-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 13

Grupė „Happyendless“ 3D koncertų turą užbaigs Vilniuje

Per šešias savaites aplankę didžiųjų Lietuvos miestų kino teatrus ir surengę 8 gyvo garso koncertus „Happyendless 3D Cinema” turo dalyviai ruošiasi dviems paskutiniams koncertams Vilniuje. „Happyendless“ koncertus su 3D stereo vaizdais vilniečiai turės galimybę išvysti balandžio 15 d. „Forum Cinemas Vingis“ kino centre.
3D koncerto akimirkos
3D koncerto akimirkos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai bus paskutinė proga pamatyti unikalų grupės „Happyendless“ ir videodueto „Recream“ projektą, gyvos muzikos ir kino ekrane rodomų trijų dimensijų stereoskopinių vaizdų sintezę.

Viso turo metu šis projektas apkeliavo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių kino teatrų sales. „Happyendless“ teigia, kad visi 8 koncertai buvo itin įdomi patirtis. Dėl nesibaigiančio repeticijų maratono skirtinguose kino teatruose muzikantai dar geriau susigrojo tarpusavyje, o šio sunkaus darbo pasiekimus ir būsimojo albumo dainas dar kartą bus galima gyvai išgirsti Vilniuje, paskutiniuose turo koncertuose.

„Subūrėme unikalią komandą, tai patirtis, kuri liks visam gyvenimui ir mes tuo didžiuojamės. Nepaisant to, jog pirmus du koncertus sugrojome sergantys, vėliau mūsų atlikimo kokybė ir kontaktas su žiūrovais tik augo. Malonu, kad finaliniame koncerte galėsime pasirodyti visu savo pajėgumu. Neabejoju, kad paskutiniai du koncertai bus geriausi iš visų mūsų turo pasirodymų“, – teigia S.Prūsaitis. 

Pasak „Happyendless“ muzikantų, paskutiniame 3D vaizdo koncerte Vilniuje grupė pademonstruos viską, ko išmoko bei patobulino turo metu. Pasibaigus koncertui grupės nariai ketina susitikti ir pabendrauti su ištikimiausiais savo gerbėjais.

Projekte, pavadintame „Happyendless 3D Cinema“, vienuolikai geriausių „Happyendless“ dainų buvo sukurta po trumpą 3D vaizdu perteikiamą istoriją. Projekto metu keitėsi dainų bei klipų išdėstymas, instrumentinės jų aranžuotės. Pasak grupės „Happyendless“ vokalisto, Sauliaus Prūsaičio, visa projekto komanda tobulino pasirodymą taip, kad publika iš kuo arčiau bei kuo asmeniškiau pajustų tai, kas vyksta scenoje bei ekrane.

„Stengėmės, kad vaizdo ir garso sintezė leistų žmonėms labiau įsijausti į tai, ką jie mato ir ką girdi, suteikti jiems galimybę ir pramogai, ir apmąstymams. Juk muzika su vaizdu visuomet vertinama giliau - vaizdo kūrėjai dažniausiai nori ne tik apipavidalinti dainą, bet ir žiūrovui perteikti užkoduotą žinutę“, – dėstė S.Prūsaitis.

Pasak „Forum Cinemas“ rinkodaros cadovo Dainiaus Beržinio, tai neabejotinai buvo įdomus eksperimentas, trukęs daugiau kaip mėnesį. „Be galo džiaugiamės, kad tai yra lietuviškas produktas, o taip pat, kad mūsų kino teatrų žiūrovai buvo patys pirmieji Lietuvoje, kurie galėjo išvysti šį unikalų projektą“, – apie „Happyendless 3D Cinema“ sako D.Beržinis.

Unikalų 3D vaizdo ir gyvos muzikos renginį režisavo Oskaras Koršunovas, o pirmąjį Lietuvoje stereoskopinį 3D kino eksperimentą sukūrė Klaudija Kairaitytė ir Šarūnas Kuckailis („Recream“). 3D vaizdo istorijos buvo filmuojamos daugiau nei pusmetį pačių vaizdo menininkų sukonstruota 3D filmavimo technika. Videosiužetai – ironiški, kasdieniški, tačiau pakylėjantys iki egzistencinių poteksčių.

„Siekėme neperpildyti vaizdų intensyviais erdviniais efektais, norėjosi daugiau nuoširdumo, poetiškumo, kad vaizdai iliustruotų „Happyendless“ muziką ir atskleistų gal kiek mažiau pastebimas gyvenimo detales“, – sakė „Recream“ vaizdo kūrėjai. Pasak jų, trimatį vaizdą mes matome kiekvieną dieną, tačiau ar tikrai visada sugebame tinkamai „iškadruoti“ tai, kas svarbiausia?

„Neabejoju, kad paskutiniai du koncertai bus geriausi iš mūsų turo pasirodymų, be to turiu pastebėti, kad kino salėse tikrai gera akustika“, – teigia S.Prūsaitis. 

„Happyendless 3D Cinema“ turo metu gerą garso kokybę užtikrina „Soundboys“, o šviesos efektus rengia OKT teatro virtuozai.

Projekto „Happyendless 3D Cinema“ paskutiniai du koncertai įvyks Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“, balandžio 15d., 19 ir 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius