jubiliejinio koncerto akimirka

Tačiau publika taip lengvai nenorėjo paleisti 20-ąjį gimtadienį švenčiančios grupės „Sel“ lyderio. Vos muzikantams nulipus nuo scenos gerbėjai ėmė kojomis trypti žemę, sukeldami stiprų griaustinį primenantį garsą. Žinoma, Egidijus nė nedvejodamas pamalonino juos ir dar keliomis, koncerte jau skambėjusiomis dainomis. Pirmoji jų – „Aš žiūriu į tave pasauli“.

„Dabar leiskime muzikantams pailsėti ir pasiklausykite muzikos iš kasetės“, – šmaikščią repliką klausytojams metė E.Dragūnas ir pasigirdus erdvę skaldančiam ritmui sudainavo vieną pirmųjų savo dainų iš paauglystės laikų „Mes negalim“. Po jos nuskambėjo dar dvi dainos iš grupės šventinio repertuaro.

Portalas Žmonės.lt jau rašė, kad Egidijus Dragūnas dar rugsėjo pradžioje tvirtino į „Sel“ 20-mečio turą investavęs 1,5 milijono litų, kad jo koncertuose gerbėjai galėtų pasidžiaugti hologramomis. Penktadienio vakarą į sostinės „Siemens“ areną susirinkę žiūrovai galėjo savo akimis įvertinti, ar sėkminga buvo ši investicija. 

Trumpai – grupės „Sel“ istorija

Grupės „Sel“ istorija prasidėjo 1992-aisiais, lapkričio 10 dieną, kai tuomet dar 16-metis paauglys Egidijus Dragūnas pasiryžo paskambinti Andriui Mamontovui ir paprašė padėti sukurti repo grupę. Tačiau pats A.Mamontovas jaunuolio prodiusuoti neapsiėmė ir rekomendavo jaunuolį savo broliui Justui Mamontovui, kuris prodiusavo tuometinę lietuviško hiphopo grupę „Pompa“.

Tikri gerbėjai žino, jog grupės pavadinimas išties yra trijų vyriškų vardų inicialai. Mat repo grupę pasišovė sukurti trys jaunuoliai – Sieras, Egis bei Laimis. Iki šių dienų grupėje liko ir jubiliejaus sulaukė tik vienas jos narys – E.Dragūnas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Egidijus Dragūnas-Sel
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Egidijus Dragūnas-Sel

Per savo egzistavimo laikotarpį „Sel“ paliko ryškų pėdsaką Lietuvos muzikos padangėje. Grupė išleido 10 albumų, pradedant pirmuoju albumu „Kaip ir tu“ (išleistu 1993 m.) ir baigiant  paskutiniuoju „Aš kaip žąsis“ (pasirodžiusiu 2010 m.), 6 singlus, 2 geriausių dainų rinkinius ir vieną dokumentinę juostą.

Grupė yra pripažinta kaip viena sėkmingiausių visų laikų Lietuvos šokių muzikos grupių. Tai liudija grupės pelnyti laurai „Radiocentro“, „Bravo“ ir M.A.M.A. muzikiniuose apdovanojimuose.

Jūsų dėmesiui – pirmosios, grupę „Sel“ išgarsinusios, dainos „Kiemas“ vaizdo klipas:

VIDEO: SEL - KIEMAS

VIDEO: SEL 20 metų Vilnius Siemens arena

VIDEO: SEL 20 metų Vilnius Siemens arena Laužau standartus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius