-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 20

„Galapagai“ pretenduoja į geriausio Europos mažo festivalio apdovanojimą: balsuokite

Praėjusią vasarą įvykęs ir pačių geriausių atsiliepimų sulaukęs muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai 2016“ dalyvauja geriausių Europos festivalių rinkimuose. Jei visi, ten apsilankę pastarąjį kartą ar besiruošiantys vykti kitąmet, susivienytų ir pabalsuotų, galėtų būti taip, kad pirmą kartą „European Festival Awards“ istorijoje nuskambėtų Lietuvos vardas!
„Galapagai“
„Galapagai“ / Festivalio organizatorių nuotr.

Visoje Europoje žinomi geriausio festivalio rinkimai „European Festival Awards“ vyksta nuo 2009-ųjų. Juos organizuoja Europos Festivalių Asociacija (EFA) ir „Eurosonic Noorderslag“. Praėjusiais metais geriausius senojo žemyno festivalius rinko ir jų organizatorius sveikino 800 tūkstančių žmonių. Rinkimuose dalyvavo 350 festivalių iš 50 šalių.

„Tai buvo rekordinis balsavimas ir ypač spalvingi nominantai – nuo mažo ir intymaus festivalio „Amsterdam Woods“ iki epinio „Lollapalooza Berlin“, kuris vėliau buvo pripažintas geriausiu nauju festivaliu“, – sakė vienas apdovanojimų autorių ir vadovų Steve‘as Jenneris.

Jau ne pirmą kartą šiuose rinkimuose minimas lietuviškasis muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“. Šiemet jis taip pat atsidūrė sau įprastoje geriausio Europos mažojo festivalio (iki 10 tūkstančių lankytojų) kategorijoje.

„Tai yra tokie festivaliai, kurie džiugina šviežiais muzikos pasaulio vardais, yra atidūs alternatyvai ir turi savo veidą. Kiekvienas europietis, kurio šalyje rengiamas toks festivalis, turėtų juo didžiuotis“, – teigė apdovanojimų organizatorius.

„Mums labai džiugu, kad esame tarp geriausiųjų, bet būtų dar smagiau pagaliau nuskinti laurus šioje kategorijoje. Ir aš tikiu, kad mes galime tą pelnyti su visų mūsiškių palaikymu. Aš nė kiek neabejoju, kad lietuviai gali būti labai vieningi. Kai kalbame apie produktą, pagamintą Lietuvoje, kuriuo tikrai galime didžiuotis taip, kaip ir „Galapagais“, mes visi kartu galime labai labai daug“, – kalbėjo festivalio „Galapagai“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Balsavimas yra paprastas: tereikia apsilankyti „European Festival Awards 2016“ puslapyje, mažų festivalių kategorijoje susirasti lietuviškuosius „Galapagus“, pažymėti juos ir pabalsuoti. Svarbu ir tai, kad kiekvienas, kuris balsuoja, dalyvauja loterijoje ir gali laimėti VIP bilietus į laimėjusius festivalius.

Balsavimo rezultatai paaiškės tradicinėse „European Festival Awards 2016“ iškilmėse, kurios kitų metų sausį vyks Groningene, Nyderlanduose.

Praėjusiais metais geriausiu mažu festivaliu buvo pripažintas vokiškasis „Happiness Festival“, atlikėjai savo simpatijas atidavė belgų festivaliui „Rock Werchter“. Visų festivalių geriausių atlikėjų vardą pelnė „The Prodigy“, geriausią programą, anot rinkėjų, sudarė Vengrijos festivalis „Sziget“, o geriausiu pagrindiniu festivaliu pripažintas Rumunijos „Untold“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius