-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 18

Įvertinkite: Interpolo pareigūnė Giedrė Tamulionienė pristato pirmąją autorinę dainą „Lullaby“

Šiandien dienos šviesą išvydo pirmoji muzikiniame TV projekte „Chorų karai“ Policijos chore dainavusios Interpolo pareigūnės Giedrės Genutaitytės-Tamulionienės autorinė daina. Ypatingu muzikalumu išsiskirianti Giedrė savo pirmąją dainą – lopšinę vadina ode moteriškumui ir skiria ją visiems, išsiilgusiems palaikymo ir padrąsinimo.
Giedrė Genutaitytė-Tamulionienė
Giedrė Genutaitytė-Tamulionienė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Kiekviena moteris pirmiausiai yra kūrėja. Tik vienos turi drąsos ir noro ką nors pasakyti, o kitos tyliai tai išreiškia sudėdamos visą meilę į vieną rankdarbį. Realizuoti save galima įvairiausiais būdais: kas eina fotografuoti, kas lipdo, kas keliauja. Man artimiausia – muzika, lydinti nuo vaikystės“, – sako G. Genutaitytė.

Paklausta, apie ką jos pirmoji daina, atlikėja atsakė, kad „Lullaby“ – tarsi savotiškas raminimas, paglostymas, kurio pasiilgsta ir vaikas, ir suaugęs žmogus. „Net tvirčiausias karo vadas kartais nori būti patikintas, kad viskas bus gerai, upė ir toliau tekės, po žiemos ateis pavasaris. Aš tikiuosi, kad ši daina jos klausantiems padės įsiklausyti į save, įkvėpti oro ir pasikrauti stiprybės“, – kalbėjo moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrė Genutaitytė-Tamulionienė
Asmeninio albumo nuotr./Giedrė Genutaitytė-Tamulionienė

Tačiau ne visos Giedrės dainos tokios. Ji užsiminė, kad „Lullaby“ – pirmoji daina iš būsimo albumo, kurį šiuo metu įrašinėja ir planuoja išleisti dar šiemet. Jai talkina talentinga muzikantų komanda: Vytis Smolskas (klavišiniai ir aranžuotės),  Darius Rudis (mušamieji) ir Eugenijus Kanevičius (kontrabosas). Savo vokalo paslaptimis su Giedre pasidalino ir naujosios kartos džiazo bei alternatyvių žanrų daininkė Vytautė Pupšytė. Savo muzikinę karjerą pradedanti atlikėja sutiko daugiau papasakoti apie save.

VIDEO: Lullaby

Giedre, iš kur tas didžiulis noras dainuoti?

Dainuoju nuo darželio laikų, muzika mane lydi kiekviename žingsnyje: dainuoju norėdama pasikrauti energijos, įgauti pasitikėjimo, nuraminti ar paguosti. Kaip kiti eina žiūrėti televizoriaus, taip aš atgaunu pusiausvyrą dainuodama. Man dainavimas yra didžiulė jėga.

Pati rašai dainas ir muziką. Kaip vyksta šis kūrybinis procesas?

Iš tiesų, gana atsitiktinai. Aš turiu krūvą lapelių – juose žymiu patikusias frazes ir mintis. Būna net stovėdama virtuvėje pagalvoju: „I still love you“. Ir pasižymiu. Tada įbėga sūnus ir sako: „Mama, kodėl nesisveikini“ ir taip atsiranda naujos dainos pradžia.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrė Genutaitytė-Tamulionienė
Asmeninio albumo nuotr./Giedrė Genutaitytė-Tamulionienė

Esi minėjusi, kad niekada nesvajojai dainuoti scenoje. Kas pasikeitė?

Esu labai savikritiška, anksčiau dainuodavau tik sau arba artimiausiems draugams. Tačiau  sulaukusi jų padrąsinimų ir raginimo leisti muzikai pasiekti daugiau žmonių širdžių tariau sau – kodėl gi ne? Jaučiuosi pakankamai subrendusi scenai: noriu dainuoti ir dalintis tuo, ką jaučiu giliausioj sielos kertelėj.

Apie ką tavo dainos?

Labai apibendrintai – apie moters gyvenimą, apie tai, kaip ji atranda save. Ko gero, daugelis yra girdėję legendą, kad kiekviename mūsų auga du vilkai – geras ir blogas, o dominuos tas, kurį maitinsi. Mano dainos apie tuos du vilkus. Ir apie mergaitę, kuri gyvena kiekvienoje moteryje. Vienos jai leidžia užaugti ir pražysti, o kitos lieka varžomos baimių ir dvejonių. Man užauginti savo „mažą mergaitę“ padėjo pasakos, senos kaip pasaulis. Vartydama jas, ėmiau vertinti ir savo gyvenimą: neapleido jausmas, kad maniškis – tarsi aidas tų anksčiau ir dabar gyvenančių moterų. Jos buvo viliojamos ir apgaunamos, ieškančios ir nerandančios. Daugeliui moterų ir pasakose, ir gyvenime tenka nueiti ilgą kelią, kol atranda tai, kas svarbiausia – pačios save.

Mariaus Žičiaus nuotr./Giedrė Tamulionienė
Mariaus Žičiaus nuotr./Giedrė Tamulionienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius