Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 04

Į Lietuvą koncertuoti sugrįžtantis Zucchero: „Negaliu nepastebėti, kad lietuvės – labai gražios moterys“

Laikinojoje sostinėje įsibėgėja gegužę prasidėjęs naujas projektasgeros muzikos mėgėjams – „Švyturio muzikos festivalis“. Šviečiant šiltai vasaros saulei ar lyjant pačioje Kauno širdyje, Nemuno krantinėje esančiame „Daugirdo amfiteatre“, per vasarą įvyks daugiau kaip 10 užsienio ir Lietuvos atlikėjų koncertų. Festivalio „vinis“ – birželio 19-ąją vyksiantis charizmatiškojo Zucchero koncertas.
Zucchero
Zucchero

Dauguma lietuvių nemoka italų kalbos, tačiau superhitų „Baila Morena“ ir „Senza Una Donna“ melodijas žino beveik kiekvienas. Kaune atlikėjas surengs įspūdingą savo naujausio albumo „La Session Cubana“ pristatymą, truksiantį dvi valandas. Žavus italas scenoje pasirodys su visa savo grupe, kurią sudaro net 16 muzikantų, ir atliks ne tik ugningas kubietiškas naujo albumo kompozicijas, tokias kaip „Guantanamera“, „Cuba Libre“, „Nena“ ir kitas, bet ir visas populiariausias savo dainas.

Šis nuostabiai prikimusio balso italų dainininkas ir muzikantas pasaulyje yra mylimas ir gerbiamas ne mažiau nei garsieji jo tėvynainiai Andrea Bocelli ar net legendinis Luciano Pavarotti.

Atlikėjas skyrė kelias minutes portalui Žmonės.lt ir papasakojo, ką mano apie Lietuvą, savo gerbėjus bei šiuolaikinę muziką.

Ne pirmą kartą lankysitės Lietuvoje, kaip vertinate savo gerbėjus čia? Aišku nereikia pamiršti lietuvaičių grožio, kuris dažnai nepraslysta pro akis užsieniečiams, ar jūs vienas iš jų?

Jaučiuosi pagerbtas ir pamalonintas, kad vis sulaukiu pakvietimų surengti muzikinį pasirodymą Lietuvoje. Žmonės jūsų šalyje yra labai nuoširdūs, jie nuolat mane priima išskėstomis rankomis, tai kažkas neįtikėtino ir labai mielo. Moterys yra gražios? (juokiasi). Taip, jos yra labai labai gražios, o aš kaip italas tą ir pastebiu, ir vertinu. Vyro gyvenimas prarastų prasmę, jei šalia jo nebūtų gražios moters, ji tarsi gyvenimo variklis.

Ar teko pabūti turistu Lietuvoje – apsižvalgyti, galbūt ką nors įdomaus pamatyti?

Koncerto organizatorių nuotr./Zucchero
Koncerto organizatorių nuotr./Zucchero

Deja, Lietuvoje man neteko užsibūti ilgėliau, kad pavyktų pakeliauti. Dažniausiai mano dienotvarkė būna labai įtempta: atvykstu iš kitos šalies, apsistoju viešbutyje ir vėliau keliauju į vietą, kurioje vyks mano koncertas. Tačiau kiek teko pamatyti, jūsų šalis labai graži ir joje kultūrinis gyvenimas virte verda.

Scenoje esate daugiau nei 40 metų. Pažvelgus atgal, koks yra labiausiai įsimintinas ir galbūt svarbiausias momentas karjeroje? Kada iš tikrųjų supratote, kad esate žinomas ir pasiekėte aukštumas?

Sunku patikėti, kad aš jau keturis dešimtmečius esu scenoje. Esu laimingas, kad gyvenimas man suteikė tokią galimybę: daryti tai ką myliu. Esu kilęs iš Tuskanijos, Italijos regiono, būdamas mažas net negalėjau sau leisti pasvajoti, kad kažkada pasieksiu tiek ir būsiu žinomas. Niekada savęs nelaikau „žvaigžde“ ar „įžymybe“, tačiau kai pagalvoju, su kokiais gerai žinomais ir talentingais muzikantais yra tekę dalintis scena, tada gal tyliai sau ir pamąstau, kad vis dėl to esu žinomas ir kažko gyvenime pasiekęs. Kalbant apie įsimintiniausią karjeros įvykį, tokių būta ne vienas ir ne du. Kad ir susitikimas su didžiu operos solistu Pavarroti, vėliau ne kartą su juo bendradarbiavome ir įvairiuose labdaros projektuose. Aš jį pažinojau ne kaip kolegą, galiu drąsiai teigti, kad buvome draugai. Jį prisimenu kaip žmogų, turinti didelę širdį, kaip nuostabią asmenybę. Esu dirbęs su daugeliu talentingų žmonių, kurie buvo labai dosnūs.

Muzikos industrija nuolatos keičiasi: nauji atlikėjai ar grupės atsiranda ir vos išleidusios kelias dainas pradingsta iš akiračio. Koks jūsų sėkmės, trunkančios keturis dešimtmečius, paslaptis?

Tiesa, kad muzikos pasaulis nuolat keičiasi, bet tai yra natūralu ir suprantama, juk nuolatos tobulėja technologijos ir mes kartu su jomis. Šiuo metu taip pat yra daug realybės šou, kuriuose savo jėgas gali išbandyti jauni atlikėjai ar muzikantai. Vieni iš šių pasikeitimų yra teigiami, kiti neigiami, bet čia tik mano asmeninė nuomonė. Mano raktas į sėkmę – esu ištikimas sau, muzikai, kurią kuriu, ir dainos žodžiams, kuriuos pats rašau. Gal nuskambės lakoniškai, tačiau, kai mano širdis liūdi ir plyšta iš skausmo, tada ir mano dainų žodžiai atspindi šią nuotaiką. Kai mano širdis laiminga, tai ir mano kūryba pulsuoja pozityvia energija.

Iš kur semiatės įkvėpimo?

Mane nuolatos įkvepia supantis pasaulis. Kartais tai gali būti minios žmonių ir šurmulys dideliame mieste, o kartais – ramuma kažkokiame kaime. Nereikia pamiršti mano šeimos, kuri nuolatos yra mano įkvėpimo šaltinis, nes jie mano gyvenimo dalis. Bet kur, kur tik pažvelgsi, galima pasisemti įkvėpimo, įdomu tai, kad kai jo neieškai, jis kažkaip pats tave susiranda.

Zucchero
Zucchero

Nemažai laiko praleidžiate kelyje, todėl dažnai tokiu atveju kažko pasiilgstama, ko ilgitės jūs?

Žinoma, kad savo šeimos ir vaikų. Net baisu, kaip jie greitai auga, o ypač jei aš jų nematau ilgesnį laiką, tada grįžti ir pamatai, kiek daug jie paaugo ir pasikeitė. Koncertinis turas – beprotiškas dalykas, nes gyveni ant ratų, vis kitos valstybės, o naktis leidi vis kitame viešbutyje. Tokiu atveju pasiilgstu ramybės ir tylos. Bet nesupraskite manęs neteisingai, mėgstu koncertuoti ir keliauti, nuolatos pasirodyti prieš vis kitokią auditoriją. Tai – nuostabus jausmas, lyg koks vakarėlis, kuris nenori, kad kada nors baigtųsi.

Koncertiniai turai yra suplanuoti iki smulkiausios detalės, laiko sau ir pomėgiams lieka mažai. Ką veikiate, kai turite laisvą minutėlę?

Laisvas laikas? Tokios sampratos mano žodyne nėra, nes dienotvarkė yra tokia įtempta, kad beveik neįmanoma kažką dar daugiau nuveikti. Jei jau atsiranda šiek tiek nesuplanuoto laiko, mielai jį leidžiu su šeima ar draugais, kartu mėgaujamės maistu ar taure vyno. Tai paprasti dalykai, kurie priverčia žmogų atsipalaiduoti ir pailsėti nuo rutinos. Tokia palaima trunka neilgai, nes dažniausiai ir vėl tenka sėsti į autobusą ir keliauti į kitą šalį. Esu dėkingas gyvenimui, kad sutikau įvairiose šalyse žmonių, su kuriais vėliau tapome bičiuliais, malonu su jais susitikti, kai koncertuoju ir užsuku į jų šalį.

Nereikia pamiršti gerbėjų, kurių turite marias. Ką įdomaus, galbūt šokiruojančio jie jums yra iškrėtę?

Na, bet mes visi esame savaip pakvaišę gyvenime. Mano gerbėjai yra patys geriausi pasaulyje ir kai kurie su manimi yra nuo pirmųjų mano pasirodymų. Jei jie yra pamišę dėl manęs, valio! Nes ir aš esu dėl jų, man gera, kad jie kiekvieną kartą nori ateiti į mano koncertus ir išgirsti mane dainuojantį.

Kokie jūsų ateities planai?

Turiu svajonių ir tikslų, tačiau negaliu jų atskleisti, tačiau galiu išduoti: noriu, kad mano gerbėjai keliautų ir liktų su manimi einant mano gyvenimo keliu.

VIDEO: Zucchero „Baila (Sexy Thing)“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius