2010 10 22

„InCulto“ pradėjo koncertinę kelionę per muzikinį mūšį laimėjusias Lietuvos mokyklas

Šį mėnesį vykstančio edukacinio žaidimo moksleiviams „Labas Diskoteka: muzikinis mokyklų mūšis“ dalyviai jau raško žiniomis užsidirbtus prizus. Vieni pirmųjų pagrindinį žaidimo prizą – grupės „InCulto“ koncertą savo mokykloje – laimėjo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokiniai. Lietuvos mokyklose iš viso bus surengti dar keturi priziniai koncertai, iš kurių artimiausias jau šiandien įvyks Šiaulių Lieporių gimnazijoje.
Jurgis Didžiulis
Jurgis Didžiulis / Organizatorių nuotr.

Jau pirmąją žaidimo savaitę vieną iš penkių pagrindinių prizų iškovojusios Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja papildomam ugdymui Rita Babraitienė pažymėjo, kad jų mokyklos mokinių laimėjimas jos nenustebino.

„Mūsų mokiniai garsėja ne tik gerais pažymiais, bet ir polinkiu į meną, sportą. Gausiai dalyvauja užklasinėje veikloje, mokykloje statomi spektakliai, vyksta muzikiniai ir šokių pasirodymai. Todėl laimėjimas šiame konkurse, kur reikėjo pademonstruoti žinias muzikinėje srityje, mūsų mokiniams buvo ir malonus laiko praleidimas, ir galimybė pasitikrinti savo žinias“, – pasakojo R.Babraitienė.

Dar džiugiau, pasak pedagogės, kad mokiniai konkurso metu susibūrė į glaudžią bendruomenę, kurioje vienas kitą palaikė ir net mokė, o galiausiai kartu linksminosi bendrai užtarnautame koncerte. „Mokiniai jautėsi nusipelnę šio išskirtinio koncerto mokykloje, o grupės „InCulto“ nariai juos užbūrė šiltu ir nesužvaigždėjusiu bendravimu“, – sakė Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja.

Jai antrino ir grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis, kuris džiaugėsi moksleivių domėjimusi muzika, muzikanto duona ir nuoširdžiu sugebėjimu linksmintis. Atlikėjas pažymėjo, kad jam ir jo grupei smagu dalyvauti tokiuose projektuose, kai ne tik gali pakeisti koncertų sales į paprastą mokyklos aktų salę, siausti koncerte kartu su moksleiviais, bet ir skatinti vaikus labiau domėtis muzika, jos istorija ir raida.

„Šis žaidimas – tai ne viena pramoga, tai ir galimybė moksleiviams pasitikrinti savo žinias muzikos srityje. Svarbiausia vaikus sudominti menais, paskatinti, kad muzikos pamokose jie būtų aktyvesni, imlesni, daugiau reikalautų iš mokytojų. O labiausiai man norėtųsi, kad tokie žaidimai ir susitikimai su mumis paskatintų ne vieną jų ateityje pasirinkti profesionalaus muzikanto kelią“, – sakė J.Didžiulis.

Siekiant pagerinti Lietuvos mokyklų muzikinę akademinę bazę, dešimt daugiausiai teisingų atsakymų į žaidimo klausimus pateikusių žaidime dalyvaujančių mokyklų bus apdovanotos specialiuoju proto bokštų prizu – naujausio leidimo lietuviškosios Muzikos enciklopedijos rinkiniais, praturtinsiančiais mokyklų bibliotekas. Proto bokšto prizo laimėtojai paaiškės spalio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius