-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 08

Jurgos dainos vaizdo klipe „Seniai toli“ – Lietuvos istoriniai simboliai (video)

Liepos mėnesį Jurga pristatė Lietuvos valstybei ir žmonėms skirtą vaizdo klipą „Seniai toli“. Naujausias dainininkės vaizdo klipas yra paremtas istoriniais Lietuvos įvykiais, jame gausu simbolių, įvairių istorijos elementų. Vaizdo klipo režisierius ir animatorius Antanas Skučas atskleidžia kelis iš jų.
Vaizdo klipo „Seniai toli“ kadras
Vaizdo klipo „Seniai toli“ kadras / M.P.3 nuotr.

M.P.3 pranešime spaudai teigiama, kad šiame vaizdo klipe laiko tėkmę atspindi vienas iš Vilniaus universiteto laikrodžių. Vaizde su arkomis, kur moteris laiko vaiką, yra panaudotas šiek tiek modifikuotas ir pritaikytas prie kompozicijos 1835 metų M. Januševičiaus piešinys „Vilniaus rotušė“ (sukurtas pagal 1763 m. piešinį).

Taip pat pavaizduota 1918 m. Vasario 16–osios signatarų nuotrauka, po kurios galima išvysti senomis nuotraukomis paremtus Kauno miesto vaizdus, kuriuose matomi alaus bravoras ir biuras „Susisiekimas“. Kiek vėliau LTSR herbas yra pavirtęs tarakonu – taip seni žmonės ant blankų su LTSR herbu pripaišydavę ūsus ir kojas, kad jie primintu tarakonus.

VIDEO: Jurga | Seniai toli (official video, based on Lithuanian history)

Projekto „Seniai toli“ kūrėjų nuomone, mūsų šalies istorija – turtinga, įdomi ir verta pasididžiavimo. Pasak Antano Skučo, vaizdo klipe buvo siekiama sujungti praeitį ir dabartį, pasijausti praeities įvykių dalimi ir parodyti, kad šiandien mes kuriame savo ateitį. Jurgos nuomone, vaizdo klipas jautriai atspindi Lietuvos istorijos kelią ir taikliai papildo dainos sumanymą.

„Seniai toli“ kūrybinio sumanymo įgyvendinimas iš viso užtruko beveik dvejus metus – dainos įrašai buvo pradėti 2008 metų vasarą. Pirmoji kūrinio dalis buvo įrašyta Vilniuje, Katedros požemiuose, antroji – įrašų studijoje. Ši daina kaip paslėptas kūrinys yra išleistas praėjusiais metais pasirodžiusiame Jurgos albume „+37° (Goal of Science)“. Visas projektas buvo įgyvendintas asmenine jo dalyvių iniciatyva ir lėšomis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius