Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 18

Jausmingas „Leon Somov&Jazzu“ kūrinys tapo naujo istorinio filmo daina

Justės Arlauskaitės-Jazzu kūriniai abejingų nepalieka. Emocingas šių dienų lietuvių popdivos dainas mintinai niūniuoja ir praeiviai su „ausinukais“ gatvėje, ir minios didžiosiose Lietuvos arenose.
Justės Arlauskaitės-Jazzu
Justės Arlauskaitės-Jazzu / Prokadras.lt nuotr.

Kalbėdama apie melancholija, ilgesiu, meilės troškuliu prisodrintas savo dainas, Justė pripažįsta, kad kiekvienas jos kūrinys – vidinių išgyvenimų pagimdytas, išgyventas ir iki galo išjaustas. Ypač jausminga – praėjusiais metais išleista „Leon Somov&Jazzu“ daina „Rudens naktis sustojo“, kuri skambės jau spalio 31 d. pasirodysiančiame istoriniame daugiaserijiniame LRT filme „Laisvės kaina. Savanoriai“.

Prodiuserių kompanijos „Videometra“ kuriamas istorinis filmas pasakos apie Lietuvos Nepriklausomybės akto pasirašymo aplinkybes. Visu šimtmečiu atgal nukelsiantis filmas atskleidžia nuostabią draugystės bei meilės dramą, vykusią kovos dėl laisvės ir nepriklausomybės akivaizdoje.

„Laisvės kaina. Savanoriai“ kuriamas norint pažymėti ypatingą progą ir yra skirtas paminėti šimtosioms Lietuvos Nepriklausomybės akto pasirašymo metinėms.

J.Arlauskaitė-Jazzu įsitikinusi, jog filme skambėsianti daina – ypač tinkama būtent šiam daugiaserijiniam filmui, o jai pačiai kelia ypatingus sentimentus: „Ši daina man primena vaikystę – dainuodavome ją su šeimos moterimis susėdusios aplink pianiną ir iki šiol ją dainuodama noriu verkti. Todėl labai gera, kad šią dainą išsirinko būtent šis serialas – ji yra puikus himnas tokiai jautriai ir patriotiškai tematikai.“

Tiesa, dainos autorė ne pati J.Arlauskaitė-Jazzu. Jausmingai dainai žodžius sukūrė kultinė Lietuvos poetė, o muziką parašė artima atlikėjos giminaitė: „Ši daina man labai brangi. Jos tekstą parašė Janina Degutytė, o muziką sukūrė mano krikšto mama Rima Girskytė-Berlovienė.“

Pasak Justės, apie Nepriklausomybės akto pasirašymą pasakosiantis serialas turėtų būti aktualus šiandien.

„Pagrindinius vaidmenis filme atliko mano du artimi bičiuliai – Toma Vaškevičiūtė ir Mykolas Vildžiūnas. Todėl apie serialą žinojau seniai. Patriotizmas, kova už tėvynę, už laisvę. Tikėjimas, tikra meilė – kas gali būti svarbiau? Tai aktualiausi dalykai, jie niekada nekinta“, – kalbėjo atlikėja.

Nors pati augo jau laisvoje Lietuvoje, Justė jaučia didelį dėkingumą pasiaukojusiems dėl Nepriklausomybės: „Aš neturėjau progos tapti laisva, tiesiog visada tokia buvau, nežinau tos virsmo būsenos, todėl apie laisvę galiu tik samprotauti. Ir esu dėkinga tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę. Laisvė – būtina sąlyga žmogaus progresui. Todėl, kad laisvė yra atsakomybė. Ne tik už savo pasirinkimus, juk laisvė yra visa, kas vyksta aplink mus. Kai pagalvoju apie savo laisvą šalį, man užgniaužia kvapą – jaučiu dėkingumą, pasididžiavimą ir meilę.“

Ar ji laiko save patriote? „Tikrai taip. Pasaulis didelis, neatrastas, gražus. Bet čia – namai. Čia viskas pažįstama, čia gera, čia mano šaknys, čia – mano širdis“, – sako atlikėja.

Išgirskite jautrų „Leon Somov&Jazzu“ kūrinį, kuris tapo naujo daugiaserijinio istorinio filmo pagrindine daina:

VIDEO: Justė Arlauskaitė - Jazzu & Leon Somov - Rudens naktis sustojo

Pagrindinius vaidmenis istoriniame daugiaserijiniame filme, kuris eteryje pasirodys nuo spalio 31 dienos, kuria žymiausi šalies aktoriai: Toma Vaškevičiūtė, Eglė Špokaitė, Darius Meškauskas, Mykolas Vildžiūnas, Jokūbas Bareikis, Algirdas Gradauskas, Marius Repšys. Seriale taip pat vaidina Nerijus Gadliauskas, Andrius Bialobžeskis, Vytautas Tomkus, Liubomiras Laucevičius, Šarūnas Puidokas ir kiti žinomi aktoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius