-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 17

Įvertinkite: Vita Jakutienė ir Soliaris pristato bendrą dainą „What have we done“

Prieš kelias savaites internetinėje erdvėje pasirodžiusios Vitos ir Soliario nuotraukos, kuriose jie pozavo kartu sukėlė nemažą intrigą. Šiandien radijo stotims buvo išplatintas neįtikėtinos sudėties dueto kūrinys įrašytas anglų kalba. Atlikėjai Soliaris ir Vita Jakutienė savo jėgas sujungė bendros dainos įrašuose ir klausytojams pristatė šiuolaikiško žanro dainą „What Have We Done“.
Vita Jakutienė ir Soliaris
Vita Jakutienė ir Soliaris / Eriko Matijošiaus nuotr.

Soliario solisto karjera bei įvairūs įrašai drauge su kitais atlikėjais gana įprastas dalykas klausytojams. Tačiau nepaisant šio fakto, kartu kūrinį atlikusi Vita daugiau primena sensaciją nei kasdienį Lietuvos muzikos pasaulį. Vita kur kas dažniau asocijuojama su grupe, kurioje ji yra viena iš narių, ar su modeliu, šmėžuojančiu populiarių žurnalų puslapiuose, kolekcijų pristatymuose, o kad ji atliks kūrinį ir dar su jau gerai Lietuvoje pažįstamu atlikėju, atrodo itin intriguojančiai.

VIDEO: Vitta ft. Soliaris - What heve we done

„Žinau, kad tai keista, jaučiuosi neįprastai, bet gerai. Tiesiog vieną dieną supratau, kad norėčiau pasielgti taip, kaip niekas iš manęs nesitiki. Be to, širdy man gulė įvairiausi niekam neišsakyti jausmai. Apie tai prasitariau vienai draugei, paskui kitai ir taip atsidūriau graso įrašo studijoje, kur mane suprato iš pusės žodžio. Taip gimė daina, o jos šiuolaikiška stilistikai norėjosi spalvų. Prodiuseris pasakė kokie tiktų vyriški balsai ir mano mintyse iškilo tik vienas variantas Algis (atlikėjas Soliaris). Taip, tai man buvo labai drąsus žingsnis, juk Soliaris turi daug solinių dainų, jam dainas kuria garsūs prodiuseriai, o ir duetuose partnerį jis pasirenka labai apdairiai. Tačiau taip pat žinau, kad gražus kūrinys ir kažkokie artimi ir bendri dalykai tarp žmonių gali juos sujungti neįprasčiausiems dalykams, kaip kad ir nutiko šiuo atveju“, – nauju gyvenimo posūkiu džiaugėsi Vita.

Eriko Matijošiaus nuotr./Vita Jakutienė ir Soliaris
Eriko Matijošiaus nuotr./Vita Jakutienė ir Soliaris

Su Vitos požiūriu į bendrus projektus sutiko ir Soliaris, tvirtindamas, jog muzikoje apskritai neturėtų būti nieko neįprasto, nes tai jausmas, kuriam nėra šablonų. „Daina „What Have We Done“ populiaraus formato kūrinys, tinkamas skambėti radijo stotyse, šokių aikštelėse, ausinukuose.  Galiausiai, man patinka ir tokia stilistika ir konkrečiai ši daina. Todėl nėra ko slėpti, atlikėjui gera daina yra brangiau už orą, – ir kai man Vita atsiuntė paklausyti jos demo versijos, aš sutikau kartu atlikti kūrinį. Į šituos dalykus žiūriu labai profesionaliai ir galvoju, kad negalėčiau meluoti nei sau, nei kitiems, ir iš tiesiog draugiškumo atlikti su kažkuo daina. Čia viskas buvo itin kokybiška, gera daina ir kažkokia gera tų dviejų balsų emocija“, – apie bendrą projektą su Vita mintimis dalinosi Soliaris.

Eriko Matijošiaus nuotr./Vita Jakutienė ir Soliaris
Eriko Matijošiaus nuotr./Vita Jakutienė ir Soliaris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius