-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 17

Festivalyje „Be2gether“ atgims grupė „Airija“ (video)

Intelektualieji romantikai grupė „Airija“ dar prieš 9 metus pažadėjo grįžti. Šią vasarą muzikantai tesi savo pažadą ir vieninteliam vakarui lietuviškoji „Airija“ atgims Norviliškėse per muzikos ir meno festivalį „Be2gether“.
Grupė „Airija“
Grupė „Airija“ / Organizatorių nuotr.

„Airija“ – viena pirmųjų jau nepriklausomos Lietuvos roko grupių. 1992 mietais ji gimė anaiptol ne už jūrų marių, o gerai pažįstamame Alytuje. Per 8 gyvavimo metus „Airija“ paliko ryškų pėdsaką šiuolaikinės lietuviškos muzikos istorijoje: išleido 5 albumus, pelnė daugybę apdovanojimų, tarp kurių – trečioji vieta 1995 metais Prancūzijos muzikinio kanalo MCM surengtuose geriausio vaizdo klipo rinkimuose su dainai „Į save per save“ skirtu vaizdo klipu.

„Tikiu, kad pasąmonėje visi grupės nariai galvojo apie atsikūrimą bent keliems koncertams. Šiemet visi susitikome po šešerių su puse metų pertraukos, prisiminimai ir emocijos užsidegė vėl. Pasiilgau grojimo kartu, kai, atrodo, iš niekur tarp keturių žmonių viename kambaryje ar vienoje scenoje gimsta muzika, kuri sustabdo laiką, kai nuoširdumas ir tiesa dainomis randa kelius į mūsų klausytojų širdis“, – kalba grupės lyderis Darius Mileris, puikiai visiems pažįstamas sceniniu Nojaus vardu.

2000-aisiais grupė išsiskirstė, o jos lyderis Nojus su grupės būgnininke žmona Asta gyvena šalyje, apie kurią ir dainavo, t. y. Airijoje. Nojus neužmiršta ir gimtosios šalies – visai neseniai Lietuvoje vyko jo solinio albumo pristatymas. Asta groja merginų grupėje „Black Daisy“, kuri šiais metais buvo išrinkta atstovauti Airijai „Eurovizijoje“ ir stipriai populiarėja visoje Europoje.

Eimantas Belickas nuo muzikos taip pat nepabėgo ir yra turbūt charizmatiškiausias Lietuvos smuikininkas. Jis dažnai koncertuoja su Andriumi Mamontovu, dalyvauja muzikos projektuose. Kostas Radlinskas, dar pažįstamas KoKos pravarde, visus šiuos metus praleido Čikagoje, kur grojo roko grupėje „Raised on Zenith“.

„Kai mes dar grojome, Lietuvoje nebuvo tokio didelio tarptautinio festivalio – likome nuskriausti. Daug žmonių klausinėja, ar „Airija“ atsikurs, todėl tai bus puiki proga susibėgti seniems „Airijos“ gerbėjams", – teigia E.Belickas.

„Be2gether” organizatoriai didžiuojasi, kad „Airija” atgims būtent Norviliškėse. Birželio 12–14 dienomis prie pat Baltarusijos sienos vyksiančiame festivalyje „Airijos“ gerbėjai vėl galės prisiminti gyvai skambančias grupės dainas bei „airišką“ pasirodymo atmosferą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius