Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Įvertinkite: grupė „Justinas Trio“ pristato vaizdo klipą apie Lietuvos sostinę kitaip

Nors Eurovizijos atrankos dar tik prasidėjo, tačiau klausytojai jau spėjo susipažinti su daugiau kaip tridešimt kūrinių. Vienus iš jų išgirsime tolimesnėje atrankoje, o kiti sėkmingai dirba toliau. Vieni iš jų – „Justinas Trio“ vaikinų grupė, kuri dalyvavo pirmoje laidoje. Nors kūrinys „Street of Vilnius“ nepateko į tolimesnį etapą, grupė sukūrė šiai dainai video klipą, kuriuo nori pasidalinti su klausytojais.
Justinas Trio
„Justinas Trio“ / Asmeninė nuotr.

Komisijos nariai ne kartą minėjo, kad šis kūrinys gali reprezentuoti Lietuvos sostinę, todėl kartu su operatoriais Timūru Augucevičiumi, bei Aidu Bubinu buvo nufilmuotas klipas, kuriame muzikantą įkūnijantys aktorius Dainius Tarutis, bei gerai žinomas renginių vedėjas ir aktorius Zigmantas Baranauskas parodo Vilniaus muzikantų kasdienybę.

Po klipo filmavimo susitikome su grupės vokalistu „Justinas Trio“ Justinu Stanislovaičiu, kuriam uždavėme kelis klausimus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Justin 3“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Justin 3“

Justinai, kas paskatino dalyvauti šiemet Eurovizijoje?

Na, Lietuvoje nelabai kur yra parodyti savo kūrybą... O šiais metais kaip tyčia sukūriau dainą apie Vilniaus miestą, tad pagalvojau – kodėl gi ne. Daina nuoširdi, kaip dabar sužinojau, kai kam ir nostalgiška, tad ir nusprendžiau supažindinti Lietuvos žmones su ja.

Kodėl daina yra būtent apie Lietuvos sostinę, o ne apie pačią Lietuvą?

Gimiau, augau ir gyvenu Vilniuje, o dauguma kūrėjų rašo pačiomis aktualiausiomis temomis, matyt ir aš neišimtis. Vilnius yra labai gražus miestas, vis tik tai yra sostinė, ir kažkaip pagalvoju, kad kasdien matydami visas tas gatves kartais nė nesusimąstome, bet pakeliavus po užsienį pradėjau vertint visą šio miesto žavesį.

Kas šių metų Eurovizijoje yra Jūsų favoritai? Kokia daina turėtų skambėti didžiojoje Eurovizijos scenoje?

Net ir nežinau. Tiesą pasakius – negirdėjau kažkokios įspūdingos dainos, kurią tikrai būtų verta siųsti. Kažkas gal sakys, kad ir „Streets of Vilnius“, tikrai ne ta daina, kurią reikia siųsti, bet kiekvienas turim savo nuomonę, tad manoji yra tokia ir yra.

Kaip reagavote, jog nepraėjote į sekantį atrankos etapą?

Eurovizija yra žaidimas, netgi sakyčiau loterija. Vieną dieną komisija išsimiega, kitą dieną – ne, vieną dieną komisijoje sėdi atlikėja, kurios pagrindinis argumentas, kad dainos yra ne jos stiliaus, kitą dieną – kažkas ir profesionaliau pasistengia į tai pažvelgti. Ta pati daina skirtingu oru, skirtingoje nuotaikoje gali skambėti kitaip, tad nepasakyčiau, kad labai apsidžiaugiau iškritęs, bet nepasakyčiau, kad ir labai graužiuosi dėl to. Manau, kad mano daina tikrai yra gera.

Kokie užmojai kuriant „Street of Vilnius“ vaizdo klipą?

Ši daina susilaukė nemažai dėmesio iš mūsų klausytojų užsienyje, jiems ši daina sukėlė įvairius jausmus, ypatingai kitų šalių gyventojai, kurie anksčiau yra lankęsi Vilniuje sakė, kad ši daina puikiai iliustruoja emocijas, kurios juos aplankė svečiuojantis mūsų šalies sostinėje. Kadangi jau esame paviešinę dainą su vaizdais iš drono, norėjau muzikinio klipo su istorija, čia į pagalbą atskubėjo Timūras Augucevičius ir Aidas Bubinas, kurie ir pavertė šį muzikinį klipą realybe. Nors laiko nuo susitikimo, sugalvoti idėją, iki galutinio produkto, buvo labai mažai, penkios dienos. Kaip tik atėjo didieji šios žiemos šalčiai ir tai labai apribojo ir taip ribotas galimybes. Viskas vyko labai greitai. Resursai buvo labai riboti. Tačiau kalbant apie ambicijas, Kanados televizija CMT jau ruošia įtraukti naująjį „Streets of Vilnius“ muzikinį klipą į savo programą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Justin 3“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Justin 3“

Ar kitais metais bandysite sėkmę su nauju kūriniu? Koks jis turėtų būti?

Net ir nežinau, ko gero bandysiu laimę, koks tas kūrinys turi būti aš nežinau, manau, kad niekas nežino, visi kurie sako, kas žino – meluoja, turbūt tai turi būti kūrinys parašytas iš širdies, su mintim, nešantis istoriją.

Su kokiais sunkumais susiduriama norint atstovauti Lietuvai dalyvaujant Eurovizijoje?

Konkursai niekada nebuvo mano mėgstamiausi renginiai, tad manau, kad ne tik man vienam. Eurovizja yra nuomonių kova, o jose būna ir taip, kad atlikėjų ar kūrėjų nuomonės ne visuomet sutampa su žiūrovų, ar komisijos nuomone.

Kokie artimiausi planai su grupe „Justinas Trio“?

Planuose yra du muzikiniai albumai, vienas Lietuvių kalba, kitas angliškas,

Sausio 28d per „Latvijas mūzikas kanāls“ transliuos mūsų grupės sėkmingą pergalę JZ microphones konkurse, kur laimėjome pirmą vietą.

Vasario 9 dieną koncertuojame Latvijoje, detales pateiksime savo feisbuko paskyrose. Dirbam ir toliau gyvenam.

Taip apie kūrinio „Streef of Vilnius“ atsiradimą, jo muzikinį klipą, Euroviziją ir ateities grupės planus kalba Justinas Stanislovaitis, kuris kartu su savo kūrybine komanda pristato Jums muzikinį kūrinį.

VIDEO: Justin 3 - Streets Of Vilnius (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius