-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 17

Gera žinia sunkiosios muzikos gerbėjams – grupė „Moonspell“ po dešimties metų pertraukos sugrįžta į Lietuvą

Bene garsiausia pasaulyje Portugalijos grupė „Moonspell“ spalio 29 d. Vilniaus muzikiniame teatre „New York“ surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse.
Grupė „Moonspell“
Grupė „Moonspell“ / Grupės archyvo nuotrauka.

Iš kūrybinio zenito nesitraukiantys ir gotikinės bei metalo muzikos gerbėjus vienijantys muzikantai Vilniuje pasirodys nebe pirmą kartą. 2003-aisiais jie sėkmingai sudalyvavo tuomet garsiausiame sunkiosios muzikos festivalyje “Death Comes” ir vėl buvo laukiami gerbėjų Lietuvoje.

Nors nuo tada “Moonspell” išleido kelis naujus albumus ir eksperimentavo su savo muzika, jie išlaikė geriausias savito skambesio tradicijas ir, be abejo, išskirtinio tembro, įtaigų Fernando Ribeiro vokalą. Tuo laikotarpiu senieji ir naujieji “Moonspell” fanai kasmet sekė jų koncertinių turų tvarkaraščius, tikėdamiesi juose išvysti Lietuvos vardą. Ir pagaliau sulaukė – 2012 m. išleidę pirmąjį savo diskografijoje dvigubą albumą “Alpha Noir/Omega White”, garsieji portugalai leidosi į jo pristatymo turą, kuris vis dar tęsiasi ir šiemet. Alfa ir Omega – po dešimtmečio “Moonspell” sugrįžta į Vilnių.

Ilgiau nei dvidešimt metų aktyviai muzikuojanti Portugalijos sunkiosios muzikos legenda neturi laiko atostogauti. Šią savaitę grupė pradėjo trankiai pažymėdama gitaristo Pedro Paixao jubiliejų – spalio 15 d. ilgametis „Moonspell“ gitaristas šventė 40-metį. Artimi grupei žmonės puse lūpų kalba, kad tikrasis šventimas prasidėjo dar praėjusį savaitgalį ir tęsis iki šios savaitės pabaigos. Ta proga grupės nariai į „Youtube“ patalpino kuklų sveikinimo įrašą, kuriame matome įrašų studijoje grojantį jubiliatą.

Grupės narių sveikinimas gitaristui Pedro Paixao:

VIDEO: Grupės narių sveikinimas gitaristui Pedro Paixao

Kita proga švęsti nusimato jau per Heloviną. Oficiali „Moonspell“ tribute grupė, violončelistų kvartetas „Opus Diabolicum“, kurio pavadinimą pasufleravo populiarus „Moonspell“ kūrinys, išplatino pranešimą, kad spalio 31 d. Lisabonoje surengs „kitokį Heloviną“. Jie rengia įspūdingą šou „Halloween 13“, kuriame ne tik gros kartu su daugybe kviestinių svečių, bet ir kvies apsilankyti specialiai šiai progai surengtoje fotografijos parodoje ir trumpametražių filmų peržiūroje „Cocktail Darkness“.

„Opus Diabolicum“ kūrinys „Finisterra“:

VIDEO: „Opus Diabolicum“ kūrinys „Finisterra“

O sunkiosios muzikos gerbėjai galės pradėti švęsti jau kitą savaitę, kada oficialiai prasidės „Moonspell“ koncertinis turas po Europą. Pirmasis gastrolių „Alpha (B)East Tour“ koncertas įvyks spalio 24 d. Čekijos sostinėje Prahoje.

Vėliau grupė koncertuos Lenkijoje, Lietuvoje, Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Portugalijoje ir net Kinijoje. Jau žinoma, kad po koncertų Europoje gastrolės bus pratęstos ir 2014 m., kuomet „Moonspell“ gros Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje. Be to, grupė jau pradėjo intensyviai ruoštis didiesiems muzikos festivaliams, tokiems kaip „Total Metal Open Air Festival“ Italijoje, „Out & Loud“ Vokietijoje ir kt. Tikėtina, kad gastrolėse, kurių metu „Moonspell“ apsilankys ir mūsų šalyje, grupė atliks populiarųjį „Depeche Mode“ hitą „Sacred“.

„Moonspell“ atlieka „Depeche Mode“ dainą „Sacred“:

VIDEO: „Moonspell“ atlieka „Depeche Mode“ dainą „Sacred“

Bilietus į grupės „Moonspell“ koncertą galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius