-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 13

Jūsų dėmesiui – pirmosios dainos iš Šorenos albumo

Intensyviai koncertuojanti ir savo pirmąjį albumą pristatyti besiruošianti dainininkė Šorena jau gali džiaugtis savo darbo vaisiais – baigtos įrašinėti keturios dainos iš programos „Mano širdies muzika“.
Šorena Džaniašvili
Šorena Džaniašvili / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši koncertinė programa jau buvo pristatyta Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, Klaipėdos koncertų salėje, Šiaulių dramos teatre, Kauno „Girstučio“ kultūros rūmuose ir kt. Pilnos salės ir žiūrovų aplodismentai bei palaikymas paskatino atlikėją pradėti albumo įrašymą.

„Mes norėjome įamžinti savo kūrybą, nes muzika be užrašytų natų, kurios kiekvieno kūrėjo gali būti interpretuojamos savaip, miršta, jei nėra įrašų. Be to, po koncertų daugelis klausia, ar būtų galima įsigyti kompaktinę plokštelę. Dabar galėsime duoti internetinę nuorodą, kur klausytojas galės išgirsti kokybiškai studijoje įrašytų gyvų instrumentų ir vokalo skambesį“, – pasakoja Šorena.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./`orena Džaniaavili
Šorena Džaniašvili

Kartu su Šorena Džaniašvili groja savo srities profesionalai: Andrius Murencevas (gitara), Saulius Petreikis (pučiamieji), Dima Golovanovas (klavišiniai), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Darius Rudis (mušamieji).

Parinkti instrumentai puikiai tinka ir dera tarpusavyje, o jų skambesio darna atskleidžia gruziniškos muzikos autentiškumą, kuris išlaiko savo dermę, bet tuo pat metu skamba šiuolaikiškai – moderniai, world music/jazz stiliumi. Dimos Golovanovo aranžuotos šimtmečius Gruzijoje skambančios dainos įgavo visai kitokį pavidalą ir skamba kaip originalios autorinės melodijos.

Išskirtinis bruožas – jausmingumas

Originaliai skamba ir pirmosios įrašytos keturios dainos – skirtingų temų, bet turinčios bendrą bruožą, t. y. jausmingumą. Viena iš dainų gruziniškai vadinasi „Bindisperia sopeli“ („Pasaulis šis tamsus“). Gruzijoje ši daina skiriama visiems artimiesiems, kurių jau nebėra tarp gyvųjų. Čia dainuojama apie gyvenimo trumpumą ir apie tai, kad su savim į anapus nenusineši nieko.

Ginklą sunaikina rūdys, rūdis – žemė, o žmogaus širdį – skausmas ir žaizdos. Dainos herojus sako, kad jis nori suspėti šia daina išsakyti savo mintis, nes tik jos primins jį gyviesiems. Jis prašo savo namų, kad dar ilgai stovėtų, ir žmonos, kad jam mirus nebeištekėtų.

VIDEO: Shorena Janiashvili - Bindisperia sopeli / A worldwrapped in twilight

Kita daina, pavadinimu „Tu ase turpa ikavi“, – apie pavėluotą meilę, apie jausmus, kurių žmogus nepastebėti, jei jo širdies durys užvertos. „Jei tu visad buvai toks nuostabus, kodėl tiek laiko aš tavęs nepastebėjau? Turbūt todėl, kad mano širdis buvo uždara meilei“, – graudinasi lyrinis dainos herojus.

VIDEO: Shorena Janiashvili - Tu ase turpa ikavi/If you were so sweet

Kalnuotame Gruzijos regione gimusi daina „Amoti mtashi“ („Pasikelk į kalnus“) piešia gražiausius šalies vaizdus, pasakoja apie kalnus ir nuostabią gamtą. Ši daina Gruzijoje dainuojama iki šiol, nes ji simbolizuoja vyro ir moters meilę vienas kitam, jų jausmus gamtos apsuptyje.

VIDEO: Shorena Janiashvili - Amodi mtashi/Come up into the Mountains

„Didou nana“ – daina apie begalinę, atsidavusią meilę. Dainos herojus – vyras, kurio žmona išėjo pas kitą, ir kurios jis vis dar laukia sugrįžtant taip, kad jos žingsnius išgirstų net už tūkstančio mylių. Jis žiūri į kelią dieną ir naktį, belaukdamas savo mylimosios.

VIDEO: Shorena Janiashvili - Didou nana

Visas šias dainas, emocingai atliekamas jausmingosios Šorenos, bus galima išgirsti paskutiniame šiemet koncerte Vilniuje gruodžio 21 d. Įrašiusi visas dainas, atlikėja planuoja pristatyti albumą klausytojams, nes būtent jų komplimentai stiprina visos grupės pasitikėjimą ir žadina kūrybinį entuziazmą.

„Dabar drąsiai galiu pasakyti, kad tai nėra tik mano širdies muzika. Tai mūsų visų, kartu su muzikantais, širdies dūžiai, ritmiškai pulsuojantys bendroje melodijoje“, – sako Šorena.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./`orena Džaniaavili su grupe
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šorena Džaniašvili su grupe

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius