-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 07

Electro–swing’o džentelmenas Parov Stelar Lietuvai pristatys naująją vokalistę

Austras Marcus Füreder, visam pasauliui žinomas kaip electro–swing’o džentelmenas, balandžio 8 dieną atvyksta į Lietuvą. Kartu jis atsiveža visą savo grupę, naują vokalistę ir užburiančias svingo vibracijas, garsiausių Europos ir JAV klubų bei festivalių scenas įelektrinančias iki masinės ekstazės.
Parov Stelar
Parov Stelar

Menų fabrike LOFTAS balandžio pradžioje pasirodysiantis Parov Stelar  – unikalaus žanro muzikantas. “Taip jau būna, kai pats tą žanrą ir išrandi. Electro–swing’as – dviejų žodžių sintezė tiksliai nusako tos keistai įtraukiančios garsų tėkmės esmę. Parov Stelar kūryba susilaukė tokio pripažinimo, nes jo muzikos branduolys – labai harmoningos dermės, gera dozė optimizmo ir stulbinantis gyvas atlikimas kartu su grupe. Be galo džiaugiamės, kad tokio masto žvaigždės, užsitarnavusios šį vardą dėl muzikinių ir kūrybinių sugebėjimų, pratęs gyvų koncertų seriją LOFTAS LIVE menų fabrike”, – sako renginių ciklo partnerio „Tuborg“ produkto atstovė Lietuvoje Sigutė Zabielskienė.


Pats Parov Stelar apie savo sėkmę nedaugžodžiauja: “Netikiu tokiu dalyku kaip sėkmė. Jei tai, ką darai, darai gerai, anksčiau ar vėliau, tik laiko klausimas, kada ateis pripažinimas. Kokybė savo kelią visada randa”.


Užaugęs Austrijoje, klasikinės muzikos ir grynojo džiazo šalyje atlikėjas juokiasi, kad eksperimentai patys prašėsi. Ir iš tiesų – jei užaugi teisininkės ir bankininko šeimoje, statistiškai didesnė tikimybė, kad iš tavęs išeis aktorius. Taip ir su muzika, sako Parov. Prieš penkiolika metų niekam neatėjo į galvą sujungti aštroką electro su senųjų laikų svingu. O tas vos juntamas akademinės kūrybos cinkelis iš aristokratiškosios Europos muzikos šaknų rado netgi labai stiprų atgarsį Europos klubinėtojų ausyse ir širdyse.


Ryškiausias Parov Stelar singlas „KissKiss“ ir drauge sekęs pirmasis albumas „Rough Cuts“ (2004) buvo tas sodrus, neskiestas naujojo žanro darinys, lėmęs didžėjui ir inteligentiškajam garsų provokatoriui pripažinimą ne tik Europoje, bet ir JAV. Jam taip pat priklauso albumai „Seven And Storm“ (2005), „Shine“ (2007), „Coco“ (2009) bei solidi singlų lentyna. Jo kūriniai rado vietą daugiau nei 700 muzikos kompiliacijų ( „Hotel Costes“,  „Buddha Bar“,  „Electro Swing“), reklamų ir kino filmų.

Skirtingai nuo tiesiai į vakarus besiveržiančių talentų, kuriems likimas nelėmė gimti Londone ar bent jau Berlyne, Parov Stelar karjeros pradžioje nėrė atgal į rytus ir neprašovė. Electro–swing’o ir kitų panašių žanrų muzikos banga prasidėjo būtent Rytų ir Centrinėje Europoje. Ar pats muzikantas prisidėjo prie šio staigaus populiarumo, ar tiesiog užtaikė ypatingai gerą laiką – spręsti dar sunku. Tačiau faktas, kad po galutinio sienų pasidalijimo jaunos Europos šalys alko eksperimentų ir pasiutusio naktinio gyvenimo. Parov’ui tas tiko. Žmonėms, akivaizdu, irgi.


Į Lietuvą Parov Stelar atvyksta su visa savo grupe – kažkur 2005–aisiais maestro nusprendė, kad vienam ant scenos jam nebeįdomu. Tad susikvietė įspūdingą atlikėjų rinkinį, kuriems su Parov kuriama muzika buvo pakeliui. Menų fabriko scenoje Parov Stelar pasirodys kartu su vokaliste Gianna Charles, būgnininku Willie Larsson jr., bosistu Michael Wittner ir saksofono meistru Markus Ecklmayr.


Gianna Charles – naujoji „Parov Stelar Band“ vokalistė, prie grupės prisijungusi vos praėjusių metų lapkritį. Tad Vilnius bus viena pirmųjų vietų, pasveikinsiančių naująją grupės narę. Gianna pakeitė ankstesnę ir publikos ypač pamėgtą vokalistę Beate Baumgartner, kuri nuo šiol nusprendė atsidėti šeimai. Išbandymas nemažas, tačiau pirmieji koncertai Austrijoje ir Vengrijoje parodė, kad Giannai savo balsu publiką valdyti rūpesčių nekyla.


Specialių LOFTAS LIVE laidų autorė ir vedėja Ugnė Skonsmanaitė jau nekantrauja pakalbinti grupės narius: “Parov Stelar Band Lietuvoje? Kai pirmąkart tai išgirdau, negalėjau patikėti – tikras pavasaris mano kieme! Jie man – kokybiškos ir įdomios muzikos nešėjai, kaskart stebinantys išradingu požiūriu į muziką, garsus apskritai bei gyvą atlikimą. Jų dainos visada turi kažkokio nepaaiškinamo džiugesio,  nors natos kartais gali būti netgi labai tamsios ar lėtos. Parov Stelar kūryboje taip pat gali užčiuopti vos juntamą seksualumo dvelksmą, kai negauni visko iš karto – melodija juda, kinta, vystosi. Atrodo – jau tuoj tuoj pasieks kulminaciją, tačiau tada įtampa atslūgsta ir lauki naujos bangos. Ši muzika palieka daug vietos vaizduotei. Ypač pavasarį.”


Į vienintelį „Parov Stelar Band“ koncertą Lietuvoje balandžio 8 d. menų fabrike LOFTAS bilietus platina TIKETA.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius