-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 04

Patvirtinta: grupė „Naktinės personos“ sugrįš išskirtiniam turui „Po 20 metų“

Dešimt albumų, gausybė muzikinių apdovanojimų, tūkstančiai koncertų ir rekordiškos gerbėjų minios Vingio parke – tik keli, tačiau iškalbingi faktai apie vieną didelio populiarumo sulaukusių grupių Lietuvoje. Prieš dešimtmetį skirtingais keliais pasukę „Naktinių personų“ bendražygiai Alanas Chošnau ir Aras Vėberis vėl suvienys savo jėgas penkiose didžiosiose arenose Lietuvoje bei koncertuose užsienyje.
„Naktinės Personos“
„Naktinės personos“ / Grupės archyvo nuotr.

Tikėtina, jog kitąmet įvyksiantis grupės turas „Po 20 metų“ taps vienu ryškiausių pastarojo meto muzikinių įvykių šalyje. „Labai norėčiau“, „Kaltas ruduo“, „Sukasi ratu“, „Ša la la”, „Kelyje“ ir daugybė kitų per ilgą laiką gerbėjų nepamirštų hitų sugrąžins turo klausytojus į idealizmo kupiną devintąjį dešimtmetį, kai pirmuosius žingsnius žengė jauna Lietuvos valstybė ir kai 1992 metais susikūrė „Naktinės personos“.

Portalas  Žmonės.lt dar rugpjūčio pradžioje pranešė, kad „Naktinės personos“ po 11 metų pertraukos gali grįžti į muzikinę sceną.

Pastaraisiais metais suintensyvėjo mūsų tarpusavio ryšys, o „Naktines personas“ išskirtiniam turui prikėlėme dėl ištikimų gerbėjų.

Grupės nariai tikina, kad turo metu visi hitai suskambės naujai. Jie sugrąžins gerbėjams tuometinius sentimentus ir dovanos nostalgija pulsuojančią atmosferą. „Naktinės personos“ didelį dėmesį skirs apšvietimui, garsui ir scenografijai, kurie nustebins ne vieną. Išskirtiniai turo „Po 20 metų“ koncertai – tai galimybė įsitikinti, jog grupės kalibras lietuviškos muzikos kontekste buvo ir išliks neeilinis.

Nepaisant vasario šalčių prasidėjus turui, „Naktinės personos“ ištikimiems gerbėjams žada spinduliuoti galingą šiltą nuoširdumą, kuriuo visuomet pasižymėjo jų muzika. Romantika, viltis, džiaugsmas, polėkis – tai emocijos, kurių galima laukti turo koncertuose.

„Neabejoju, kad kertines vertybes turintys žmonės nesikeičia, todėl tikiu, kad ir kitąmet „Naktinių personų“ klausytojas bus toks pats gyvenimu tikintis, stiprus žmogus su dar daugiau gyvenimiškos išminties bei vilties, kad viskas galiausiai yra ir bus gerai”, – kalbėjo A.Chošnau.

„Anuomet vyko didžioji muzikos kūryba, kuri žmones ne tik turtindavo, bet ir sujungdavo. Koncertuose su muzikantais ir klausytojais labai stipriai išgyvendavome vienybę, taip pat jausdavomės ir dirbdami studijoje. Emocijos būdavo natūralios, savaime suprantamos. Susiburti kartu ir muzikuoti būdavo daugiau negu šlovės siekimas. Šiandien labiausiai pasiilgstame kūrybos, kuri neturi rėmų ir nėra nutaikyta į sėkmės šablonus. Tuomet  kūrėme, nes mylėjome muziką, o pripažinimas atėjo vėliau“, – dalijosi prisiminimais turui besiruošiančios „Naktinės personos“.

Tigris.lt nuotr./„Naktinės personos“ – Alanas Chošnau ir Aras Vėberis
Tigris.lt nuotr./„Naktinės personos“ – Alanas Chošnau ir Aras Vėberis

2002 metais išsiskyrusios grupės nariai įvardija keletą priežasčių, dėl kurių nutarta po solidžios pertraukos prikelti hitus naujam gyvenimui.

„Visų pirma, pastaraisiais metais suintensyvėjo mūsų tarpusavio ryšys, o sprendimą sugrąžinti „Naktines personas“ išskirtiniam turui priėmėme dėl ištikimų gerbėjų, kurie ne kartą yra prašę surengti mūsų grupės koncertą. Tikime, kad mintys turi galią. O tai, kad mes sugrįžtame, ir reiškia, kad gerbėjų bei mūsų mintys sutapo. Susitikimo su Jais nekantriai laukiame!“ – teigė A.Chošnau ir A.Vėberis.

Ilgą, kūrybiškai turtingą grupės gyvavimo kelią pažymėsiantis turas „Po 20 metų“ arenas Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose ir Klaipėdoje sudrebins 2014 metų vasario mėnesį. Užsienio koncertų grafikas dar derinamas, tačiau „Naktinės personos“ rengiasi pasiekti visas didžiąsias lietuvių bendruomenes pasaulyje.

Pirmieji 500 bilietų kiekvienoje arenoje „Naktinių personų“ gerbėjams kainuos pigiau! Daugiau informacijos: www.naktinespersonos.lt

Grupės „Naktinės personos“ daina „Kaltas ruduo“:

VIDEO: Grupės „Naktinės Personos“ daina „Kaltas ruduo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius