Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

„Granatos Live 2016“ jaunųjų atlikėjų scenoje – nuo modernaus folko iki roko muzikos

Muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia pirmuosius 7 vardus, kurie gros jaunoms grupėms skirtoje scenoje. Dar 9 grupes ar atlikėjus išrinks patys festivalio dalyviai, atėję į muzikines kovas.
„Kūjeliai“
„Kūjeliai“

Jas „Granatos Live“ su „Nescafe“ rengia jau trečius metus iš eilės – registruotis į atranką galės visos jaunos grupės ir atlikėjai. Iš viso festivalyje, kuris vyks rugpjūčio 5-7 d.Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, pasirodys daugiau kaip 50 atlikėjų ir grupių.

„Kūjeliai“

Dviejų brolių ir dviejų bičiulių grupė savo kūryboje, pasak jų pačių, „stojasi ant folkloro pamatų“. Tiesa, su jaunatvišku žaismingumu ir entuziazmu. Padūkęs folk skambesys ir energija, dainos, iš kurių akivaizdu, jog ketveriukė užaugo su lietuvišku folkloru – tokie yra „Kūjeliai“, pernai išleidę debiutinį albumą „Pavakarokim“. Bene taikliausiai jų koncertų atmosferą apibūdina eilutė iš „Kūjelių“ dainos – „Nežinau kodėl man taip gera“: drobiniais marškiniais pasipuošę ir tautinėmis juostomos gitaras apjuosę vaikinai, apsiginklavę atlapaširdišku bendravimu ir įvairiais instrumentais, siautėja lyg roko koncerte ir visus suvienija tikroms linksmybėms.

VIDEO: Kūjeliai - Už tūkstančio durų (oficialus vaizdo klipas)

„Kamanių šilelis“

Penkerių metų kūrybinės veiklos gimtadienį švenčiantis jaunų multiinstrumentalistų duetas – viena originaliausių šiandieninių grupių. Kamilės Gudmonaitės ir Manto Zemlecko kūryba – unikali, įkvėpta lietuvių liaudies muzikos ir pasaulinio folkloro, sumaišyta su indie, eksperimentiniais garsais ar tiesiog vandens teškėjimu. Didgeridoo, dambrelis, melodika, kazoo, berimbau, ukulele, sitara – tai tik keletas instrumentų, kuriuos duetas naudoja savo muzikai atlikti. „Kamanių šilelio“ muzika ne visuomet dera prie jų pavadinimo – eksperimentų nevengianti grupė maišo folk muziką bei viduramžių estetiką su septyniasdešimtųjų dvasia, pridėję šiuolaikinių elektroninių užuominų. Nors scenoje matome du žmones, jausmas toks lyg girdėtume keturis, o tai, jog jie dainuoja tik lietuviškai nekliudo „Kamanių šilelio“ muzikos suprasti ir tiems, kurie nesupranta kalbos.

VIDEO: kamanių šilelis - karvedys pavargo nugalėti

„Solo ansamblis“

Post-punk, electronic ir sad dance eksperimentu prisistatanti grupė, kurių muzika, pasak jų, leis klausytojui per garsus keliauti vertikaliai, horizontaliai ar net įstrižai. Neseniai pristatę debiutinį albumą „Roboxai“, „Solo ansamblio“ vaikinai sako siekiantys savo muzika leisti klausytojui pamiršti laiką, akimirkai pabūti su savimi ir taip „išjudinti savo vidaus užtvankas“.

„Solo ansamblio“, pasukusio tamsesnės, griežtesnės, alternatyvesnės muzikos link, kūryba – elektra pulsuojantys, low-fi bei gyvų instrumentų skambesiu persidengiantys garsai ir vidine patirtimi bei asmenine filosofija paremti tekstai.

VIDEO: Solo Ansamblis - Juoda Juoda Juoda Naktis (radijo versija)

„Z On A“

„Nescafe“ scenoje hiphopą su roku sėkmingai maišanti grupė bus nebe naujokai – prieš metus nugalėję vienoje iš „granatinių“ muzikinių kovų jie iškovojo kelialapį į jaunųjų atlikėjų sceną.

Pasak „Z On A“, praėję metai jiems buvo išties įsimintini: grupė išleido debiutinį albumą „XYZ“, jų dainos skambėjo didžiųjų Lietuvos radijo stočių eteryje, albumo pristatymo turas apėmė ne tik Lietuvą, bet ir Latviją, kurioje grupė dar turėjo progą pasirodyti ir Europos krepšinio čempionato atrankos metu. „Z On A“ neliko nepastebėti ir „M.A.M.A.“ apdovanojimuose, kur grupė buvo nominuota „Metų proveržio“ kategorijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pagrindinėje festivalio „Granatos Live 2016“ scenoje gros šokių muzikos žvaigždė Wilkinson

Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose „Z On A“ paskelbtas vienu geriausių muzikinių projektų ne lietuvių kalba. „Džiaugiamės, kad mūsų muzika po truputį atrandama,“ – sako grupės nariai. „Dedame daug pastangų, kad galutinis rezultatas būtų toks, koks yra. Labai laukiame „Granatos Live“ – ruošiame festivaliui itin energingą pasirodymą.“

VIDEO: Z On A - Mars (Official Video 2015)

„Sisters On Wire“

Savo kuriamą muziką vilniečių grupė vadina „per paslaptingą Rytų Europos sielą nutiestu garsų tiltu, jungiančiu britų nepriklausomos muzikos melancholiją su amerikietišku didžiosios roko scenos šėlsmu“.

2014-aisiais į grupę susibūrę Olegas Jerochinas, Filipas Gusevas ir Gintas Gascevičius muzikos pasaulyje ne naujokai: Olegas audio inžinierius- aranžuotojas ir buvęs TV šou „X-Factor“ nacionalinės versijos prodiuseris, Gintas – ne tik „Sisters On Wire“, bet ir legendinės lietuviškos post-panko grupės „BIX“ būgnininkas, Filipas žinomas kaip angliškų tekstų, skirtų vietinėms grupėms ir atlikėjams, autorius bei didelę patirtį turintis sesijinis gitaristas. Vos prieš kelias savaites „Sisters On Wire“ pristatė naują jausmingą dainą „Voices“ – grupės nario Olego teigimu, tai dainai apie amžiną dilemą būti ar nebūti.

Kuriant „Voices“ buvo panaudota nemažai elektroninės muzikos elementų, dramatiška ir gili daina išsiskiria iš įprasto grupės repertuaro, įkvėpto „Coldplay“ ir „U2“.

„Wolfsome“

Modernų klasikinį roką ir bliuzą miksuojanti ketveriukė viešumoje pasirodė vos prieš metus, 2015-ųjų gegužę. Dvejus metus praleidę studijoje Martynas Krasnovas, Lukas Rimkevičius, Gytis Čapkauskas ir Benas Muntrimas sako, „brandinimo“ strategija pasiteisino: vos debiutavę scenoje, „LRT Opus“ jaunųjų grupių konkurse „Wolfsome“ laimėjo geriausio metų muzikos naujoko titulą, pasirodė šalies festivaliuose, surengė koncertinį turą Baltijos šalyse, buvo pakviesti pasirodyti „M.A.M.A.“ apdovanojimuose, o jų dainos „Electrified“ instrumentinė versija nuskambėjo laidos „Top Gear“ vaizdo klipe. Gegužę pasirodys debiutinis grupės albumas „ORIGIN.412“, o vos prieš kelias dienas savo fanams „Wolfsome“ pristatė vienos albumo dainų „I Was Young“ vaizdo klipą.

VIDEO: Wolfsome - I was young (OFFICIAL VIDEO)

„Lady Gothenburg“

Pasak indie, psichodelikos ir dance roko grupės narių, jų kūryba bei gyvenimo būdas remiasi „visiškais oldschool‘o ekscesais ir nesugebėjimu laikytis elementariausių taisyklių“. Laukinė, rafinuota, švelni ir grėsminga – tokia yra brolių Vitoldo Leono ir Valdemaro Lovčikų bei Danielio Juodžio muzika. Iki tol, kol atsirado „Lady Gothenburg“, visi jau buvo išbandę savo jėgas sunkiosios muzikos ir lengvesnio roko projektuose, kurių kiekvienas paliko savo žymę ir prisidėjo prie to, kokie jie yra dabar.

VIDEO: Lady Gothenburg - Your Eyes Hypnotize

Tarp jau paskelbtų „Granatos Live 2016“ atlikėjų – britų dainininkės Ella Eyre ir Jess Glynne, šokių muzikos talentai „Lost Frequencies“ ir Wilkinson, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, „G&G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, ba. Hiphopo scenoje pasirodys 13 lietuviškos hiphopo kultūros vardų: Dee&Kamy, „Dogma“, Jama&W, Ironvytas, Justicious x Lukulia, „Garazhe Nerūkoma“, „Mad Money“, Medonas, Micro One, Omerta, „Tie geresni“, „8 kambarys“, Slem.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius