Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 01 /2011 10 02

Kauno arenoje uždainavo romantiškasis merginų virkdytojas Jamesas Bluntas

J.Bluntas šiuo metu yra pašėlusiai populiarus, ypač tarp dailiosios lyties klausytojų. Jau prieš koncertą būreliai į Kauno areną einančių jaunuolių ir merginų dainavo populiarių J.Blunto hitų „You're Beautiful“ ir „Goodbye my lover“ fragmentus.
J.Bluntas dainavo Kauno arenoje.
J.Blanto balsas ypač jaudina dailiosios lyties klausytojų širdis. / A.Koroliovo nuotr.

Tik pasirodžiusį scenoje popmuzikos dievaitį pasitiko jausmingi šūksniai ir plojimų kaskados. Nemažai merginų, jaunų moterų iš rankinių jau pradėjo traukti nosinaites.

Tiesą sakant, nosinės ašaroms nusišluostyti išsitrauktos per anksti: koncertą britas pradėjo gana kietu rockabilly stiliaus gabalu, bet vėliau dainos tapo minkštesnės, lyriškesnės.

J.Bluntas į Kauną atvyko su savo muzikantų grupe ir 40-ties žmonių aptarnaujančio personalo komanda. Jie atkeliavo dviem komfortabiliais autobusais, kuriuose įrengtos lovos ir poilsio zonos, juos lydėjo 4 sunkvežimiai su garso bei apšvietimo technika.

2009 m. pavasarį Vilniuje jau viešėjęs dainininkas ir šį kartą ypatingų pageidavimų nepateikė – kartu keliauja mobili virtuvė su virėjais, kurie gamins maistą visai komandai, tad koncerto organizatoriams tereikėjo tik pasamdyti keletą virtuvės padėjėjų.

Taip pat buvo paprašyta parūpinti 100 baltų ir juodų rankšluosčių, 100 kg ledukų gėrimams atšaldyti.

Papildyta 21 val.15min. Kauno arenoje, kurioje telpa apie 14 tūkst.žiūrovų, J.Blanto koncerte buvo ir laisvų vietų. Išpirkta iki 7 tūkst. bilietų.  Renginio organizatoriaus, firmos „Medusa Concert“  atstovė Marija Tarasova pripažino, jog 2009 m. Vilniuje į J.Blanto koncertą buvo susirinkę šiek tiek daugiau žiūrovų.

J.Blunto kelias: nuo drąsaus kareivio iki paslaptingo romantiko

Jamesas Bluntas popmuzikos pasaulyje ryškiausiai suspindo 2005 m., tuomet jo daina daina „You're Beautiful“ tapo Didžiosios Britanijos hitu Nr.1.

Atlikėjo stilių kritikai apibūdina kaip džiazo, roko ir soul muzikos mišinį, o lyginamas jis su jaunu Eltonu Johnu. Be to, kad naujajame albume atlieka visas vokalines partijas, J.Bluntas groja ir įvairiais instrumentais: pianinu, gitara ir kitais.

J.Blunto tikroji pavardė – Blountas (ji pakeista dėl muzikinės karjeros), gimė jis Anglijoje 1977-ųjų vasario 22-ąją dieną. Jis – senų ir patyrusių armijos vadų vaikaitis.

Būdamas vos šešiolikos, tapo vienu jauniausių Didžiojoje Britanijoje privataus lėktuvo valdymo licenziją turinčių pilotų.

Tuomet J.Bluntas  prisijungė prie britų armijos gelbėtojų padalinio. Per ketverius tarnybos metus jis tapo britų armijos kapitonu ir dalyvavo NATO taikos misijoje Kosove – J.Bluntas buvo vienas iš pirmųjų, patekusių į karo ir nusikaltimų sūkurį šiame kruviname Balkanų krašte. Būtent ekstremali patirtis privertė muzikantą parašyti savo kūrinį „No Bravery“.

Baigęs tarnybą kariuomenėje J.Bluntas pasinėrė į muzikinę karjerą. Debiutiniu jo singlu Didžiojoje Britanijoje tapo daina „High“, nepatekusi net tarp 100 geriausių to meto kūrinių.

Vėliau jaunąjį atlikėją aplankė sėkmė ir jo dainą savo reklamai Italijoje pasirinko kompanija „Vodafone“. Daina pasiekė šios šalies Top 10-uką, o antrasis singlas „Wisemen“ pagerino pirmojo rezultatą, pasiekdamas 44-ąją Didžiosios Britanijos topų sąrašo vietą.

Lemtingu tapo trečiasis bandymas su daina „You're Beautiful“ – būtent šis singlas pramušė Jamesui kelią į šlovę.

Populiarumo banga persirito ir į visą Europą, kur tapo vienu didžiausių 2005-ųjų metų vasaros hitų. Singlas susilaukė pasisekimo ir Jungtinėse Valstijose, kur pradėtas groti tik kai kuriose stotyse, jis sugebėjo pakilti į 22-ąją topo vietą.

Visiems trims sukurtiems J.Blunt‘o albumo vaizdo klipams netrūko simbolizmo ir liūdnokų vaizdinių. Dainos „High“ vaizdo klipe Jamesas dega dykumoje. Kūrinio „Wisemen“ video versijoje jis yra pagrobiamas ir laikomas įkaitu, o „You're Beautiful“ ekranizacijoje sukuriama užuomina į savižudybę.

VIDEO: 15min.lt - Jamesas Bluntas Kaune

VIDEO: 15min.lt - Jameso Blunto koncertas Kaune, paskutinė daina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius