-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 12

Į Vilnių atvykstanti Macy Gray: „Dėl gero tikslo koncertavau nuoga“

2015-ųjų vasario 26-ąją Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje koncertuosianti dainininkė Macy Gray garsėja ne tik išskirtiniu balsu, bet ir neįprastais poelgiais. Jokių stabdžių nepripažįstanti hito „I Try“ atlikėja į sceną yra ėjusi be drabužių.
Macy Gray
Macy Gray / „Live Nation“ nuotr.
Temos: 1 Muzika

Istorija, Didžiojoje Britanijoje nutikusi 2004-aisiais, tada prikaustė ir Europos, ir JAV žiniasklaidos dėmesį. Pasaulinį populiarumą jau pelniusi, „Grammy“ laimėjusi amerikiečių dainininkė paskelbė, kad Londono kino teatre „The Coronet“ koncertuos nuoga.

Tiesa, Macy turėjo ypatingą priežastį taip elgtis. Viskas prasidėjo nuo sero Eltono Johno kvietimo. Dainininkas pasiūlė keliolikai savo žymių bičiulių dalyvauti akcijoje, kurioje buvo renkamos lėšos jo įkurtam kovos su AIDS fondui.

Pagal dainininko sumanymą, įžymybės turėjo nusifotografuoti apsiavusios dizainerio Jimmy Choo sukurtus batus. Šios nuotraukos vėliau buvo parduodamos labdaros aukcione.

Macy nusprendė, kad to nepakanka. Ji viešai pažadėjo pirmajame po dvejų metų pertraukos Didžiojoje Britanijoje surengtame savo koncerte padainuoti nuoga – tik su Jimmy Choo bateliais. Be to, visą koncerto pelną skirti labdarai.

„Dar niekada populiarus artistas nėra taip toli nuėjęs dėl gero tikslo“, – komentavo dainininkės atstovas spaudai.

VIDEO: Macy Gray - I Try

Daug kas pamanė, kad ekscentriška atlikėja tiesiog juokauja, tačiau koncerto dieną Macy ištesėjo pažadą. Tiesa, ne taip provokuojančiai, kaip galbūt buvo tikimasi.

Pritemdžius šviesas scenoje, dainininkė pasirodė su chalatu, kurį nusimetusi dainavo nuoga – tiesa, atsisėdusi taip, kad jos atlošas pridengė jos intymiausias kūno vietas.

Gerbėjai buvo sužavėti. Nenuostabu – būtent dainininkės pomėgis elgtis taip, kaip nesitikima iš muzikos pasaulio žvaigždžių, yra viena ryškiausių jos savybių. Prieš dvejus metus Macy Gray britų leidiniui „The Daily Mail“ prisipažino, kad karjeroje yra padariusi klaidų, tačiau dėl jų nesigaili.

VIDEO: Macy Gray - Macy Gray - Hands (Official)

„Kartais susimąstau, kad galbūt galėjau pristatyti save kaip tobulą merginą. Beyonce yra šio reikalo meistrė. Ji kuria tokį tobulą įvaizdį, kad niekas nežino, kokia ji iš tikrųjų.

Tai puikus sugebėjimas, bet aš taip negalėčiau. Niekada neįvaldžiau meno būti garsenybe. Galbūt kai ką reikėjo daryti kitaip. Kartą turėjau susitikti su įtakingu prodiuseriu Williamu Orbitu, bet buvau vakarėlyje ir man tai atrodė svarbiau. Klaida, bet ką padarysi“, – pasakojo dainininkė.

Lietuvoje Macy Gray į sceną eis su drabužiais ir puikia muzikantų grupe – atlikti dainų, kurios ją garsina šiuos 15 metų.

VIDEO: Macy Gray - Sexual Revolution

Prasidėjusi debiutiniu albumu „On How Life Is“ ir superhitu „I Try“, Macy karjera išties įspūdinga – dainininkės įrašai parduoti daugiau nei 25 milijonų egzempliorių tiražu, jos kolekcijoje – MTV, „Grammy“, „Brit Awards“ ir „Billboard“ apdovanojimų statulėlės, vaidmenys daugiau nei 20 filmų.

Šį rudenį dainininkė išleido jau aštuntąjį studijoje įrašytą albumą „The Way“, kurį vadina brandžiausiu ir atviriausiu savo darbu.

Bilietai į išskirtinio balso savininkės koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius