-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Eurovizijos“ atrankoje norintys dalyvauti atlikėjai raginami nesnausti – liko vos kelios dienos

Jau netrukus sužinosime, kurie Lietuvos atlikėjai pasirengę išbandyti jėgas nacionalinėje atrankoje į žiūrimiausią pasaulyje dainų konkursą. Gruodžio pradžioje bus paskelbtas pretendentų atstovauti Lietuvai 2016-ųjų „Eurovizijoje“ sąrašas.
Vaidas Baumila ir Monika Linkytė
Vaidas Baumila ir Monika Linkytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paraiškų pateikimo galutinis terminas – gruodžio 1 diena. Nacionalinės atrankos rengėjai ragina visus norinčius pasinaudoti galimybe sudalyvauti.

„Ne paslaptis, kad egzaminus nebūtinai geriausiai išlaiko stropiausi ir anksčiausiai mokytis pradėję studentai. Visi, sugebantys kurti ir dainuoti dar turi visą savaitgalį apsispręsti ir pateikti paraišką dalyvauti galbūt svarbiausiame ir ateitį lemsiančiame egzamine“, – sako Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas, LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Pasak A.Giržado, žinomi šalies atlikėjai, kurie aktyviai domisi šiuo konkursu, dažniausiai klausia, ar šiemet „Eurovizijos“ taisyklės išties apsaugo dalyvaujančius konkurse su savo daina, ar ja nereikės dalintis su kitais dalyviais ir iškritimo atveju palikti konkurentams.

„Noriu pabrėžti, kad šių metų atranka nuo praėjusių skirsis tuo, kad savo kūrinį atsinešantys atlikėjai gali būti ramūs: tą dainą visos atrankos metu atliks jie ir tik jie, kol tas kūrinys iškris arba laimės atranką, – patikino LRT prodiuseris. – Pirmuosiuose atrankos etapuose varžysis atlikėjai su atrinktomis autorių dainomis, toliau į kovą stos su savo dainomis prisistatantys atlikėjai, kol galiausiai susigrums geriausieji iš abiejų kategorijų. Galutinį rezultatą, kaip visada, lems ir komisija, ir žiūrovai.“

Nacionalinės atrankos koncertai LRT eteryje vyks sausį ir vasarį. Gegužę atrankos nugalėtojas atstovaus Lietuvai Stokholme vyksiančioje 2016-ųjų „Eurovizijoje“. Žiūrimiausias pasaulyje dainų konkursas vyks gegužės 10, 12 ir 14 dienomis.

„Scanpix“/AP nuotr./Lietuvos atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė
„Scanpix“/AP nuotr./Lietuvos atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius