Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 24

Jurga Šeduikytė Kairėnų festivalio publiką šildė naujai suskambėjusiomis dainomis

Kairėnų vasaros festivalio scena sekmadienio vakarą sužibo Jurgos Šeduikytės talentu. Prieš porą metų šioje scenoje pasirodžiusi su Vidu Bareikiu, šįkart atlikėja sugrįžo viena su akustine programa.
Jurgos Šeduikytės koncertas Kairėnų muzikos festivalyje
Jurgos Šeduikytės koncertas Kairėnų muzikos festivalyje / Redos Šeidinės nuotr.

Apibūdinti dainininkę Jurgą Šeduikytę geriausiai tiktų šie žodžiai: talentinga, kūrybinga, populiari, nuolat kupina naujų idėjų, mokanti kiekvieną gerbėją užburti savo atliekamos muzikos garsais. Tokia Jurga nutarė būti ir Kairėnų vasaros festivalio koncerte.

Jos kūryba čia pasirodė šviesesnė, su naujais atspalviais, o dainose suskambėjo daugiau optimizmo. Per pastaruosius metus pakito ne tik dainininkės muzika, bet ir jos pačios stilius, o visą saują naujovių tik dar labiau padėjo atskleisti atlikėjai puikiai pažįstama erdvė dainavimui po atviru dangumi.

Šarūnės Janušonytės/15min nuotr./Jurgos Šeduikytės koncertas Kairėnų vasaros festivalyje
Šarūnės Janušonytės/15min nuotr./Jurgos Šeduikytės koncertas Kairėnų vasaros festivalyje

Pasauline tendencija vis dažniau tampa atlikėjų solo performansai, kada scenoje žiūrovams jie pasirodo visiškai vieni. Tokius koncertus jau pamėgę tokios garsenybės kaip Ed Sheeran, James Bay, „Passenger“. Jurga neatsilieka ir festivalio koncerte muzikos mylėtojams taip pat surengė melodingą solo pasirodymą: dainavo ir grojo scenoje viena pati.

Programoje skambėjo hitais tapusios atlikėjos dainos, naujausi kūriniai iš pernai rudenį gastrolėse po Lietuvą pristatyto muzikinio albumo „Giliai vandeny”, kuris savotiškai yra panašus į dainininkės prieš dešimtmetį pristatytą pirmąjį albumą „Aukso pieva“.

Šarūnės Janušonytės/15min nuotr./Jurgos Šeduikytės koncertas Kairėnų vasaros festivalyje
Šarūnės Janušonytės/15min nuotr./Jurgos Šeduikytės koncertas Kairėnų vasaros festivalyje

Jurgai visada buvo svarbūs jausmai, nuoširdumas, natūralumas, kokybiškas vokalas, todėl ir šiame vasaros koncerte atlikėja savo gerbėjams atidavė visą save ir parodys ką sugeba geriausio.

„Man ši programa svarbiausia tuo, kad darau, ką noriu, – bendraudama su Žmonės.lt juokėsi J.Šeduikytė. – Šią programą nuolat papildau naujomis dainomis. Niekur kitur neįmanoma išgirsti tokio skambesio, nes viską perkūrinėju savaip. Kartais grąžinu tas pradines versijas – dainuoju taip, kaip tos dainos skambėjo pačioje pradžioje, kūrybos proceso metu. Kiekviena repeticija atneša naujų minčių, todėl ir kiekvienas pasirodymas būna naujas.“

Anksčiau ji festivalyje koncertavo su savo vyru Vidu Bareikiu. Tąsyk jai čia taip patiko, kad sugrįžo nedvejodama.

„Lengva pasakyti „taip“, kai turi gerus prisiminimus. Labiausiai man įsimena emociniai dalykai. Iš Kairėnų festivalio prisimenu, kaip ateini ir nuo pat pradžios iki galo jauti šeimynišką atmosferą. Man tai labai patiko. Vaikai šoka prie scenos, tėvai ilsisi ant kilimėlių ar kažkur vaikšto... Ten vyrauja betarpiška, šeimyniška atmosfera. Akustiniam koncertui ji labai tinka“, – kalbėjo J.Šeduikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius