Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 02

„Galapaguose“ šėlo vokiečių rokenrolo žvaigždės „The Baseballs“

Zaraso ežero saloje penktadienį startavęs muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“ gerokai po vidurnakčio kaip reikiant įsisiūbavo. Antrąjį jėgų pliūpsnį ir norą šėlti iki paryčių susirinkusiems įžiebė pagrindinės vakaro žvaigždės – vokiečių rokenrolo grupė „The Baseballs“.
„The Baseballs“ festiivalyje „Galapagai 2014“
„The Baseballs“ pasirodymas / „Galapagai 2014“ / Simonos Marozaitės nuotr. / Simonos Marozaitės nuotr.

Prieš pat pasirodymą vykusioje spaudos konferencijoje „The Baseballs“ nariai prisipažino, jog Lietuva juos sužavėjo gražiomis moterimis bei pakilia nuotaika. „Šiluma, žavingos merginos paežeryje ir geros nuotaikos – puiki rokenrolo koncerto pradžia“ – teigė vienas grupės narių.

Nors dainininkai prisipažino ilgai keliavę ir daug laiko praleidę belaukiant paties pasirodymo, tačiau nesijautė emociškai išsekę. Puikiai besidarbuojanti „Galapagų“ festivalio organizacinė komanda pasirūpino, jog muzikantai būtų kuo geriausiai aprūpinti reikiamu komfortu.

Žurnalistams paklausus, kaip grupė atsirenka dainas, kurias verta aranžuoti rokenrolo stiliumi, nariai atsakė, jog viską lemia emocija. „Išgirsti dainą ir pajauti jos tėkmę, jeigu ji „veža“, to pilnai užtenka“ – atviravo „The Baseballs“. Beje, vienas iš vokalistų prisipažino, jog jam labai patiko „Lemon Joy“ atlikta daina ir jis rimtai apsvarstytų jos pateikimą jų stiliumi!

Prieš 7 metus Berlyne kartu pradėję dirbti muzikantai konferencijos metu teigė, jog rokenrolo muzika juos traukė nuo mažumės. Norėdami pritraukti jaunų žmonių dėmesį, jie pasirinko populiariosios muzikos hitus ir neprašovė.

Pasidomėjus, kur mokėsi vokalinių gudrybių, vokalistai prasitarė, jog muzikine veikla užsiiminėjo nuo ankstyvo amžiaus: vienas narių lankė chorą bei dainavimo pamokas, kitas – nuolat dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose.

„Tačiau dainavimas nėra vien tik technika ir mokslas, – pastebėjo dainininkai. – Tai charizma ir emocinė pajauta, kurios neišmoksi jokioje mokykloje.“

„The Baseballs“ festivalyje „Galapagai 2014“
„The Baseballs“ festivalyje „Galapagai 2014“

Rokenrolo „Renesansas“ sutiktas entuziastingai

...Ir tuomet kai, rodos, jog 6-to dešimtmečio muzika jau seniai nusėdo vinilinėse plokštelėse ir aukso vertės vaizdo įrašuose, į muzikinę industriją netikėtai sugrįžta „oldschool“ rokenrolo mylėtojai...

Kvapą gniaužianti energija, trykštanti ne tik iš trijulės puikių vokalistų, bet ir iš ritmo grupės – kontrabosisito, būgnininko, gitaristo bei kolektyvo pianisto – persismelkė kiekviename „The Baseballs“ atliktame kūrinyje.

Atlikėjai aistras kurstė ne tik rokenrolo stiliaus dainavimo maniera, bet ir gyvastingais šokiais ant scenos.

Nepaisant protarpiai užplūstančio deimantinio lietaus, publika šėlo, o svarbiausia – šoko iki išsikvėpimo. Gausiai susirinkusi žmonių minia nesustojo nė akimirkai: gerai žinomų pop hitų variacijos išjudino net ir pačius ramiausius festivalio lankytojus!

„The Baseballs“ pasirodymas / „Galapagai 2014“ / Simonos Marozaitės nuotr.
„The Baseballs“ pasirodymas / „Galapagai 2014“ / Simonos Marozaitės nuotr.

Net ir skeptiškai nusiteikę klausytojai, nepalankiai žiūrintys į kolektyvus, atliekančius „vogtas“ dainas, pripažino, jog „The Baseballs“ sukurtos aranžuotės ne tik atgyvina senuosius hitus, bet ir suteikia jiems visiškai autentiško skambesio.

Šios grupės pasirodymas neginčytinai tapo penktadienio vakaro „vinimi“. Vokiečių kolektyvas, sulaukęs gausaus lietuvių klausytojų palaikymo, tikimąsi, jog tikrai sugrįš dar ir dar į Lietuvą.

Rokenrolą į šlovės olimpą sugrąžinusių „The Baseballs“ vaikinų sąskaitoje – daugiau nei 20 milijonų vaizdo klipo peržiūrų, daugiau nei milijonas parduotų albumų, Europos radijo hitų viršūnės, dvi prestižinių Vokietijos muzikos apdovanojimų „Echo“ statulėlės, sausakimšos koncertų salės nuo Švedijos iki Australijos.

„The Baseballs“ pasirodymas / „Galapagai 2014“ / Simonos Marozaitės nuotr.
„The Baseballs“ pasirodymas / „Galapagai 2014“ / Simonos Marozaitės nuotr.

Linksmos „Baseballs“ užgaidos

Muzikantų pageidavimų sąrašas prieš atvykstant į festivalį organizatorius kaip reikiant pralinksmino: rokenrolistai norėjo baseino užkulisiuose, grožio specialistų paslaugų ir ypatingo pianino.

Labiausiai nustebinęs „The Baseballs“ pageidavimas – specialus pianinas, kuris išoriškai turėjo atrodyti kaip antikvarinis instrumentas, tačiau po dangčiu slėpti modernių elektrinių vargonėlių klavišus.

Organizatoriai patenkino net tik šiuos pageidavimus, bet ir užkulisiuose įrengė vaikinų reikalautą grožio kambarį.

Asmeninio albumo nuotr./„The Baseballs“
Asmeninio albumo nuotr./„The Baseballs“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius