-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 01

Įvertinkite: „Golden Parazyth“ pristato naują kūrinį ir Budapešte filmuotą dokumentiką

Sako, kad žiemą kūną galite sušildyti muzika. „Golden Parazyth“ sveikina lietuvišką žiemą ir dovanoja savo klausytojams gėlių. „Flowers“ – taip vadinasi naujausias „Golden Parazyth“ darbas ir radijo singlas, tik ketvirtadinį ryte paviešintas internete.
„Golden Parazyth“ Budapešte
„Golden Parazyth“ Budapešte / Asmeninio albumo nuotr.

Dar viena naujiena iš „Golden Parazyth“ stovyklos buvo pristatyta trečiadienio vakarą. Prieš keletą savaičių „Golden Parazyth“ pirmą kartą lankėsi Vengrijoje ir dalyvavo muzikos industrijos renginyje „Budapest Showcase Hub“. Grupės narių nuotykiai ir įspūdžiai Budapešte sugulė į trumpą, bet smagią dokumentiką, užfiksuotą išmaniuoju telefonu.

VIDEO: Golden Parazyth - Flowers (Official Audio)

„Naujausias mūsų kūrinys „Flowers“ – dar vienas melodingas, jaukus ir šiltas „Golden Parazyth“ darbas. Pats įrašas keletą metų gulėjo studijos stalčiuje ir tik dabar nusprendėme jį pristatyti kaip atskirą singlą. Manau, kad išmokom išlaukti tinkamo laiko savo kūrybai pateikti. „Flowers“ apibrėžia dar vieną labai įdomų „Golden Parazyth“ laikotarpį. Ši daina yra apie meilę kitam žmogui, meilę gyvenimui ir meilę jaunystei. Lengvas, sentimentalus ir be galo intymus kūrinys. „Flowers“ nepretenduoja tapti dar viena kalėdine daina, bet savo klausytoją tikrai suras“, – taip apie šį kūrinį kalbėjo „Golden Parazyth“ narys Aurimas Vilkišius.

Kūrinio garso korekcijos ir masteringas buvo atliktas „Scape Mastering“ įrašų studijoje Berlyne pas žinomą šios srities profesionalą Stefaną Betke. „Golden Parazyth“ įrašas nuo rytojaus bus pasiekiamas muzikos klausymosi platformose „Spotify“, „Deezer“, „Apple Music“, „Shazam“, „Google Play“ ir kitose internetinėse parduotuvėse. Patvirtinta, kad gyva „Flowers“ versija taip pat bus įtraukta į „Golden Parazyth“ koncertinę programą.

„Flowers“ – tai jau antrasis „Golden Parazyth” singlas, išleistas šį tamsųjį periodą. Priminsime, kad spalio pabaigoje internete buvo pristatytas ir puikiai klausytojų sutiktas „Try Again“ įrašas, pakeitęs lietuviškų radijo stočių „formato“ apibrėžimą.

„Budapest Showcase Hub“ – dar vienas industrijos renginys muzikos profesionalams, tik šiais metais papildęs ir taip margą „showcase“ festivalių žemėlapį Europoje. Vengrijos sostinėje Budapešte mūsiškiai medžiojo simpatijas ir kovojo dėl muzikos profesionalų dėmesio.

VIDEO: Golden Parazyth | Highlights of Budapest

„Tokie renginiai ir ši gyvos muzikos platforma leidžia būti matomiems Europos muzikos žemėlapyje. Tai ne šiaip sau pasirodymas ar ekskursija. Tai solidus industrijos renginys ir konferencija, kuriame į tave nukreiptos muzikos profesionalų akys. Tai dėdės ir tetos, kuriems muzika – rimtas verslas. Tokie renginiai labai svarbūs kiekvienam atlikėjui. Labai vertinam tokią patirtį ir kiekvieną galimybę. Vieningai sutarėm, kad tai buvo geriausias mūsų pasirodymas tokiame festivalyje. Atidavėm visas jėgas, išlaikėm publikos dėmesį ir užmezgėm naujų kontaktų“, – sakė „Golden Parazyhth“ narys Giedrius Širka. Būtent jo telefonu filmuota medžiaga ir buvo panaudota šioje dokumentikoje.

„Visada įdomu stebėti kitų atlikėjų pasirodymus ir susipažinti su jų kūryba. Jau tapo tradicija, kad kiekviename festivalyje perku mėgstamos grupės leidinius. Po „Budapest Showcase Hub“ mano muzikos rinktinę papildė Budapeštą į Londoną iškeitusios grupės „Volkova Sisters“ vinilinė plokštelė“, – pridėjo „Golden Parazyth“ siela, kuriam Budapeštas, paliko labai gerą įspūdį.

Asmeninio albumo nuotr./„Golden Parazyth“ Budapešte
Asmeninio albumo nuotr./„Golden Parazyth“ Budapešte

Pirmasis istorijoje „Golden Parazyth“ pasirodymas Budapešte vyko pačiame miesto centre esančiame „Godor“ klube. Į mūsiškių pasirodymą užsuko įtakingos britų agentūros „Coda Music Agency“ direktorius ir „Bon Iver“ agentas Robas Challice'as, svarbiausio Europos festivalio „Glastonbury“ atstovė Diana Lakus, Berlyne vykstančio festivalio „Lolapalooza“ direktorė Fruzsina Szep ir Vengrijoje vykstančio festivalio „Sziget“ atstovas Andras Berta. „Golden Parazyth“ pasirodymą taip pat stebėjo didelė lenkų delegacija, „Tallinn Music Week“ ir „Positivus“ festivalių atstovai, taip pat kolegos iš Čekijos, Slovakijos ir Ukrainos. Geri delegatų atsiliepimai ir užmegzti kontaktai turėtų padėti „Golden Parazyth“ kūrybą pristatyti plačiau.

Šių metų festivalio programoje buvo net 14-likos Rytų Europos šalių atstovai. Tai pirmas toks „showcase“ festivalis senajame žemyne, kurio programą sudarė muzikos profesionalai iš visos Europos. „Golden Parazyth“ buvo atrinkti iš tuzino kitų ir buvo vieninteliai lietuviai šių metų programoje.

Asmeninio albumo nuotr./„Golden Parazyth“
Asmeninio albumo nuotr./„Golden Parazyth“

Tai jau nebe pirmas kartas, kada „Golden Parazyth“ vardas matomas tarptautinių „showcase“ festivalių afišose. „Eurosonic Noorderslag“ (Olandija), „Waves Vienna“ (Austrija), „Moscow Music Week“ (Rusija) „Europavox Festival“ (Prancūzija), „Free Form Five“ (Lenkija) – tai „showcase“ festivaliai, kuriuose savo kūrybą pristatė „Golden Parazyth“.

Artimiausias gyvą ir elektroninę muziką derinančio tandemo pasirodymas suplanuotas Klaipėdoje. Gruodžio 9 d. „Golden Parazyth“ komanda atvyksta patikrinti, kaip gyvena uostamiestis ir kultūros baras „Kaštonas“. Gresia didelis veiksmas ir daug nuoširdžios muzikos. Kas buvote bent viename „Golden Parazyth“ pasirodyme, žinote apie ką mes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius