-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

„Heineken Open'er“ Gdynėje organizatorius: šis festivalis priklauso ir lietuviams

Šiemet dešimtmečio jubiliejų švenčiančiame „Heineken Open'er“ meno ir muzikos festivalyje Lenkijoje, Gdynėje, kaip ir kasmet gausu lietuvių. Renginį organizuojančios kompanijos „Alter Alt“ savininkas Mikolajus Ziolkowskis 15min.lt tvirtino, kad per festivalio gyvavimo metus lietuviai tapo neatsiejama jo dalimi.
„Heineken Open'er“ organizatorius Mikolajus Ziolkowskis
„Heineken Open'er“ organizatorius Mikolajus Ziolkowskis / Rūtos Dirmaitės nuotr.

„Lietuviai ilgą laiką buvo gausiausia užsieniečių grupe „Heineken Open‘er“ festivalyje, dabar britų daugiau, tačiau esu iš tiesų laimingas, kad lietuvių sulaukiame taip gausiai. Dėl netolimo atstumo, bendros istorijos, manau, šis festivalis yra ir lietuvių. Manau, labai gerai, kad Lietuvos ir Lenkijos jaunimas susitinka būtent čia ir tai – ne keli žmonės, o tūkstančiai“, – šypsojosi jis.

Anot festivalio organizatoriaus, jis žino ir tai, kad liepos 6-ąją, kuri kartais sutampa su festivalio datomis, lietuviai švenčia valstybinę šventę – Valstybės arba karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. „Buvo labai gražu, kai prieš porą metų čia dainavote savo himną. Man patinka lietuvių dvasia, smagu, kad atvyksta tiek daug žmonių, tad šį festivalį laikau ir Baltijos šalių festivaliu“, – sakė M.Ziolkowskis.

Jis prasitarė, kad jau nuo kitų metų bus atiduota savotiška duoklė tautų draugystei. „Turėtumėte kitąmet „Heineken Open‘er“ išgirsti lietuviškų grupių. Tai – mūsų nauja strategija, įkursime specialią Rytų Europos muzikos sceną, ten pasirodys ir lietuviai, neabejoju, kad bus iš ko pasirinkti“, – teigė jis.

Ypatinga šventės dvasia

Man patinka lietuvių dvasia, smagu, kad atvyksta tiek daug žmonių, tad šį festivalį laikau ir Baltijos šalių festivaliu, – sakė Mikolajus Ziolkowskis.Pasak M.Ziolkowskio, kadangi festivalis švenčia savo jubiliejų, šiemet juntama dar ypatingesnė dvasia.

„Atsakingai ruošėmės ir įdėjome dar daugiau pastangų rengdami šių metų festivalį. Ypač kruopščiai ieškojome pagrindinių grupių ir atlikėjų. Visos šių metų žvaigždės pirmąsyk pasirodys Lenkijoje, manau, tai didelis pasisekimas. Tad muzikine prasme renginys išties jubiliejinis, juolab sukūrėme dar daugiau nei įprastai ne muzikinių atrakcijų ir meninių veiklų“, – sakė jis.

Pasikalbėti su „Coldplay“ ar Prince'u – neįmanoma

Tiesa, nors į Lenkiją pirmąsyk atvyksta tokios žvaigždės kaip rokeriai „Coldplay“ ar Prince‘as, gauti šių atlikėjų interviu nepasisekė nė vienai kaimynų žiniasklaidos priemonei. Autografų veikiausiai negaus ir jų gerbėjai. M.Ziolkowskio teigimu, grupių bendravimas su gerbėjais ar žiniasklaida festivalio metu labai menkas – tokia realybė.

„Grupės groja tris ar keturis koncertus iš eilės. Šis savaitgalis pats karščiausias Europos festivalių tvarkaraštyje, vyksta „Heineken Open‘er“, Roskildės festivalis ir daugiau kaip dešimt kitų. Grupės iš tiesų neturi laiko, jie bėgte bėga per Europą. Žinoma, kartais atlikėjai atranda laiko ir tada susitinka su gerbėjais, tam turime specialią „Autografų palapinę“, – aiškino didžiausio Lenkijos festivalio po atviru dangumi rengėjas.

Anot jo, žiniasklaida taip pat lieka be dėmesio, o tokie atlikėjai kaip Prince‘as apskritai duoda vos vieną interviu per keletą metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius