Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02

Gerbėją ant scenos Kaune pakvietęs Enrique Iglesias drauge kėlė stikliuką ir dainavo: žiūrėkite įrašą

Prieš septynerius metus Lietuvoje viešėjęs Enrique Iglesias (39) sugrįžo – antradienį jis koncertavo sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje. Ispanų popmuzikos žvaigždė dar kartą įrodė, kad gerbėjų palaikymo čia jam netrūksta – visi bilietai į Kaune vykusį koncertą buvo išpirkti.
Enrique Iglesias koncertas Kaune
Enrique Iglesias / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kone du dešimtmečius populiarumo neprarandantis 39-erių Enrique visuomet garsėjo romantiškomis baladėmis, daugiausia jo dainų sieja meilės tema. Muzikantas liko ištikimas sau iki šiol – dar pavasarį jis išleido romantiškų ir seksualių temų kupiną jau dešimtąjį, studijinį albumą „Sex And Love“.

Būtent jam skirtas ir šis jo koncertinis turas, o pasirodymas Kaune – viena iš 11 stotelių gastrolėse po Europą.

Jei buvote koncerte, kokie įspūdžiai?

Dainininką aptarnaujantis personalas į Lietuvą atvyko iš Mančesterio dar savaitgalį, iškart po šeštadienį Anglijoje vykusio koncerto. Tuo tarpu pats Enrique Kaune pasirodė likus vos kelioms valandoms iki koncerto pradžios – jis buvo atskraidintas privačiu lėktuvu.

Didžiuliai LED ekranai, trijų dalių scena, kurių pagrindinė su pakyla nusidriekė į žiūrovų minią, veidrodinės scenos grindinys – tai tik dalis to, ką antradienį pamatė į koncertą kelių šimtų litų už bilietą nepagailėję ispano gerbėjai.

Tiesa, kai kuriems nuotaiką sugadino nemaloni situacija: trečiame aukšte esančias tribūnas buvo nuspręsta uždengti, todėl bilietus ten spėję įsigyti dainininko gerbėjai buvo paprašyti persėsti į prastesnes vietas scenos šonuose.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune

Enrique – vienas iš tų atlikėjų, kuris scenoje žada ne tik jausmingą muziką, bet ir įspūdingą šou. Tuo galėjo įsitikinti ir Kauno publika.

Apšildyti Enrique buvo patikėta populiariam „Atari“ didžėjų komandos nariui, šokių muziką mėgstančių merginų numylėtiniui Ignui I.V. Po maždaug valandą šokdinusio didžėjaus numerio scenoje pasirodė pagrindinis vakaro svečias. Pasirodymas vėlavo kone valandą, už tai vėliau Enrique gerbėjų atsiprašė šmaikščiai pasiteisindamas, kad jis – ispanas ir jų kultūroje punktualumas nėra įprastas dalykas.

Prigesus šviesoms simboliškai pasigirdo pirmosios naujo albumo dainos „I‘m A Freak“ akordai, scenoje ėmė mirgėti didžiulėmis raidėmis užrašyti žodžiai „Sex“ ir „Love“. Drauge su amerikiečių reperiu Pitbulliu įrašytas ritmingas kūrinys jau nuo pat pirmųjų koncerto akimirkų išjudino gerbėjų minią – sausakimša arena tiesiog ošė, aidėjo garsūs plojimai, o sėdimos vietos, galima sakyti, nebeegzistavo, visi sukilo šokti ir drauge su dainininku judėjo į taktą.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune

Nors dainos „I‘m A Freak“ vaizdo klipe erotiški apsinuoginusių merginų šokiai glosto vyrų akis, Enrique gyvo garso koncerte pasirodė be šokėjų, drauge su juo žengė muzikantų grupė.

Džinsais ir paprastais raudonais marškinėliais (juos koncertui įpusėjui pakeitė baltais) vilkintis Enrique, kaip ir buvo galima tikėtis, pasirodė su beisbolo kepurėle. Be jos jį jau sunku įsivaizduoti, tai tarsi jo įvaizdžio detalė. Raudonos spalvos šviesoje paskendusioje arenoje dainininkas ragino visus ploti, kartu judėti į ritmą, kartu dainuoti dainos „I Like How It Feels“ priedainį.

Čia buvo girdėti ir dar 1989 metais parašytos Chriso Isaako dainos „Wicked Game“ užuominos, kurios vėliau perėjo į Enriques dažnai su Nicole Scherzinger atliekamą kūrinį „Heartbeat“.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune

Tarp naujų kūrinių vis įsipindavo ir senesni, jau laiko patikrinti Enriques hitai. „Bailamos“, „Maybe“, „Finally Found You“, „Ring My Bells“ ir daugelis kitų. Suskambus „Escape“ arena tiesiog griaudėjo, o grindys kilnojosi tiesiogine to žodžio prasme – išsėdėti ramiai čia nebuvo šansų.

Bene netikėčiausia vakaro staigmena tapo dainininko gerbėjo numeris ant scenos. Pasikvietęs vieną vaikiną iš publikos Enrique jam pasiūlė prisėsti, įpylė stikliuką skaidraus skysčio, paprašė lietuviškai palinkėti „į sveikatą“. Vėliau jiedu drauge užtraukė visiems pažįstamą Beno E. Kingo kūrinį „Stand By Me“.

Improvizuotas duetas scenoje kartu dainavo, šoko, fotografavosi asmenukėms.

Iš Vilniaus į koncertą atvykęs Tomas tiesiog negalėjo patikėti tuo, kas vyksta. „Kiek tau metų?“ – paklausė Enrique ir išgirdęs atsakymą, kad 22-eji juokavo. – O man 62. Čia botoksas.“

Žiūrėkite įrašą:

VIDEO: Enrique Iglesias - Stand By Me - Kaunas, 2014 ( Crazy Performance )

Pusantros valandos trukęs pasirodymas praūžė tarsi uraganas. Koncerto metu į publiką skriejo konfeti, per gerbėjų rankas keliavo dideli pripučiami kamuoliai, ant kurių švietė spausdintinėmis raidėmis raidėmis užrašytas užrašas „Sex and Love“.

Enrique dėkodamas spaudė gerbėjams rankas, dešimtis kartų nusilenkė, siuntė oro bučinius gėles jam dovanojusioms merginoms. Tačiau po paskutinio kūrinio „I Like It“ į sceną bisui nebegrįžo. Dar keletą minučių lūkuriavę gerbėjai tikėjosi bent vienam kūriniui sugrįžtančio dainininko, tačiau scenoje išvydo tik dūmų debesis.

Po koncerto Kaune E.Iglesias neužsibuvo: gruodžio 4 d. koncertuos Sankt Peterburge, o sekmadienį ir pirmadienį – Rygoje ir Taline.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Enrique Iglesias koncertas Kaune
VIDEO: Enrique Iglesias - I'm A Freak ft. Pitbull
VIDEO: Enrique Iglesias - Heart Attack
VIDEO: Enrique Iglesias - Finally Found You ft. Sammy Adams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius