-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 09

Grupė „Bauchklang“ pagerino beatbox‘o aukščio rekordą (video)

Festivalyje „Be2gether“ koncertuosianti grupė „Bauchklang“ tapo pirmąja beatbox‘o grupe, koncertavusia rekordiniame 3500 metrų virš jūros lygio aukštyje. Iki šiol to nebuvo padaręs nei vienas beatbox‘o atlikėjas, nes dainavimas dideliame aukštyje, ypatingai pavojingas balso stygoms.
Grupė „Bauchklang“
Grupė „Bauchklang“ / Organizatorių nuotr.

Neįprastą muzikinį rekordą austrų beatbox‘eriai sumušė pernai gastrolių Indijoje metu. Muzikantai buvo pakviesti į festivalį kalnuotoje šalies vietovėje, pakilusioje apie 3,5 km virš jūros lygio. Tokiame aukštyje ypač išretėja oras, todėl dainavimas gali pažeisti balso stygas. Sudėtingas pasirodymas iš „Bauchklang“ vaikinų pareikalavo specialaus pasiruošimo.

„Apie tai, kad dainuoti ir išdarinėti vokalinius beatbox triukus kalnuose gali būti pavojinga, mus perspėjo gydytojai. Tačiau negalėjome nepriimti iššūkio. Turėjome 2 paras priprasti prie kalnų klimato ir 25 proc. išretėjusio oro. Gėrėme ypač daug vandens, mums buvo uždrausta rūkyti ir vartoti alkoholį, tačiau galiausiai koncertas praėjo sklandžiai. Dabar, įvertinęs visą riziką ir pasiruošimo sunkumus, ko gero rekordo nebesiekčiau“, – Austrijos žiniasklaidai pasakojo grupės „Bauchklang“ nariai.

„Bauchklang“ yra viena garsiausių beatbox grupių pasaulyje. Beveik 14 metų koncertuojantys beatbox‘eriai išleido net 6 albumus, pelnė ne vieną apdovanojimą ir vokalinės muzikos žanrą pakėlė į iki tol neregėtas aukštumas. Savo kompozicijose dainininkai pina įvairiausius muzikinius stilius: nuo ragga ir hip–hop iki sudėtingo drum&bass ar elektronikos. Įspūdinguose pasirodymuose jie nenaudoja jokių instrumentų išskyrus mikrofonus ir savo balsus. Birželio 25 – 27 d. „Bauchklang“ koncertuos Lietuvoje, muzikos ir meno festivalyje „Be2gether”.

 

VIDEO: Bauchklang: Good You Do (Live in Mumbai)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius