Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 18

Gytis Paškevičius išleido pirmąją vinilinę plokštelę

Džiugi naujiena muzikos kolekcininkams ir ištikimiausiems Gyčio Paškevičiaus gerbėjams – po 17 metų perleistas vienas kertinių šio atlikėjo albumų „Baladės draugams“. Įdomu tai, kad 1997 metų vasarą įrašytas albumas perleistas ne tik kompaktinių, bet ir vinilinių plokštelių pavidalu.
Gytis Paškevičius
Gytis Paškevičius

„Taip jau susiklostė, kad iki šiol neturėjau nė vienos vinilinės plokštelės. Kuomet šis formatas buvo populiarus ir įprastas, dar neįrašinėjau albumų. Vėliau vinilinės plokštelės buvo leidžiamos tik kolekcininkų džiaugsmui – atgavus nepriklausomybę lietuvių atlikėjų albumai dažniausiai pasirodydavo kasečių ir kompaktinių plokštelių pavidalu “, - kalba vienas populiariausių šalies atlikėjų G. Paškevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Gyčio Paškevičiaus „Baladės draugams“
Asmeninio albumo nuotr./Gyčio Paškevičiaus „Baladės draugams“

Albume „Baladės draugams“ įamžintos tokios populiarios dainos kaip „Draugams“, „Išvažuos traukinys“, „Ieškok manęs“, „Tu vėjo paklausk“,  „Žiūrovai“, „Žarija“, kai kurios jų iki šiol skamba  jo koncertuose. Albumas įrašytas 1997 m. vasarą tuomet vienoje geriausių šalyje  „M-1“  įrašų studijoje.  „Baladžių draugams“  įrašuose dalyvavo daugybė puikiai žinomų šalies muzikantų: gitaristai Romas Rainys ir Martynas Kuliavas, būgnininkas Vaidas Taurinskas, boso gitaristas Sergejus Sopelevas, klavišininkas Raimondas Dauginas, violončelininkas Edmundas Kulikauskas, šviesios atminties  dainininkė Janina Miščiukaitė. „Kompanija buvo labai įvairi ir marga, įrašinėti buvo labai smagu. Pamenu, kad tais metais vasara buvo labai karšta, į studiją ateidavome vilkėdami marškinėliais ir šortais“, – prisiminęs šypsosi Gytis.  

G. Paškevičius sutinka, kad 1997 m. prieš šv. Kalėdas prekyboje pasirodęs albumas buvo nepelnytai užmirštas,  nors jį galima laikyti vienu svarbiausių jo biografijoje. Pasak jo, taip nutiko todėl, kad jis buvo išleistas palyginti nedideliu tiražu, kuris buvo gana greit išpirktas.

Šiuo metu atlikėjas įrašinėja ir naują albumą, tačiau kalbėti apie jį kol kas nemato prasmės.  Artimiausiuose atlikėjo planuose du nemaži koncertai – gruodžio 26-ąją jis koncertuos Kėdainių arenoje, o gruodžio 31-osios vakarą – Šiaulių arenoje.

Vinilinių plokštelių išleista tik 500 vnt., o jas  įsigyti galima tik „iMuzika“ parduotuvėse ir internete (www.imuzika.lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius